Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké kachny na slimáky

Od: homina* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, mám na zahrádce od jara do podzimu neuvěřitelné množství slimáků, zlikvidujou vše na co přijdou...Slyšela jsem že se dají pořídit kachny které se slimáky živý, nemáte s tím náhodou někdo nějaké zkušenosti?Nebo alespoň nevíte o jaké plemeno y se jednalo?Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

chovprochazka.estranky.cz/... ;) Zadejte do modrého vyhledávače běžec indický, a vyklikejte si už snad 2x diskuzi, která proběhla.;)

ar*
hodnocení

0x

Ta kachna co žere tyhle "španěláky" je jmenuje Indický běžec

ladinpraha*
hodnocení

0x

Myslím, že na slimácích si pochutná jakákoli drůbež, ale stejně tě nemine je sbírat ručně. Protože pustit si drůbež na zahrádku ...

myse*

není to pravda - slepice slimáky nežerou... Nevím jestli proto že si zalepí zobák nebo prý jsou hořcí - to ovšem nemůžu potvrdit, slimáky jsem neochutnávala... *smich*

Indický běžec jsou kachny které se nechovaji na pekáč ale jen tak... Je potřeba mít aspon 3 kousky - žijí v hejnech. Je potřeba je krmit i něčím jiným, než co nasbírají na zahradě (slimáky), navíc si nějak neumím představit, jak mi tlapkají mezi kdytkami *smich*... asi by z nich moc nezbylo (z těch kytek). Musejí mít domeček (kachník) a vodu na koupání...

Nevím jestli se to vyplatí... ale mi se moc líbí a chtěla bych je. Manžel už méně ;)

ladinpraha*

Že by už byly i slepice zmlsané? Já pamatuji, když mívala babička i teta slepice, tak jim dávaly slimáky posbírané na zahradě a slepicím náramně šmakovalo.

jsem*

Slepice slimáky žerou, ale né vcelku. Já je sbírám nůžkama (nesáhla bych na něj dobrovolně) a dávám je do kelímku. Vždy je ale přestřihnu. Máte vidět, kolik zelené hmoty z nich vyleze. To je právě ten salátek apod... A po tom slepice jedou jak divé. Každej, komu jsem to poradila a dělá to, je spokojenej. A loni slepice nesly jak divé. Ale vcelku slimáka nechtěj.

myse*

fůůůůůůůůůůůůůůůůj to bych teda nemohla...*sok* to bych je ještě přikrmovala něčím jiným...

přestříhávat... to nedám... (já je solím - ale je to taky hnus)

jsem*

Ono ce se týče slimáků je hnus úplně všechno. Už jen to, že tu jsou. Tady jich máme mraky, takže jejich sběr je nutnost. Původní záměr nebyl přikrmování slepic, ale i tak se to dá teď říct. První tuna skončila v popelnici, pak jsem jednou dostala vztek a přestříhla ho a jak mě moje beruška překvapila, když ho spapala. To byla slípka, která jako jediná se mnou chodila po venku... No a tak to začalo.

remember
hodnocení

0x

tady je můžete vidět v akci *smich* hobby.idnes.cz/...

misslulinka*
hodnocení

0x

homina*
hodnocení

Všem moc děkuji za odpovědi...

sousedka je má, paradoxně se jí jedna kachna loni slimákem udusila, to jsme nasmáli... zbylé fungují :)

pt®

" homina", našla jsem na netu radu, jak na slimáky a je to bez kachen. Zahrádka brzy zavolá, a taky nás začnou slimáci mořit. Tak jak na ně, je to z internetu:

Boj proti slimákům
VŠEM ZAHRÁDKÁŘŮM - FAKT TO FUNGUJE!
Slimáci jdou na pivo.
Do vydlabané půlky melounu nalijeme pivo, namočíme celý
vnitřek a položíme ten pivní rybníček večer do místa,
kde ti milí drobečkové vylézají, nebo kde jim chutná náš salátek, kytičky a podobně.
O půl deváté večer se začínají houfovat a předhánějí se, kdo víc sežere.
Móc jim to chutná, takže zapomenou na kytičky,
opijí se do němoty a spadnou do pivního rybníčku.
Odtamtud už NIKDY(!) nevylezou,
protože je nadobro po nich.
Ráno se budete divit! Lze nechat 2-3 dny,
mezitím sníte další meloun... dílo se opakuje.
Nebolí z toho záda, jíte pořád melouny,
hubnete a užíváte si sluníčka.
P.S. vyzkoušeli sme, funguje to super!
Žádný zbytkový jed v půdě, obava z otrávení psů a koček.!
Žádné parazity z vnitřností slimáků (fasciolopsis buski)
rozložených
nejrůznějšími jedy!
Naše kytičky si zaslouží kvést.
Tak to také potom musím vyzkoušet. *nevi* - stařenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]