Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl jsem se zeptat na kurník pro 30 slepic. Máte někdo zkušenosti se stavěním kurníku pro tolik slepic?A je lepší si ho postavit nebo koupit za rozumnou cenu?Díky mooooooooooc
Tak to Vám asi nikdo konkretně neporadi. Pro 30 slepic je potřeba dost velky prostor, boudu, stodolu, kurník atd. Je jedno jak to nazveme. Musíte počítat i s tím, že přes zimu slepice nemohou ven a potřebují nějaký prostor kde budou rajtovat (nesedí celý de na hřádlech). Je třeba myslet i na čištění těchto prostor poněvaž 30 slepic Vám nadělá (a hlavně přes zimu) vagon lejna. To vše musíte vzít v úvahu a podle toho se rozhodnout. Podle mne sám si postavit.
My jsme stavěli na zimu boudu pro 15 slepic,není to asi velký rozdíl.Teď mají mladí hejno malých slepiček,ale výběh mají i na zimu.Zděný kurník mají s řadou uzavřených kotců,ale stejně jsou i v zimě ve dne venku.Pak tam uvnitř v prostoru ohraničeném pletivem mají bednu se slámou,a tam snášejí.Vyjímečně se jim přitápí žárovkou.3o slepic nezabere víc jako m3 na kus
JABRAKA
Kupte si knížečku od Františka Tuláčka - Chov hrabavé drůbeže, je v ní sposta užitečných rad, včetně schemat kurníků a rad, kolik prostoru a jaké vnitřní vybavení pro kolik slepic potřebujete. Pokud ji neseženete, dejte mi do vnitřní pošty e-mail a já vám to oskenuju a pošlu.
My máme takový obyčejný kurník - v podstatě zateplenou dřevěnou budku o rozměrech cca 1,5 x 1 x1 m pro 10 slepic, uvnitř jsou hřady. Zima nezima - slepice jsou přes den venku ve výběhu, kde mají snášedlo - menší budku vystlanou slámou, misky s vodou a krmením a pár tlustých větví - "slepičí tělocvičnu". Vypadají spokojeně, dobře snášejí. Ale netuším, jaké plemeno chcete chovat a ne všechna jsou stejně otužilá, tomu pak musíte samozřejmě podmínky přizpůsobit.
Dobrý den. Prosím Vás moc o oskenování knihy, nikde ji nemohu sehnat. Pokud je to možné, mohl byste mi ji zaslat na email: tbulant@centrum.cz. Mockrát děkuji. Pokud byste požadoval za Vaši námahu nějakou finanční satisfakci, jsem samozřejmě ochoten ji akceptovat. S přáním pěkného dne. Tomáš Bulant
Dobrý den,
začínám se zvířatama,mám ovce ( letos již 6 jehňat ) a ráda bych rozšířila chov o králíky,slepice,krůty,kačeny,husy ...
Hledám rady co a jak - jak se dá ... Knihu,kterou uvádíte také nemohu sehnat - byla mi také doporučena ... pokud je to prosím možné,byla bych vděčná za poslání oskenovaného ...
Děkuji moc a přeji pěkný den Marcela
Pane Bulante a Marcelo - celou skenovat nebudu, není to v mých časových možnostech (160 stran), napište mi, prosím, co konkretně vás nejvíc zajímá (např. stavba kurníku, výživa nebo kvokání, odchov kuřat, atd. a takové kratší úseky vám ráda pošlu.
Děkuji zan ochotu! se slepicema začínám ... mám 7ks + 1 kohout - 2 bílé,2černé,2kropenkaté,2modré ... Takže - vlastně hltám informace - jak se dá ... asi by se mi hodilo vše,ale jak píšete,160 stran je moc ... proto poprosím dle Vašeho uvážení - to nejdůležitější ... jak velký kurník,co nesmí scházet a jak pak s kuřatama ... Jediné, co jsem o stavbě kurníku ( což me teď asi pálí nejvíc ) našla na internetu je automatické otvírání dvířek a pak už jen obecně,že existuje kniha kde je vše napsané a že se má větrat a rozdělit na noclehárnu a- hřad a hrabárnu ... ale žádný plánek,nákres,velikosti ... Na stavbu bych chtěla použít dřevo.
moc děkuji,dobrý skutek bude dozajista odměněn! Pěkný den Marcela.
Dobře, dáme se do toho, ale musíte mi napsat nějakou mailovou adresu, kam vám to mohu poslat.
! ou... ano .. omlouvám se - neuvědomila jsem si,že se email nezobrazí! děkuji! marcela.vm@seznam.cz
Hlavně dejte pozor aby odpovídal požadavkům Evropské únie a nedej Bóže aby se líbil ochráncům zvířat. Radši si nejdřív zjistěte kolik metrů čtverečných musí mít jedna slepice k dispozici aby nebyla těmi ostatními utlačovaná.
Dal bych si bacha i na to, zda sedací bidlo má správný poloměr zaoblení.
Není radno nic přehlédnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.