Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak naučit pavouka na ruku?

Od: jarisf odpovědí: 3 změna:

Prosím jak se mám naučit brát sklípkana na ruku. Pavouk je starší ,Brachypelma Smit. Pavouk vystřeluje chloupky. DÍKY

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Starého psa novým kouskm nenaučíš..

I když co já sám neudělám za dobré žrádlo..

martinaa*
hodnocení

1x

Smíťa patří mezi pohodové chovance, většinou nekouše, ale běžně vyčesává, pokud je mu něco nepříjemné. Pokud je starší, je zvyklý na svůj klid nebo předchozí manipulaci, tak se nesnažte něco měnit. Pokud do terária saháte moc často nebo na něj pořád koukáte, může z toho být hodně nervózní. Můžete zkuseit nechat nataženou ruku - když se mu bude chtít, vleze na nic sám. A samozžejmě - pavouk není domácí mazlík, ani pes, ani kočka, aby po vás lezl a mazlil se... nechte ho žít, manipulujte s ním, jen když je to potřeba a sledujte, jak žije, spřádá pavučiny, loví a tak. Nezvedat, nepřenášet, pokud to není nutné.

gp*
hodnocení

0x

Já jsem měla sklípkana od malička a když byl malý na ruku normálně chodil. Jak zestárl začal ruku odmítat, na cokoli jiného vleze, ale na ruku ne. Rozhodla jsem se, že ho nebudu dráždit. Má vlastní vůli a když nechce tak nechce. Když ho potřebuji vyndat vezmu si třeba rukavici. A pomalu ho směřuji tam kam potřebuji. Hlavně pomalu a v klidu. Zbytečně ho nestresujte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]