Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám problém s malým štěňátkem.
Je to Německý Ovčák, má 7 týdnů, ovšem je hrozně rozdivočená a všechno rozkouše.
Kouše ovšem nejraději ruce a nohy a když má možnost nos a uši.
Často doma hlídáme malou holčičku mamčiné kamarádky a tak máme strach, aby jí naše fenečka neublížila.
Jak jí mám odnaučit kousání lidí?
Děkuji předem za odpovědi.
Takhle malé štěně to nebere jako že kouše, ono si hraje. Vy mu tedy musíte ukázat, že tahle hra vám vadí a nabídnout mu vzápětí jinou. Takže já bych to zkusila takhle. Když kousne, říct třeba au a hned mu dát uzlík na hraní, hodit míček, ukázat, že si hrát chcete, ale ne takhle. Když mu bude hračka lhostejná, řekněte při dalším "kousnutí" fuj no a do třetice všeho dobrého, pokud to zkusí potřetí, řekněte důrazně nesmíš a odejděte, nebo si dejte ruce do kapes a ignorujte to. Je to malé štěndo, tohle musí pochopit. Ale neříkám, právě vzhledem k jeho věku, že to bude za dva dny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.