Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Týrání pejska

Od: kedlubna odpovědí: 25 změna:

Dobrý den potřebuju poradit jedna ženská si pořídila pejska a je na něj zlá :( pořád ho táhne a před panelákem máme takovej kopec a ona s nim na něm byla a zatáhla ho a on se svalil na zem :( a je to štěně a chce si hrát s ostatníma pejskama a ona ho nenechá pořád mu to vodítku zastavuje že se rozběhne a ona ho zatáhne, co s ní je mit toho psíka líto :(

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Týrání zvířat lze oznámit např.i městské policii.

Ale tohle není až tak typický případ týrání.

Ta ženská by potřebovala jenom nafackovat.

kedlubna
hodnocení

to máte pravdu přemýšlela jsem že bych jí něco řekla jenomže je mi 15 takže to asi neni moc dobrej nápad :D

marenka*
hodnocení

0x

Kedlubno, možná paní psíka netýrá. Já mám jednoho lenocha, druhý je blázen. Takže má procházka vypadá tak, že jednoho za sebou násilím vleču, druhý se div neuškrtí, jak táhne na vodítku, jen kupředu! *smich* Znám horší týrání zvířat.

kedlubna
hodnocení

ale tohle je něco jinýho ta ženská neni normální takový malý štěnátko tak táhnout vždyť mu ublíží ještě ho bezduvodně plácá přes prdel a řve na něj že je zlobivej , nenechá ho ani nic očuhat , minule ho táhla přes kaluž a pak nadávala že je špinavej jak prase!

marenka*

Klasický příklad hysterky. Policie s tím nic neudělá, možná bys jí to mohla říct, až budeš venku s kamarádkami. Asi vám vynadá, co se staráte, ale možná se chytí za nos. *modla*

almira*

Zkus to natočit a dát do sem k posouzení. Ono není vždy vše takové jak to vypadá. Já taky psovi nedovolím na vodítku nic očuchávat atd.. Týrám ho proto snad? :)

rebeska
hodnocení

0x

Pokud ten pejsek není vyhublý na kost, nic se s tím dělat nedá. Taky už s tímto mám zkušenosti.

lidus*
hodnocení

0x

Nepříjde mi to jako týrání, jen psa učí chodit na vodítku a nesežrat venku kde co, také nechce aby se očichával s ostatními psy-to sice nevidím jako dobré ale je to její věc.

vojtazanda*
hodnocení

0x

U nás taky jeden soused týral pejska, místní drbny na něj tehdy volaly i měšťáky.

Dneska, o pár let později, báby pomlouvaj jiný lidi a jeho dávaj jako příklad - jak má dobře vychovanýho psa...

Takže co se jednomu zdá jako týrání - může pro druhého být výchova.

Pokud nedochází k SUROVÉMU BITÍ nebo PODVÝŽIVĚ, pak doporučuju hledět si svého.

martinaa*
hodnocení

0x

Nechci zakladat nove vlakno, mam velmi podobny dotaz: teta meho partnera s rodinou si poridili fenku vlkodava (cena 40 000!), ted je ji kolem 7 let, rodice sampioni s papiry, buhvikolik maji titulu, fenka ma vsak podle nejakych tech pseudopravidel predkus, ocas moc nizko a podobne. Cely svuj zivot travi zavrena v kotci asi 2m vyska, 1m sirka a 1 m delka. Zahradu maji, ale nepousti ji, pry ze by znicila travnik a kytky a podobny zvasty... Cely zivot zere pouze granule, varene maso nebo konzervy vubec. Je vyhubla, totalne apaticka, smutna, nikdo se s ni nemazli, nechodi na prochazky. Dlouho se divim, ze nikdo nic nerika, nedela. U pritele ale byt nemuze, maji uz dva psy a nemuseli by se snaset, u prarodicu take ne, prece jen uz maji svuj vek. Jenze co delat, volat policii nebo utulek nebo co? Fenka vypada, ze se stejne vyssiho veku nedozije:(

almira*

Na té ceně není nic zvláštního. 6e má předkus je škoda ale co .. Má tak má. Je to zvíře. Na procházku ji vezměte vy a fenka má po problému ;)

lidus*

To, že žere granule pokud je jich dost nevidím jako chybu ale nad velikostí kotce žasnu, to už by se týráním nazvat dalo. Píšete, že je to rodina tak zkuste domluvu.

vojtazanda*

Ten kotec - to je snad fyzikalne nemozne tam toho psa dostat*sok*. S tím krmením to neni nic moc ale to dlouhodobe minimum prostoru je extrem.

Nez volat na rodinu policajty a delat zlou krev, mozna by bylo lepsi v noci psa proste vzit, odvezt do utulku v jinem okrese a povedenemu stryckovi s tetickou rict ze psa nejspis nekdo ukradl protoze je desne drahej. Ty lidi sou dneska hrozny ze?!

martinaa*

Viz odpoved marence - k fence je celkem problem se dostat... tak leda pres ten trimetrovy plot:) ale se psem zpatky uz nevim:)

marenka*

Martino, nevím proč se ta cena s vykřičníkem. *nevi* Víte, jsem na to docela citlivá, protože nejednou jsem tohle slyšela od lidí, jaké mám drahé psy. *zed*Taky jak uvádíte její vady, to má nějaký důvod? Nechápu to, nic ve zlém. Jaký vidíte rozdíl mezi granulemi a konzervou? V tom není rozdíl žádný!

