Nejste přihlášen/a.
Ahojky zdravim vsecky konaky ,
chtela bych poradit :
Mam konika s kteremu je 9 let a jezdim s nim anglii a nejak me to neuchvatilo a jak jsem si vsimla ani konika...((( a chtela bych s nim zkusit prejit na western!No a jak ho mam navyknout na westernove sedlo a pak dale na western?
predem moc a moc dekuju za odpoved
Na westernove sedlo netreba privykat, koni je jedno, jake sedlo nosi, pokud mu sedi. Westernove pomucky jsou jine nez u anglie, takze nejprve je treba preucit jezdce a pak kone. Rozdil je v tom, ze v anglii dochazi ke zkracovani a prodluzovani chodu, ve westernu ne, pouze k jejich zrychlovani a zpomalovani. Ve westernu kun take chodi na dlouhe nebo volne otezi, pozdeji kdyz se nauci neckreining, je veden jen jednou rukou. Pomucky jsou jine, neni zvykem diktovat koni kazdy krok, kun by mel pracovat samostatne, treba pri pobidce do klusu by kun mel klusat stejnym tempem, dokud neni pozadan o zmenu. Chce to alespon par hodin pod trenerem na zacatku a pak sem tam hodinu, podle toho jak bude postupovat vycvik.
"Na westernove sedlo netreba privykat, koni je jedno, jake sedlo nosi" Upřímně větší blbost jsem neslyšela. Každé sedlo působí jinak, kůn který je celý život zvyklý na westernové sedlání, bude mít co dělat, aby si zvykl na sedlání anglického sedla. Westernové sedlo rozkládá tlak na celá záda, je taky delší. Anglické sedlo působí sice taky po celé své délce, ale je rozhodně kratší tudíž je největší váha jezdce blíž ke kohoutku koně. Přechod z anglického ježdění na westernové je trochu lepší než v opačném případě. Kůn dostane sedlo, které sice víc rozkládá váhu jezdce, ale je to taky o tom že si kůn na to musí zvyknout, jelikož váha jezdce působí uplně jinak než v anglickém sedle. Pomůcky rovněž působí trochu jinak
Tudíž stručně řečeno, přechod na jednotlivé styly, chce svůj čas jak pro koně tak i pro jezdce. Doporučuji přejít na western pod taktovkou zkušeného trenéra, jednak se musíte naučit jezdit Vy a jednat je třeba to naučit koně, což není uplně jednoduché, když se oba učí novým věcem.
ahoj ja te neznam jo ale když si mnela anglii a chces dat konovi western jo tak ho normalne navikni na seedlo jako když si toho kone obsedlavala jo a pak si pomalu sedej na nej a tak za 14 dni už mužeš normalne jezdit jo rada jsem ti poradila ja už mam kone 14 let ja už toho vim hodne )
dobry den,dekuji pomohla jste mi a mam jeste takovy problemek :D konik mi nechce delat zatacky v kroku natoz v klusu a ve cvalu si jede kam chce! a ja ho nechci moc tahat za hubu a na pobidky holenemi nereaguje...prosim poradte mi jak na to!
konika urcite prodat nechci mam ho ani ne mesic ale je to strasne zlato zkousime i horsemanship...neni to o zvyku?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.