Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj potkan má hnědé strupy co stím?

Od: sokar* odpovědí: 2 změna:

Ahoj mám takový problém mému potkanovi (samice,6měsíců) se udělali na kůži takové hnědé stroupky kolem strupůmá zarudlou kůži nevím co by to mohlo být poradte prosím.

Předem díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

4x
Svrab13. března 2008 v 17:43 | *Potkaní nemoci*Svrab patří u potkanů mezi nejvíce rozšířené choroby.Je způsoben zákožkou svrabovou.Nejčastěji mají svrab potkani ze zverimexu,ale potkan se může svrabem nakazit např. z podestýlky nebo od jiného potkana.Poznáte ho tak,že se na kůži potkana objeví stroupky.Když nějaké stroupky zpozorujete,je nejlepší zajít za veterinářem,který potkanovy udělá seškrab a potvrdí jestli se opravdu jedná o svrab či nikoliv.Nejčastěji se na svrab předepisuje Ivomec nebo Biokill. akki.blog.cz/... bylo první, co mě napadlo. Opravdu hodně časté. *plac*doplněno 11.02.11 21:48: Tady je to hodně podrobně popsané. Zkuste se podívat. potkanileky.webnode.cz/... 11.02.11 21:50: Ještě jedno počtení, i s fotografiemi pro srovnání. wilda.unas.cz/...

vosikac*
hodnocení

0x

Mohla by to být reakce na alergii. Měli jsme to tak u psa a bylo nám doporučeno změnit stravu;)

doplněno 11.02.11 21:43:

Samozřejmě to může být u Vašeho potkana úplně něco jiného, proto bych doporučil návštěvu zvěrolékaře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]