Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odnaučit štěně kousat?

Od: veronixika* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, mám problém s malým štěňátkem.

Je to Německý Ovčák, má 7 týdnů, ovšem je hrozně rozdivočená a všechno rozkouše.

Kouše ovšem nejraději ruce a nohy a když má možnost nos a uši.

Často doma hlídáme malou holčičku mamčiné kamarádky a tak máme strach, aby jí naše fenečka neublížila.

Jak jí mám odnaučit kousání lidí?

Děkuji předem za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

matejka*
hodnocení

3x

7 týdnů je minimální stáří při odběru od chovatele, štěndo je fakt malé a nemá z toho rozum. Pokud vás stiskne moc, tak bolestivě zakňučte (mělo by to fungovat), nachystejte si všude měkké hračky, do kterých ho necháte kousat místo vašich rukou. Hlavně netrestat.

marenka*
hodnocení

1x

Takhle malé štěně to nebere jako že kouše, ono si hraje. Vy mu tedy musíte ukázat, že tahle hra vám vadí a nabídnout mu vzápětí jinou. Takže já bych to zkusila takhle. Když kousne, říct třeba au a hned mu dát uzlík na hraní, hodit míček, ukázat, že si hrát chcete, ale ne takhle. Když mu bude hračka lhostejná, řekněte při dalším "kousnutí" fuj no a do třetice všeho dobrého, pokud to zkusí potřetí, řekněte důrazně nesmíš a odejděte, nebo si dejte ruce do kapes a ignorujte to. Je to malé štěndo, tohle musí pochopit. Ale neříkám, právě vzhledem k jeho věku, že to bude za dva dny. ;)

hodnocení

0x

Je to malé štěně, bez pochyby. Já řekla au a hru rázně ukončila.

kosik*
hodnocení

0x

tak ja mel štene a to taky kousalo a jak rostlo porad kousalo a ted ma 8 let a porad kouse je to takovy hravy pes

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]