Ahoj!Nemáte někdo zkušenosti o výcviku a chování tohoto psa?Máme rodinný domek a chtěli bychom ho jako hlídače,ale ven.Lidi co ho mají nám říkaly,že je to pes do bytu nemá rád zimu.Kdo ho máte napište mi o něm něco.Načteno už mám,ale budu ráda hlavně za zkušnosti.Díky
V minulých dnech tu byl tento pes na přetřesu. Vycvičit se dá velmi dobře (při použití elektrického obojku super - podrobnosti by byly textově náročné) a je opravdu dobrým hlídačem svého pána. Není však zlý, budí spíše respekt svou velikostí. Rozhodně není vhodný pro celoroční pobyt venku, ale pokud se již odhodlá jít do sněhu, užívá si jej. Je to opravdu na zimu pes do domu, ale pozor, včas varuji - děsně prdí .. ač se zdá, že si dělám srandu, nedělám. Vím co dím...
Strejc má dost zvláštní názory na výchovu psa, ale budiž. Ridgeback je sice tvrdohlavé zvířátko, ale rozhodně je normálně vycvičitelný. Je to větší pejsek, ale podle výchovy může být opravdu přítula a hlídat hlídá a velikostí odrazuje hodně. Já mám tohoto pejska venku, nemá problémy, od štěněte je venku raději než doma. Je to možná individuální, ale my problém nemáme. Hodně štěstí a super zážitků :o)
Pane kolego, v čem spočívá vaše domněnka o mých zvláštních názorech na výcvik psa? Pravděpodobně nevíte o čem mluvím, použiji-li termínu elektrický obojek, že? Zřejmě máte místo něj plot okolo celého pozemku. Jinak jste prakticky potvrdil vše, co jsem napsal - až na to prdění. To vy však těžko posoudíte, máte-li psa stále venku. Upozorňuji, že žijeme na Valašsku a pětadvacet pod nulou tu není vzácností... Pokud bychom v takových mrazech nechali tohoto psa venku, asi by dost trpěl. Nic ve zlém
snugi
Pejsek u nás může být kde se mu zrovna zachce. Má tak postavený kotec adalší zázemí, aby si tam v zimě zalezl a bylo mu teplo, chce-li tam tedy být. Jsem z pohůří Jeseníků, takže tropy tu opravdu nehrozí, ale i tak hafan tráví většinu času ložený venku (ne v kotci) v létě i v zimě. V zimě na sněhu jen občas dovolí, aby se pod něj dala deka, ale to už musí být opravdu zima. Možná je to i o kondici, těžko říct. A k elektrickému obojku - každý si dělejte co je libo pokud se to nedotkne mě. Nezkušeným do rukou nepatří, zkušeným kdo ví. Možná to pro někoho zjednoduší výcvik psa, ale taky to může zkomplikovat situaci. Ale na netu je na to názorů a rad až moc. Já tuhle věc prostě nemusím. Toš tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.