Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soužití starší a mladé andulky

Od: januvka odpovědí: 2 změna:

Zdravím všechny milovníky andulek! Před rokem jsem si koupila andulku,jedná se o samce.Během roku jsem se andulku snažila ochočit,ovšem bez úspěchu.Když jsem jí koupila byla víc než 3 měsíce stará,je spíše samotářská a nezajímají jí ani žádné hračky.Rozhodla jsem se,že si pořídím ještě jednu andulku a tak jsem jí dnes koupila.Andulka je mladá a dala jsem je do společné klece a snášejí se dobře.Potřebuji poradit,zda se andulka ochočí.Dnes jí mám první den a už mi skočí na prst,mám strach z toho,aby ta nová andulka si nebrala příkladf z té staré,která ochočená není.Co mám dělat,jak postupovat.Děkuji mnohokrát za vaše rady a názory.Jana

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hella*
hodnocení

3x

Dobrý den, popisujete skoro to samé, co jsme zažívali my: Náš anduláček byl necelé 2 měsíce starý a pořízený přímo od chovatele a přesto se během 12 měsíců nenaučil skoro vůbec nic a sedával na jednom bidýlku a jen tak koukal. Všechny pokusy ho ochočit namouduši selhaly. Nicméně bylo nám ho líto, a tak jsme mu přesně po roce pořídili "na hraní" kamarádku andulku. Neumíte si představit, jak strašně moc přítomností druhého ptáčka ožil a stal se z něj veselý tvoreček, který sice není zrovna ochočený, ale už se tolik nebojí a po vzoru nové andulky vyzkouší i leccos nového k jídlu (kupř. nikdy předtím nezkusil žabinec, až mu to ukázala kámoška a najednou se o něj vedou bitvy), lítá dokonce po bytě a sám se vrací do klece. Takže jednoznačně je to obrovská změna k lepšímu. No a co se týká nové andulky, byli jsme smíření s tím - jak jsme načetli na různých webech a diskuzích - , že druhá andulka se nedá ochočit, protože bude mít zájem jenom o anduláčka. Musím říci, že to není pravda, ta naše nová je poměrně dost ochočená a dokonce, i když už ji máme 7 měsíců, se stále učí nové věci - kupříkladu dnes se obě andulky velmi legračním způsobem (plácaly nožičkama o dlažbu) honily (fakt po nožičkách, nelítaly!) po kuchyni a objevily klec s morčetem, odkud se jim vůbec nechtělo. Myslím, že hodně záleží na šikovnosti té které andulky, takže dělejte to, co děláte doteď, tj. berte ji na prst, zkoušejte jí vyndat z klece a nabídnout nějaké zobání z ruky a uvidíte.

stirecek*
hodnocení

0x

Andulka je zvíře jako každé jiné a potřebuje neustálou pozornost, nestačí jen občas ale pořád. Ptáček je většinu dne sám doma a když si nemá s kým hrát, brzy na člověka zanevře a nic ho nebaví. Pokud se jim člověk věnuje neustále, dá se ochočit i starší, ale musí mít důvěru. Není to jako hračka, že když člověk nemá náladu, tak si jí nevšimne, ale je to taky starost. Když jsou teď dvě, navyknou si na sebe a obejdou se i bez člověka, ale když se o ně budete starat pořád a věnovat jim pozornost, tak ta stará si bude brát příklad z té mladé, ale bude to trvat dlouho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]