Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám na zahrádce od jara do podzimu neuvěřitelné množství slimáků, zlikvidujou vše na co přijdou...Slyšela jsem že se dají pořídit kachny které se slimáky živý, nemáte s tím náhodou někdo nějaké zkušenosti?Nebo alespoň nevíte o jaké plemeno y se jednalo?Děkuji
chovprochazka.estranky.cz/... Zadejte do modrého vyhledávače běžec indický, a vyklikejte si už snad 2x diskuzi, která proběhla.
Myslím, že na slimácích si pochutná jakákoli drůbež, ale stejně tě nemine je sbírat ručně. Protože pustit si drůbež na zahrádku ...
není to pravda - slepice slimáky nežerou... Nevím jestli proto že si zalepí zobák nebo prý jsou hořcí - to ovšem nemůžu potvrdit, slimáky jsem neochutnávala...
Indický běžec jsou kachny které se nechovaji na pekáč ale jen tak... Je potřeba mít aspon 3 kousky - žijí v hejnech. Je potřeba je krmit i něčím jiným, než co nasbírají na zahradě (slimáky), navíc si nějak neumím představit, jak mi tlapkají mezi kdytkami ... asi by z nich moc nezbylo (z těch kytek). Musejí mít domeček (kachník) a vodu na koupání...
Nevím jestli se to vyplatí... ale mi se moc líbí a chtěla bych je. Manžel už méně
Že by už byly i slepice zmlsané? Já pamatuji, když mívala babička i teta slepice, tak jim dávaly slimáky posbírané na zahradě a slepicím náramně šmakovalo.
Slepice slimáky žerou, ale né vcelku. Já je sbírám nůžkama (nesáhla bych na něj dobrovolně) a dávám je do kelímku. Vždy je ale přestřihnu. Máte vidět, kolik zelené hmoty z nich vyleze. To je právě ten salátek apod... A po tom slepice jedou jak divé. Každej, komu jsem to poradila a dělá to, je spokojenej. A loni slepice nesly jak divé. Ale vcelku slimáka nechtěj.
fůůůůůůůůůůůůůůůůj to bych teda nemohla... to bych je ještě přikrmovala něčím jiným...
přestříhávat... to nedám... (já je solím - ale je to taky hnus)
Ono ce se týče slimáků je hnus úplně všechno. Už jen to, že tu jsou. Tady jich máme mraky, takže jejich sběr je nutnost. Původní záměr nebyl přikrmování slepic, ale i tak se to dá teď říct. První tuna skončila v popelnici, pak jsem jednou dostala vztek a přestříhla ho a jak mě moje beruška překvapila, když ho spapala. To byla slípka, která jako jediná se mnou chodila po venku... No a tak to začalo.
sousedka je má, paradoxně se jí jedna kachna loni slimákem udusila, to jsme nasmáli... zbylé fungují
" homina", našla jsem na netu radu, jak na slimáky a je to bez kachen. Zahrádka brzy zavolá, a taky nás začnou slimáci mořit. Tak jak na ně, je to z internetu:
Boj proti slimákům
VŠEM ZAHRÁDKÁŘŮM - FAKT TO FUNGUJE!
Slimáci jdou na pivo.
Do vydlabané půlky melounu nalijeme pivo, namočíme celý
vnitřek a položíme ten pivní rybníček večer do místa,
kde ti milí drobečkové vylézají, nebo kde jim chutná náš salátek, kytičky a podobně.
O půl deváté večer se začínají houfovat a předhánějí se, kdo víc sežere.
Móc jim to chutná, takže zapomenou na kytičky,
opijí se do němoty a spadnou do pivního rybníčku.
Odtamtud už NIKDY(!) nevylezou,
protože je nadobro po nich.
Ráno se budete divit! Lze nechat 2-3 dny,
mezitím sníte další meloun... dílo se opakuje.
Nebolí z toho záda, jíte pořád melouny,
hubnete a užíváte si sluníčka.
P.S. vyzkoušeli sme, funguje to super!
Žádný zbytkový jed v půdě, obava z otrávení psů a koček.!
Žádné parazity z vnitřností slimáků (fasciolopsis buski)
rozložených
nejrůznějšími jedy!
Naše kytičky si zaslouží kvést.
Tak to také potom musím vyzkoušet. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.