Nejste přihlášen/a.
prosím nevíte někdo nějaky domací prostředek aby mi kočka neškrábala sedačku? škrábadlo má ale přesto občas si zajde na sedačku zaškrábat si díky
Dobrý den, mám tři vyčtené rady, ale je to z nově koupené knížky, možná něco fungovat bude. Rada první - místo kam chodí kočka škrábat dočasně pokrýt alobalem - kočky údajně nemají rády lesklé a šustivé předměty. Tak tohle se mi moc nezdá, protože kočky mi s oblibou vytahují z police igelitky a ty taky šustí. Rada druhá : na místo kam chodí kočka škrábat dát oboustrannou lepicí pásku - no to bych i věřila. Rada třetí - nevhodná místa "ovonět" citrusovým nebo česnekovým aroma. Na tom něco může být, když jsem cítit česnekem, kočky ode mne zhnuseně odcházejí. Má vlastní zkušenost - na místa kam chodili škrabat nejčastěji jsem prostě připevnila kus koberce, mimo to mají ještě škrábadla. Nakonec si stejně oblíbí jen jedno a pak můžete ostatní zrušit. Kočka si tím mimo broušení drápků údajně i značkuje své teritorium.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.