Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rosela žere všechno!

Od: neprihlasena odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, Naše roselka je porát venku z klícky a kdykoliv jíme, přifaří se a papá s náma...

nemohlo by jí to ublížit? jí opravdu všecko. a jednou snědla kousek papíru, neublíží to?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Těmto ptákům dáváme směs semen pro střední papoušky a doplňujeme ji malými kousky ovoce a trochou zeleného krmení. Samozřejmě musí mít možnost se kdykoli zásobit gritem a pískem na trávení z toho plyne že kousek papíru ji neublíží

zima*
hodnocení

0x

Rozhodně bych jí nenechávala jíst "všechno" a už vůbec ne lidské jídlo. Mohlo by jí to ublížit. Pokud si třeba dopřáváte řízek a užibuje vám ho rosela :), mohlo by to proti být i smrtelné.

soina*
hodnocení

0x
Souhlasím s @zima. Opravdu lidské jídlo, zvláště to tučné vepřové či jiné maso, by ji mohlo i zabít. Velký pozor by jste si měla dávat i na uzené, libové vepřové maso. Ony nemohou žádné maso, pouze stravu, která je určena pro ně. Jinak papírek jí rozhodně neublíží, papírky jsem jedla snad i já jak jsem byla miminko a nic mi nebylo... Škube a polyká je i moje čivava. Papírky jim prostě neškodí. Ale lidské jídlo...

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Určitě papouchovi nevadí ovoce a zeleninka, kousek starého rohlíku či chleba nebo vajíčko (vařené). Se zbytkem ale opatrně. Taky bacha, aby se vám rosela neutopila třeba ve vroucí polévce, nebo nespadla do skleničky s vodou. Takhle jsme kdysi přišli o andulku - na dně centimetr vody a utopila se *plac*

Pokud chcete rosele přilepšit, uvařte vajíčko, nastrouhejte mrkvičku a s trochou strouhanky smíchejte. Napište, co na to říkala :)

Rosela se ráda koupe ;)

susenka*
hodnocení

0x

No tak jestli jí vaše LIDSKÉ JÍDLO tak jí s tý kléícky nepouštějte dokud nesníte. Ale ovoce a zeleninu může a i uvařené vajíčko. Pozor aby se vám neutopila! A nebojte papírek ji neublíží. Když neublížil mě tak jí taky ne.*smich*

neprihlasena
hodnocení

Mrkev, vejce, strouhanka... To zkusím. A lidská jídlo jí už teda dávat nebudem. Děkuji za odpovědi!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]