Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takovou otázečku: Kolika let se dožívá Krunýřovec skvrnitý? A v kolika letech je dospělý? A jak se pozná holka od kluka? A ještě jestli je vhodné mu kupovat takové ty tabletky pro ně jak jsou na dně akvária a oni jsou na nich přisátý a žerou? Předem moc děkuji za odpovědi.
A jestli je lehký mít jejich odchov toto je poslední otázka. Jinak moc děkuji předem za ty odpovědi.
Jen na začátek dnes sehnat pravého Krunýřovce skvrnitého bude asi trochu problém, většinou jde už o křížence a prodává se jako Ancistrus sp. Jinak se dožívá zhruba 10 let a při opravdu dobrých podmínkách se může začít kolem jednoho roku. Běžně dospívají o něco později do dvou let. Sameček má na hlavě vousy ,samička ne a je drobnější. Tablety se mohou dávat v tom problém nevidídím. A jejich odchov není nikterak náročný, je dobré mít více krunýřovců v nádrži od mládí a je tam potřeba mít na vytírání ancistrusů "jeskyňky" používá se třeba obrácený květináč , trubka, atd aby se po vytření nechala vyndat a dát do "elementky" pokud jde o společné akva kde jsou větší ryby. Je pravda že hned tak nějaká ryba malého ancistruse nesežere on má ten "krunýř" o malinka a většinou ho ryby jen možmoulají a pak vyplivnou. Ty jeskyňky nesmí být moc veliké spíše těsnější. Na samotný chov jsou Krunýřovci velmi nenároční.
Plně souhlasím, jen bych vychytal některé mouchy: např. - v jednom roce je na odchov malích prcků celkem brzy, sameček má vousy, ale není výjimkou, že samička je má také, i když o dost menší, ale někdy to celkem klame a pravda je také, že je menší. Tablety používám stále, protože si na nich pochutnají i ostatní rybky a je to dobrá zelená strava. Pro výtěr osobně používám kokos, který se dá krásně zakomponovat do akva a krunýřovci si na něj zvyknou, ale jen za podmínky, že chováte živorodky či rybky malého vzrůstu, jinak v akva se skalárama používám sklenici od kečupu, na které mám kousek trubky, což je ideální pro odchov, jen se pak musí přemístit do odchovného akva. A jsou opravdu nenároční na odchov, někdy se mi zdá, že jsou i invazivní
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.