Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Králík - vyhody a nevýhody

Od: susenka* odpovědí: 8 změna:

Ahoj můžete mi napsat jaké má králík výhody a nevýhody? Jaké má např hezké vlastnosti ale i špatné atak. Předem moc děkujji.

doplněno 24.02.11 14:24:

Myslím tím zakrslíka... mazlíka ne jídlo.!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To záleží na tom, jak je králík velký...zda je krmený doma..nebo koupený...a zda je na česneku, nebo potřený hořčicí.

Pokud je dobře upravený, pak má spoustu hezkých vlastností a výhod...dobře chutná..., nemá moc kostí...je dietní...mohou ho i děti..

Z těch nevýhod..těch moc není...snad jen že je méně králíků...a nějaké ty kosti přece jen mají..., takže se musí při jídle obírat...a zahazovat...

susenka*
hodnocení

pardon ale já jsem zapomněla napsat že to je zakrslý králík jako mazlík ne jídlo.

myse*

těžko říct výhody a nevýhody. Taky každý králík je jiný. Výhody - no, dá se pomazlit, ale nevyžaduje to např. jako pes, není náročný na stravu ani na prostor...

nevýhody: smrdí a musí se čistit, když bude volně puštěný - kouše kabely a dráty, v kleci kouše klec a to dělá rachot...

Otázka je proč ho chcete...? Kočka je lepší - ale zase nemůže bydlet v kleci... Pes je ještě lepší, ale potřebuje hodně času a péče...

Jestli hlodavce - já bych byla pro potkana - jsou chytří, učenliví, dají se nosit venku na rameni nebo v kapse... lepší než králík...

susenka*
hodnocení

já ho chci na mazlíka a na kamaráda, protože mamka mi psa nepovolí, kočka se mi nelíbí a ani bych ji nechtěla, a potkana by mamka nepovolila a já ho taky nechci.

hop®

Sušenko, MartinCakl není blbej a určitě si přečetl, že dotaz není v rubrice "kulinářské umění a gurmáni", jen si chtěl trošku rejpnout a docela se mu to podařilo! ;)

horis*
hodnocení

0x

Při nesprávné koupi i zakrslík vyroste =oD navíc králící žerou vlastní trus, nevím zda to ovlivní tvou touhu, ale přinejmenším to zkazí iluze. Jinak králíci jsou příjemní na hlazení, mají pěknou srst,ale dokážou člověka i bolestivě kousnout a že maj hubu plnou bakterií nemluvě, ale výhoda toho je, že si člověk vytvoří imunitu. Výhoda, že dělá bordel v rozumné míře, morče je ještě horší.

lily1
hodnocení

0x

Já mám zakrslého králíčka-samičku 2 roky a musím říct, že snad žádné nevýhody nemá :) Je moc hodná, ráda se mazlí, chodí na záchudek... Jen si nejsem jistá, zda je to normální, protože jsem několikrát na diskuzích četla, že králíček může být hodně náladový, někdy škrábe, nerad se třeba nosí.. Ale já si na nic takového nemůžu stěžovat. Myslím, že nejlepší je koupit ho od zkušeného chovatele, který se k němu chová láskyplně... ale povaha je stejně individuální.

ondrasheq*
hodnocení

0x

Jako chovatel bych si dovolil tu poopravit vyloženě lživý názor uživatele myse.

Králík rozhodně není smradlavé zvíře, opak je pravdou. Velmi rychle se naučí chodit jako kočka na svůj záchod. Na prostor je v důsledku náročný také stejně jako kočka - králík potřebuje výběh, měl by být puštěný minimálně několik hodin denně na volno. Stačí selský rozum - jak se asi kilové zvíře může cítit non-stop v kleci?
Ke stravování - králík má složitější zažívací trakt podobný koním - zjednodušeně posouvají obsah střev tím, že jedí. MUSEJÍ mít proto vždy k dispozici seno (tedy vlákninu) a vodu. To je v zásadě základní dieta. Pro spestření pak granule a čerstvá zelenina. Přijde vám to jednodušší než u psa?
Pokud tohle podstoupit nechcete, doporučil bych malého hlodavce - křečka, morče. Pokud chcete králíkovi dopřát plnohodnotný a zábavný život, přijde finančně i nároky stejně jako pes nebo kočka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]