Dobrý den. Můj králík začal včera tak zvláštně chrochtat (ten zvuk se dá jen těžko popsat přesně). Připomíná to taky vrzání kloubů...Jinak je králíček úplně normální- jí,pije,má normální bobky. Nevíte, co by to mohlo být? Děkuji Hanny
pokud je to zvuk, který myslím, je to projev spokojenosti. Dělají to i morčata... Ta to ale dělají i v okamžiku, kdy jsou nespokojená - ale to zní trochu jinak a navíc při tom vztekle kopou nožičkami. Myslí, že můžeš zůstat klidná.
hanny*
Jo, omlouvám se, to jsem zapomněla napsat, že tyto zvuky to nejsou. Své králíčky znám.Je to, jako kdyby měla rýmu nebo kašel. Ale z nosu jí neteče ani nekašle...Díky za odpověď H
Pokud není výtok z nosu a pohled je bez hnisu, bude to asi jen problém s prostředím, v kterém se nachází - příčinou by mohlo být právě prostředí prašné, nebo suché (prašné) krmivo či podestýlka, ale také třeba přehřátí či naopak podchlazení, což si ale myslím, že v těchto dnech nehrozí. Může jít také o vdechování toxických látek - nenatíralo se někde okolo, čím se myla podlaha...? Bylo by možná dobré, jen pro klid, skočit k lékaři... Pokud se to děje při mazlení, je možné, že mu nevyhovuje prací prostředek. Příčin by mohlo být opravdu mnoho, ale o infekční záležitost se zatím pravděpodobně nejedná.
chovám kastorexe a letos se mi stalo, že když jsem samičku dala k samečkovi, také začala vyluzovat takový zvuk,řekla bych podobný vašemu popisu.Navíc mi letos vůbec nezabřezla - více pokusů.Ale ten zvuk jí už zůstal,když ji jdu krmit a někdy pochrochtává i při hlazení.Myslela jsem,že je to od bolesti, prohlédla jsem ji, ostříhala drábky, zdá se mi v pohodě.U jiných králíků jsem se s tím nesetkala,ale nejspíš to nic nebude.
hanny*
Děkuji vám za rady, králíček má zánět horních cest dýchacích. Dnes jsme byli u vet. Hanny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.