Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlídáme kočku - přesunutí jejího záchodu

Od: pu® odpovědí: 6 změna:

Zdravím místní rádce a rádkyně *slunce* Hlídáme bratrovi na týden kočku. Včera nám ji přivezl a klasicky (ak jsem se dočetla): z přepravky na WC a tam na tom místě by WC mělo zůstat. Nyní je v chodbičce. Jenže jsme si blbci neuvědomili jednu věc: topíme v pokoji a tím, jak je WC v chodbičce, musíme nechávat otevřené dveře do chodby a teplo utíká a utíká...(v chodbě topení není). Kočka je taková postarší lejdy, má ráda svůj klid, ale visí nám v patách a zdržuje se tam, kde my - vždycky minimálně metr daleko, asi abychom si nemysleli, že se jí líbíme :D , ale prostě u nás. A mě by zajímalo, jestli je ještě naděje, že když jí přemístím WC do tohoto našeho pokoje a okamžitě ji tam zase strčím, jestli ji to zmate natolik, že bude chodit do chodbičky, resp. dělat potřebu jinde. Je možnost, že to zvládne? Za každou radu budu vděčná, díky! Pů *placni*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Do kočky a do ženské se nevidí,budete to holt muset zkusit.Naše zvíře je s námi a když se jí chce" zamňouká u dveří.

remember
hodnocení

0x

Já se domnívám, ze svých zkušeností majitelky kočičáka v bytě, že přemístění kočičího wc by až tak vadit nemuselo. Až krabici se stelivem přemístíte, nechte tam trochu steliva, do kterého už kočka malou potřebu vykonala , ve kterém už je její pach (vy ho necítíte, ale ona ano). Aby věděla, že je to její záchod. Kočičku do wc postavte, zkuste rukou pohrabat ve stelivu - podobně jako hrabe kočka před a po potřebě. Já jsem takhle učila kočičáka, aby se naučil používat wc a on to pochopil hned. Nevím jestli vám bude moje rada platná, každé zvíře je jiné, ale když ona je teď u vás - v novém prosředí, které asi moc nezná, a neměla problém chodit na wc do chodby, tak by nemusela mít problém ani v pokoji.Tak hodně štěstí a napište, jak jste pochodili*placni*

patronka*

Mám stejný pocit jako "remembr", uvedený postup by měl fungovat. U prvního kočičáka jsem v rámci změn v rodině stěhovala jeho WC po bytě několikrát a mimo to jsem s ním jezdila na chalupu, kde zas bylo všechno jinak. Pokud kočka začne vykonávat potřebu jinde než na svém záchůdku, není příčina v jeho přestěhování, ale dává tím najevo svou nespokojenost s něčím jiným. Jednou jsem domů přinesla odrostlejší kotě, jen po bytě začichalo a ihned si záchůdek našlo samo. Malý problém byl jen s původním obyvatelem, několik dní vyhazoval hovínka kotěte ze " svého WC", ale pak se spřátelili. Moji současní miláčkové musí mít WC v předsíni, protože bych v pokoji musela denně luxovat a tam je PVC. Na kliku dveří z pokoje jsem dala gumu, takže se dají jen pootevřít, aby se kočka protáhla. Patronka

pu®
hodnocení

Tak jsme WC přesunuli a dveře jsem zavřela. Cvalíka jsem vrazila hned do WC a zašátrala rukou, jak jste mi radili (-y) :) Přesunula jsem i misky s jídlem (měla je vedle WC). Malinko zmateně obešla několikrát místnost, zkusila, jestli půjdou otevřít dveře, tak jsem ji párkrát uklidnila, a teď sedí pod křeslem (nepřipadá mi, že se schovává, je tam kobereček a jinde parkety, spíš je jí tam tepleji). Myslím, že by to mělo být OK. Když odcházíme, necháváme všude otevřeno, aby měla větší prostor, tak snad pak někde nenajdu "překvapení" jinde v bytě... Je fakt, že takové ty běžné kočičí zlomyslnosti tohle zvířátko nedělá (čůrání do postele apod.), tak snad bude v pohodě. Zatím díky moc za rady! A kdyby něco, jsem tu zpět jako na koni *uf**placni*

kejki

Krmení by mělo být kus od záchůdku, vy taky nejíte na WC ;)

pu®
hodnocení

Aha, no vidíte! To mě nenapadlo - a je fakt, že se do toho žraní moc nemá, tak jsem to posunula asi o 2 metry dál, snad to bude stačit. No to víte, nejsem žádná zkušená chovatelka a spíš jsem myslela, ať to má všechno při jednom... Díky za tip! *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]