Jediné, co vidím špatně jsou ty vycházky, to však není týrání a velikost kotce. Ovšem. Jaký si myslíte, že dostane kotec v útulku? Co si myslíte, že tam dostane žrát? Jediné, co pro fenku můžete udělat, věnovat jí kousek ze svého času a vzít jí na procházku sama. *modla*

martinaa*

S vykricnikem proto, ze teta se vsude chlubi, jakeho maji potomka sampionu, myslim, ze kdyby mela nejakeho voriska, venovala by mu vice casu:( asi jsem to spatne napsala, to se omlouvam... a mezi granulemi a konzervou (nebo spise varenym masem) je rozdil obrovsky, kazdy vetsi odbornik na psy by mi to snad potvrdil, strava se odrazi na stavu vseho - srsti, zubu, organu, delce zivota. A davat psovi celych 8 let pouze a jenom granule? I veterinari soudi, ze to rozhodne neni dobre.

KOtec se psem je vzadu za domem, aby se k psovi clovek dostal, musi projit domem a zahradou, se psem pak opacnym smerem - jenze on ven nepujde, protoze by mohl cestou poslapat travnik a nedejboze podrapat dlazdicky v predsini... takze se to nesmi:(

marenka*

Tak to je na nic, ale mám obavu, že s tím nic nedokážete udělat. *plac* Leda zkusit zajít sama za veterinářem a zeptat se ho, ten bude vědět víc. *modla*

almira*

Nevím proč mám dojem,že to trochu přeháníte. Kolikrát jste byla u tety koukat na psa přes kotec? Jak víte , že nechodí ven? Bydlíte tam snad? Nemůže z kotce aby nepošlapal trávník - ha ha :) Musí z kotce k veterináři, na výstavy, atd.. kotec 1x1 metr - tam se tento pes nevejde. Taky mám psy v kotci a pouštím je na zahradu jen zimě,když je sníh a nic nezničí. Jinak je přes zahradu prostě jen vypustím ven a jdeme na procházku. To,že nevídáte tetiného psa běhat po zahradě přeci neznamená,že s ním ven nechodí. Také mám psy zavřené ,když přijde návštěva - přeci je nenechám poskákat a zablátit až na hlavu :))

martinaa*

Vase dojmy a realita jsou bohuzel dve rozdilne veci:) kotec jde videt z okna pokoje jejiho syna, pokud jsme na navsteve - a to pomerne casto, i kdyz na skok, treba i trikrat tydne. Na vystavy nechodi, asi ve trech letech to byli zkusit a co jim bylo receno, je popsano vyse, veterinar k nim jezdi soukromy pouze na ockovani, jinak s zadnym vaznejsim problemem mu nevolali. A ven s nim nechodi, to mi potvrdi i ona:) nemam na to cas, manzel pracuje daleko, deti maji jine zajmy... a mate pravdu, ten pes se tam temer nevejde, kotec je veliky tak akorat, aby se v nem otocil. Zkuste si to predstavit.

doplněno 01.03.11 16:00:

oprava: nema na to cas, manzel pracuje daleko...

janika*

Jde o jasné týrání.Kotec rozměry neumožňuje pohyb psovi,v těchto rozměrech se může pouze otočit.I pes,který má k dispozici pohyb na zahradě,by měl mít možnost procházky,aby si mohl očichat pachy mimo své teritorium.Zkuste pozvat k šetření veterinární správu-případně bych se poradila s někým z nejbližšího útulku.Takové zacházení je každopádně trestné.Mám psa z útulku Bouchalka-psy tam mají kotce umožňující pohyb a denně jsou venčeni mimo objekt.Souhlasím s vámi,že pokud je možný psovi trochu času věnovat,prospělo by jí, vzít jí občas na procházku.Sama jsem si takhle přibírala od svého souseda vlčandu,která byla trvale uzavřena v menším kotci.

krkovicka*
Zřídnou ji kosti jestli nemá pohyb,tohle mi připomíná u mé babičky na vesnici.Ta co měla vždy psa tak byl na řetěz u boudy,párkrát za rok ho pustily na 20minut(když zrovna nic nekvetlo) a ten lítal,že jen čmouha šla vidět.celoročně venku.Po zbytek roku jen smutně koukal a stejně se dožil požehnanýho věku(jeden asi 12,ten druhý 15)oba byli kříženci.Taky mi jich bylo líto.Teď mají Ritu,fenu NO,2roky starou a ta je zas v kotci nepouštěj vůbec.Utekla,roztrhala slepice na hadr,vytahla z kralikarny samici i s mladyma-rozcupovala je.Prostě preferují to,že pes má být u baraku,zavřený,přivazany a vše řešily tím,že Ritu klackem přetahly.Nerada tam jezdím.co to je? Mít psa zavrenýho v kotci.k čemu?Že zaštěka,když se někdo objeví?Malé dítě by napadla,neboť není vychovana...:(

kecal

když někdo má celý život zavřený psa v kotci a a nepustí ho ani na trávník,na vycházky nechodí-to fakt je ta ženská pěkné prase a bezohledný sobec.Zkuste tý potvoře říci,kdyby ji na celý život zavřeli do kotce 2y1m jak by se jí to líbilo.Něktěří lidé jsou fakt dobytek.Nic s tím člověk asi nenadělá.Asi jen poslat video na Youtube a napsat tam i adresu,aby měla trochu ostudu.

rigo
hodnocení

0x

Pejsek lenoch!Tohle policie nevyřeší.Mého pejska musím občas také zatahat,nemůže očuchávat všechno.

cookie*
hodnocení

0x

Když už, tak INFORMACE PRO OSTATNÍ: Nejdřív by si pes měl zvyknout na vodítko a obojek, to je jasné a od utlého věku pouštět bez vodítka... aby byl zvyklí ;) je to nejlepší

pegin*

souhlasím s cookie to je nejlepší metoda,taky sem ji tak dělala a pak mám polovinu práce s výcvikem a přivoláním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]