Nejste přihlášen/a.
Achoj potřebuju radičku. Bracha si chce koupit 15l nanoakvárko. A chce v tom mít 4-5 krevetek, 2x paví očko a nějakýho malýho krunýřovce. Mě se zdá že toho je hodně a blbá kombinace ale nevim. TAk potřebuju radu od vás. A kdyby to byla špatná kombinace tak by ste mi poradili jakou? Předem moc dík.
Tak Krunýřovce rovnou pustit z hlavy a pávčáci taky nejsou ideální. 1. pávčáci budou krvetky honit a 2. hodně znečišťijí vodu jako většina živorodek. Vzhledem k velikosti tam určitě filtr nebude. Betta taky nepřichází v úvahu ke krevetkám i když jako labyrintka by do takto malého akva šla. Já bych tam dal tak 4 kousky Razbor skvrnocasé nebo Razbora ranongská. Z živorodek tak jedině Živorodku skvostnou. Stejně by to chtělo alespoň vzduchovací kámen.
15L? To je akorát tak na 2 krevetky možná na 3.. Krevetky se nedoporučují davat k rybyčkám protžee některé rybyčky je okusisují mám stím vlastní skušenost lepší je koupit si vetší akvárko a tam je možné je mít dohromady, ale v tom 15l tam opravdu moc místa není musíte počítat s nakou dekorací a filtrem to taky něco zabere takže lepší vetší akvárko a nebo každý zváště. Já mám ve svém 250l akvárku 2 krevetky a zatím žijí mají tam svoje "schovky" v tom malé je to opravdu jen pro krevety a nebo pro pár rybek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.