Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám jeden dotaz. Jak se dá pejsek připravit na to aby mohl vykonávat canisterapii? Myslím tím jestli s tím máte někdo zkušenosti a připravovali jste na to pejska doma nebo na nějakém kurzu? Jestli musí mít nějaké předpoklady, složit nějaké zkoušky?
wrtulka, nebudu vám povídat o pejskovi, ale o vás. Jste si jistá, že zvládnete takové poslání? Uvidíte šílenou bolest, bezmoc, zmrzačená těla i duše, bolestivé osudy, bolavý život, pokroucená těla v křeči, bolest a slzy, kam se podíváte. A nebudete moci nic změnit. Jen připravit pejska, případně mu pomoci a pohlídat, aby mu nebylo ublíženo, ať už schválně nebo bezděky.
Nevím jak jste stará,jaké je vaše povolání, zkušenosti,nevím jakou máte povahu, nevím, jestli si to všechno uvědomujete. Jestli si to nepředstavujete tak, jak to je prezentováno na obrazovce- Laskavá babička s bílými kodrnatými vlasy, hladí vděčně pejska. Moc bych těm bolavým lidem přála, aby mohli pohladit vašeho pejska, aby jim rozjasnil aspoň chviličku z jejich bezmocného, bezvýchodného života. A vám bych přála, abyste byla natolik vyrovnaná, silná a profesionální, abyste, až s pojskem půjdete domů, to všechno opustila a s klidnou hlavou se věnovala své rodině, bez možnosti někomu vyprávět, co jste zažila, viděla. A večer klidně usla s pěknými sny.
Rozumějte, nezrazuji vás z toho. A moc bych všem potřebným přála krásný zážitek s vámi i vašim pejskem. Možná, že by stálo za to, nakouknout do domova důchodců, dětského stacionáře, speciální školky a uvědomit si dosah svého rozhodnutí.
Babkazov, milion bodů.
Kdykoli si na práci, kterou jsem dělala vzpomenu, vybaví se mi jeden děda, který mi láskyplně držel ruku a díval se mi přitom do očí. Najednou koukám, já to neumím popsat, ale viděla jsem v těch očích jak odchází. A zemřel.
Canisterapie je parádní věc, já si brala chvilku Tobiáška (pes, mops) taky do práce, potěšit staříky. Jenže večer musíte jít domů. Nevěřili byste, jak byli zklamaní, že jim tu radost berete. A kolik se jich rozplakalo při vzpomínce na svého psího přítele. Z toho důvodu jsem ho přestala brát. Každá mince má dvě strany.
Znam par lidi, kteri se se psem canisterapii venuji a myslim, ze je to uzasne. Pomalu na to pripravuju svoji fenu, myslim, ze by na to mohla byt vhodna, ale jeste je pred nami spousta prace Kouknete na tyhle odkazy, jsou tam priklady zkusebnich radu a zejmena pod duhym odkazem najdete podrobny popis toho co se prezkusuje a jak se ma pejsek chovat canisterapie.cz/...
rosemoravia.eu/... - uplne dole pdf soubor informace ke zkouskam, je to tam moc hezky popsano. Pokud vim, tak kazda organizace ma svuj zkusebni rad, trochu jiny, ale zaklady jsou vsude stejne. Takze zalezi na tom odkud jste a u koho byste chteli zkousky delat, chce to pak nastudovat jejich zkusebni rad a asi kontaktovat lidi z te organizace, muzou hodne predem poradit. Hodne stesti, at se vam dari
Jak už vám bylo odpovězeno zkoušky se svým psem složit musíte. Jen doplním, že jsou nutné i předpoklady u pejska pro tuto práci. Většinou je dobré si předem vytipovat vhodné štěňátko např. vlastnosti rodičů, uplatnění jejich potomků. Pes nesmí být samozřejmě agresivní, lekavý atd. Je důležité se mu od mala věnovat. Znám paní, která provádí canisterapii a již od štěněcího věku se svou fenkou chodila hodně mezi lidi, jezdila tramvají, vlakem, aby si pes zvykl na co nejvíce podnětů a při práci jej nic nevyvedlo z míry. Práce je to opravdu těžká, i když se setkáváte s lidmi starými, handicapovanými, nebo třeba s postiženými dětmi. Ale pokud za vámi příjde rodič s dítětem s mozkovou obrnou, které má problémy vykonat vůbec nějáký pohyb a po čase za vámi příjde celý šťastný rodič dítěte, že dítěti canistoterapie pomohla, určitě si uvědomíte, že tahle práce má určitě význam. Důležité je také si uvědomit, že pracujete jako dobrovolník a za tuto práci nebudete finančně odměněni.
Zdravím.
všem moc děkuji za obsáhlé odpovědi.Neřekla jsem že jsem rozhodnutá tohhle se svým pejskem dělat. Máme fenku bígla takže už to předesílá k tomu že toto není nevhodnější rasa ke cannisterapii..Zajímalo mě jen jak velké nároky na pejska jsou a také jaké zkoušky musí složit a tak..Na druhou stranu když jsem si to přečetla tak fenka by docela dost kritérií splňovala nechá si klidně sahat do tlamičky, oušek, tahat za ocásek, nechá se česat..stojí jako oslík a drží
neožene se a má trpělivost.. Prostě děti zvládá a myslím že miluje..Chodíme delší dobu na cvičák takže je poměrně dobře ovladatelná..Jen tedy a to by byl problém a na tom asi ztroskotáme..když se jí někdo líbí a to i dítě tak se na něj snaží vyskočit..myslím předními tlapkami..už se mi to stalo že takhle povalila 2 leté dítko.Ona ho ve výsledku oblíže..a "uňuňá"..ale problém to je..Takže tohle bysme museli odborat dřív než bysme vůbec o něčem začali přemýšlet...
jo a lekavá není vůbec je zvyká jezdit v autě, na hluk..na cvičáku se učí nebát se i střelby a tak..
Dobrý den, jete si jistá, že to zvládne váš pes? SPousta hluchých, nebo hluchoněmých lidí, jsou hodně hlasití. Myslíte, že to váš pejsek zvládne? Při canisterapii může mít pejsek doživotní následky. Chtělo by to klidného, neagresivního psa, který dokáže jentak ležet a všechno snášet. Záleží také na stáří psa a rase. Pořádně se rozmyslete, zda by to váš pejsek zvládl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.