Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, jestli někdo nevíte, zda-li je normální, že naše roční fenka yorkshirského terriéra každou chvíli kvičí. Několikrát denně (poměrně často) prostě tak sténá, jemně kvičí...nevím jak bych to popsal. Jednou už hárala (cca před 2 měsíci).
Nevím...není nemocná? Nebo je to normální projev při dospívání? Nevíme co chce...sladkost jsme jí dali, posadili k oknu, běhali s ní venku, hráli si s ní, hladili ji...nepřestala. Dělá to i v noci, když jsme v posteli. Pořád chodí a kvičí...mohou to být hormony? Zas je pravda že jakmile vidí venku psa, je jak smyslů zbavená a vysloveně se mu nabízí...
Jen mám strach, aby nebyla nemocná a nekvičela bolestí.
Díky.
Nedokážu moc poradit. Ale jak se chová venku při hře? Hraje si ráda? Jak se při tom tváří a chová? Vypadá, že by ji něco bolelo?
Jestli asi před 2 měsíci hárala, mohlo by se jednat i o falešnou březost, tzn. hormonální binec (docela brzo, v jejím věku). Sice nevím, proč by se při ní měla nabízet psům, ale kdo ví. Při falešné březosti mají některé feny snahu budovat doupě, některé možná hledají jakási štěňata a zkrátka jsou rozhozeny. Zkuste se zeptat veterináře, měl by to poznat. Kdyby se jednalo o falešnou březost, během pár dní sama vymizí. Vy byste ji ale rozhodně neměli podporovat, takže asi omezit mazlení a podobné hlazení, spíš zkusit fenku odreagovat, doporučuje se i sebrat případné hračky, o které se eventuálně chce starat apod.
Opravdu by se mohlo jednat o falešné březí. Koukněte se, jestli nemá nalitá vamínka. :D Hárání a doba po něm je pro některé fenečky utrpením. Mají spousty hormonů a ty jim udělají v hlavičce strašný šurvajs. Moje Dorotka fňukala srdceryvně a sváděla na dálku i ježka a vrány. Příroda prostě stále funguje. Svedla by i kocoura. Ale falešné březí měla moje minulá Bubu strašlivé. Fňukala, chodila za mnou, dívala se mi do očí a já nevěděla, co chce. Cecíky nalité, hračky v pelechu a vypadala, jako kdyby byla bláznivá. Neviděla, neslyšela. A když měla štěňata, byla lhostejná matka. A bila je. Tlapou. Možná, že to bylo tím, že porod nebyl snadný a nakonec skončil císařským řezem. Druhý den, když se probudila, koukala na maličká štěňátka bez pochopení, bezradně. Ikdyž se malí měli k světu a pili od ní. Chápala, že má povinnosti, ale bez lásky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.