Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit od znalců na kočičí duše :D Uvažuji s přítelem o pořízení kočky/kocourka. Zatím studujeme, ale později bychom rádi pracovali... tudíž by kočička zůstávala půl dne sama, v bytě. Již jsem mívala (u rodičů mám) kočičku, které žití v bytě nevadilo. Ale to jsem ještě nepracovala, ale studovala a bylo více času. Myslíte, že je lepší si tedy pořídit kočičky DVĚ? Aby jim přes den nebylo smutno? Jaké máte zkušenosti? A kdybyste mi poradili také, zda je lepší, aby to byli kluk a holka sourozenci (nepůjdou na sebe, že ne? ) či dvě kočičky? Děkuji
Jinak určitě bychom si je pořizovali najednou, aby na sebe byly zvyklé. Moje kočička totiž po několika letech dostala "kamarádku" koťátko, se kterou žije dodnes, ale sžít se nedokáže Nerozumějí si a první roky byly pro obě utrpením
Já mám už devět roků kocoura. Ani když jsem ještě pracovala, myslím, že mu nebylo samotnému přes den smutno. Kočky navíc hodně času prospí, takže je pro ně důležitý pěkný pelíšek, dobrá strava, čisté WC a vlídné zacházení. Potom bude určitě spokojený /á/ a bude vás rád vítat a vyžadovat pohlazení. Podle mého názoru - jeden kocourek a nebo jedna kočička - stačí.
Děkuji za nahrávku, zas mám příležitost ukázat svoje dvojčátka. Brala jsem si je z útulku jako kastrované dvouleté v listopadu loňského roku. Původně jsem si šla pro jednoho kocourka a dnes naprosto nelituji, že mám kočičku a kocourka. Je pravda, že část dne prospí, ale když jsou vzhůru, je to nejlepší kino. Je to prostě parta se spoustou nápadů, nesmírně se milují, ale umí se i pěkně "kočkovat".
Kočka, to je osobnost. Vůbec ji netrápí, pokud bude nějaký čas sama doma. Narozdíl od psa je za to i ráda. Kočky nejsou tak závislé na svém páníčkovi a "neotravují" ho neustále. Když nemají náladu, tak se prostě někde zašijí a vystačí si sami. Myslím, že pokud by jste chtěli kupovat druhou kočku jen proto, aby tamté nebylo smutno, je to zbytečné. Pořiďte si jen jednu, ať už kočku nebo kocoura a uvidíte, že nebude problém.
Mám doma dvě kočky, problém s nimi není, jen ta jedna asi blbě nesla když ta druhá přišla déle než ona tak začala občas čurat asi natruc vedle,ale pokud si je vezmete najednou proč ne. Sourozenci (on-ona) proč ne ale pokud nechcete koťata tak vykastrovat.
Pro většinu zvířat je samozřejmě lepší když jsou v páru, Vy byste taky nechtěla být sama že ne?
Jsem zásadní odpůrce kastrování zvířat pokud to není zdravotně nutné takže obě naše čičiny jsou nevykastrované
kopretinko, klikněte na -zvířata-kočky- a počtětě si v archívu pár věcí, které vám budou k užitku. Já jsem psí, ale dcera má tři kocoury, protože ti se mnohem snadněji kastrují. Dokupovala je postupně a trošku problémy jsou. Žárlí a toho posledního ten druhý zas až tak nemusí. Ale že by se rvali, to zas ne. Ale štěstím bez sebe nejsou.
Jde o to jake mas vyhlidnute plemeno. Napriklad Ruska modra by sama byt nemohla ale takovy Korat muze byt jenom sam protoze se vaze na lidi a na jinou kocku by zarlil. A to ze je musis porizovat najednou neni zasadni protoze my jsme meli prvni jednu kocku ale bylo ji smutno tak jsme si poridili druhou a ta starsi ji vychovava
Nejlepší je koupit kočičky dvě to určitě. Jak jste tu psala tak by to bylo tak nejlepší. Když si je pořídíte od koťátka tak na sebe nepůjdou to nehrozí maximálně se budou tak škádlit ale ne se prát. U koťat je to normální tak nemusíte mít strach, ale pokud si pořídíte kočičku jednu tak to bude pro ni velmi zlé. Bude vám doma dělat neplechu např. rozškrábe vaše křeslo nebo rotrhá svoje hračky. Doporučuji koupit kočičky rozhodně dvě.
Přítelkyně má kočku a mladšího kocoura. Každý z nich má zcela jinou povahu. Kočka je klidná, někdy i bázlivá, kocour je naopak poděs. Občas kočku napadá (nikolv ve zlém, prostě se nudí) a snaží se jí vyprovokovat. Ona si to nechá dlouho líbit, pak mu jednu vrazí a jde pryč. Někdy ho naopak celého olíže. Občas bývají sami doma i víc, než 24 hodin (je samozřejmé, že musí mít dostatek potravy a vody). Nezdá se, že by jim to zvlášť vadilo. Řekl bych, že si náramně rozumí. Když vezmame samotného kocoura na chalupu (kočka nesnáší jízdu autem), jsou oba smutní a očividně se jim stýská.
Oba jsou kastrovaní, nevěřte tomu, že si sourozenci spolu nic nezačnou! Oni to tak neberou.
To, že jsou dva ovšem nezaručí, že Vám ve Vaší nepřítomnosti nezlikvidují nábytek.
Určitě kočičky dvě. Není pravda, že každá kočka je ráda sama. My měli jednu kočku asi rok a půl. Chovala se normálně, ale občas se nudila a ničila věci. Asi před půl rokem jsme pořídili dalšího kocouka. Neměli jsme na vybranou, vlastně jsme ho zachránili. Po počátečních nesvárech, které trvaly asi 4 dny se kočičky skamarádily a naše první kočička hodně rozkvetla. Pořád si spolu hrají, pak se perou, pak se olížou, pak jsou spát a pořád dokola. Samozřejmě každá kočka je jiná, ale já toho nelituji, naopak. Vzpomínám jak jsem odcházela na 12i hodinovou směnu a věděla jsem, že tam bude celý den doma sama. Je to docela silný pocit viny, že se jí nemůžete věnovat.
Díky tomu, že jsem mohla žít jak s jednou, tak se dvěma kočkami, můžu posoudit i finanční stránku. Je v tom jen malý rozdíl. Napřídlad v krmivu jsem rozdíl nezaznamenala, přijde mi, že krmiva kupujeme stále stejné množství. Rozdíl je ovšem poznat v podestýlce. Zde je poznat, že se kupuje jednou tolik. Radila bych vám vybrat z útulku kočičky, už se mají rády. V každým útulku je pár takových nerozlučných párečků. Hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.