Nejste přihlášen/a.
Nikdy jsem nepochopila jak to s tím vzduchovacím kamínkem do akvárií je..koupím v. kamínek, který stojí pár korun, ale co k němu ještě musím nezbytně koupit?
Trochu musím nesouhlasit se spiderem, hadička se většinou kupuje samostatně, ale to už je stejně jen korunová záležitost. Lepší je si koupit silikonovou hadičku, obyčejná časem ve vodě ztvrdne. Taky je důležité jaký kámen člověk kupuje, používají se umělé kameny , z přírodního pískovce, pak jsou keramické clony a také se používá lipové dřevo. Já používám přírodní písovec a vlastní výrobu. Ještě je potřeba si koupit škrtítko na seštelování množství vzduchu. Používám zdravotnické škrtítko od kapaček. Ještě je dobré si koupit rozdvojku (na hadičku) a vzduch který motorek dodá nadbytečně tak odpouštět pryč ,aby z kamínku šly co nejjemější bublinky. Pokud se přebytečný tlak odpouští motorku se uleví a déle vydží.
Já používán vzduchovací motorek i s filtrem, který je ponořený v akváriu. Okysličuje vodu, ale zároveň ji i přes filtr čistí. Přijde mi to jako lepší varianta, protože motorek mimo akvárium je většinou hlučnější.
Vypadá to nějak takto www.chovatelsky-r/... a kupuje se podle obsahu akvária v litrech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.