Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naleziště břidlice

Od: hzvgd* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

nevíte prosím někdo o místě, kde bych mohl nasbírat břidlici do akvária? Nemusí to být jen břidlice, ale může se jednat o jakýkoliv tmavý kámen, který nevypouští do vody žádné látky. Dalším parametrem je i to, že musí být co nejtenší, čili nechci valouny, ale co nejplošší "desky". Bydlím mezi Slaným a Louny - čím blíže o něčem budete vědět, tím lépe.

Předem děkuji, Jan Turek

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

3x

Honzo, určitě bych do akva použil kameny z potoku. Nejenže budou působit daleko přirozeněji, ale také se o ně ryby nezraní. Ostré hrany u lámaného kamene nejsou dobré.

Nejprve bych prošel potoky ve vašem okolí. Vranský , Pálečský , Mšenský , Débeřský potok atd. Na kámen stačí kápnou ocet a nesmí začít šumět. Pak je to v pohodě. Kameny pořádně vydrbat a vyvařit.

hzvgd*
hodnocení

To mě fakt nenapadlo - jednak ostré rohy a jednak potoky... Mám dvě akvária (cichlidy v jednom a živorodky v druhém) několik let a ani jedno mě nenapadlo... Moc děkuji za pomoc jak v tomto tak v těch ostatních případech. Jan Turek

ohneta*
hodnocení

0x

Na netu jsem našel tuhle diskuzi, snad vám pomůže.

figurek*
hodnocení

0x

celé Jeseníky jsou plné břidlice. Jestli tam máte známého, pak mu řekněte, ať něco pošle.

jabraka*
hodnocení

0x

Nedávno kopali v Berouně kanalizaci.Všude se válely hromady břidlice.Ham to vozili,nevím,ale kde se tu kopne,všude je břidlice.Břidlice se najde i se zkamenělinami v Barandienu.Okolí Barandova,až Dobřichovic.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]