Nejste přihlášen/a.
Dobry den chtěl bych poradit měly sme těhotnou fenku něm ovčak a ptaly sme se veterinaře jak dlouho nosi fena štěnata a rekl nam 64dnu a tak sme čekali a fenka porodila v unoru 7.2.2011 a nedonošila 64dnu a štěnata se asi narodila nad ranem v zimě a umřely ze slneho podchlazeni 9 štěnatek a pak sem se dočetl že muže porodit v 58dnu ale veterinař nam to ne rekl je to velka skoda nebo sme čekaly jak bude 62 a vzaly by sme ju do baračku ale pozde a ted chci vědět kdy muže zas otěhotnet harat děkuji za odpovět
veterinář vám měl říci a vy jste si měli vyhledat a přečíst - v knížce nebo na internetu že fena je sice těhotná cca 64 dní, ale jpočítá se +-týden. Měli jste fenku nechávat doma aspon přes noc... Chudáčci malí umrzli a chudák fenka, než se z toho vzpamatuje.
Hárat by měla cca za 6 měsíců...ale přimlouvám se za to, abyste jí nenechávali krýt hned zase znova. Pro tělo je to velký nápor, nechte ji zregenerovat. Příště si pro štěňata vyberte lepší termín narození - aby se vám narodila a venku bylo už teplo!
A než k tomu dojde - prostudujte si něco o chovu psů, výživě, březosti, porodu atd atd...
vřéé s vámi souhlásim á néchápu ják lide mohou jn spoléhát na druhe a pak svadět vinu na ně ( na veterináře) nepochopim to... uz já 2 roky z pět jak sjm zminovala si všechno ohledně březosti a štěnátek schánela sama a pročitala .. tákže nechápu logiku některych lidi... a to jěště k tomu když jsem měla o stenátko zájem... a majtele nam 8.2. řekli že štěnatka se narodi až 18... a táké nechapu to že chcou ještě jedny štěnatka
No tak kryti hned pri dalsim harani je podle me hruza a nesmysl a popravde receno, kdyz vidim tu uroven pece a znalosti, tak doufam, ze dalsi stenata uz nebudou.
jasne chapu vas ale ja mam poprve psi a nevědel sem co mam dělat tak sem volal veterinaři a von mi ne řekl druhu varijantu že muže porodit v rozmezi 58-64 dnu on řekl že 64dnu ale neřek mi že v rozmezi 58-64 dnu a tak ja sem čekal jak bude v terminu 62 a nebo 60 tak bych ju vzal do baračku byl to promě šok ja nemam tako znalosti prece mi měl rict že v rozmezi 58-64 dnu jinak je to i moje chiba
Vite jak to je - neznalost neomlouva. A neni to jen o delce brezosti, pokud byste se zajimali o to jak to probiha, jaka ma byt pece o brezi fenu, jaka vyziva, co delat pri porodu atd., tak byste i vedeli, ze porodit nemusi presne 64. den. Nechat fenu nakryt je fakt jednoducha vec, ale je strasne moc veci, ktere s tim souvisi a na ktere musite byt pripraveni. A to ani nezminuju problematiku mnozeni bezpapirovych psu bez kontroly zdravotniho stavu, zodpovednost za odchovane psy atd., to by bylo na jeste mnohem delsi povidani.
prosim vas neřikejte že vy jak ste si koupila na poprve psi tak ste hned vedela všechno a už stim prestante jak jako ja sem to měl vedet co sem veterinar anebo vy snad ste? vy mi tady snad naznačujete ze sem to udělal schvalne prestante stim každy se nenarodil chytrej ze smyslem veterinaře
TOHLE JE SNAD VTIP?!?!?!?!? doufám...
Na počítač a internet čas máte, že? A co na netu děláte? že by on-linovky? a co si takhle někdy zadat do strejdy Gůgla heslo "chov psů"? Co si takhle přečíst něco rozumného?
Valná většina lidí, NEŽ si koupí psa, tak si o tom něco přečte nebo si popovídá s chovateli o tom, co pes potřebuje...
Vaše chování bylo opravdu VELMI NEZODPOVĚDNÉ!
hele co vam je dotoho co ja dělam na netu ja se ptam vas co vy dělate na netu to je každeho věc a pokut vam to vady tak nepište a děte se vicpat co si vo sobě myslite co vy ste dokonala že a ja si mislym že to moje chiba neni protože ja sem byl sni k veterinaři a ptal sem se veterinaře ale von mi neřekl že fena muže porodit v rozmezy 58- 64 dnu řek mi jen 64 a tak pani dokonala a nebo veterinařko? když vam nekdo řekne 64 dnu a tak čekate na 62 dnu a vzala byste ju do baračku a ne prece ale pokut vam nekdo neřekne 58 az 64 dnu tak neni to ma chiba a prece nevym proč bych měl hledat na natu něco kdys sem se ptal veterinaře pani veterinařko ok! ste moc prehnane vychitralena
Ach jo, tohle uz neni ani k vzteku, ale spis k placi. Fakt jsem doufala, ze si uvedomite, ze veci maji souvislosti a ze pes neni to same co sadrovy trpaslik, ale evidentne k tomu nikdy nedojde.
No nevím proč se tak vztekáte. Je to všechno vaše chyba Musím se Myse zastat, ani se nedivím, že ji váš dotaz "zvedl ze židle" Prostě pokud chcete odchovávat štěňata, musíte si něco o tom zjistit, kdyby jste to udělal, nepřekvapil by vás porod v termínu. V době internetu, kdy stačí sedět na zadku a klikat, mě to taky překvapuje, buďte rád, že nemusíte běhat po knihovnách a shánět info jinak. Veterinář předpokládal, že "něco asi víte" Tak se nečertěte, najděte si něco o chovu psů, o tom kdy a čím štěňanta přikrmovat, kdy očkovat a kdy můžete dát štěňce zájemcům. Nebudete mít pak problémy.
Taky doporučuji používat čárky ve větách, težko se to po vás čte.
Dobrý den paní, Je mi 12 let a víte co vám řeknu že i já to vím že fena může porodit v takovémto rozmezí a víte proč?- protože jsem si přece něco přečetla- A s vaším přístupem jak tady nadáváte jsem slušnější než vy a to o hodně. A když si neumíte ani přečíst kdy může fena porodit a né se zeptat jen veterináře který vám řekl jen jako průměr ale ne rozmezí bych vám neradila se pokoušet o další vrh. Chudinky štěnátka vím že vám to bylo líto,ale přece když je taková zima tak jí vezmu do domu dřív a nebudu čekat až na 62 den? Přijde mi to že neumíte moc logicky myslet a ještě tady tak sprostě nadáváte.
tak když jsem se tím prokousal, přeložil do ČJ. Copak nějaký tvor rodí přesně na den? Co vím, tak třeba u mého plemene je udáváno 58-64 dnů. A rozhodně pár dnů před bych ji vzal do vhodných prostor.
Kdy znovu. To může být různé, 3-12 měsíců. Některé feny hárají 4x do roka, jiné jen jednou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.