Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jezevčík přez zimu venku?

Od: petr11* odpovědí: 10 změna:

Chci se zeptat zda může být jezevčík dlouhosrstý přes zimu venku. Přes velké mrazy by jsme ho samozřejmě měli doma, ale tak běžně by byl ve voliéře a měl by zateplenou boudu.

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kato*
hodnocení

2x

Ano může.A podívejte zde je to také o tom: alesmarek.byl.cz/...

doplněno 26.01.11 19:32: Autor: karlinek
Datum: dnes 15:33
Předmět: RE: Jezevčík přez zimu
odpovědět [nahlásit]
" Pracoval jsem 3O let se psy a jezevčík ven n i k d y! opakuji n i k d y! nepatří."...odp: Nerad bych tazatele uvedl v omyl.V odkazu mnou uvedeném je věta,že pes zateplenou boudu nevyužívá a spí i při sebevětších mrazech -15 a více raději venku.Je-li to scesné,tak se omlouvám.
Vytáhl si z ložnice bundu na které leží ven před boudu a opět i při sebevětších mrazech -15°C a víc spí venku.
pt®
Koukněte sem:
poradte.cz/...
xifi®
Datum: 05.09.10 09:42
předmět: RE: Jak pejsek dopadne v zimě? odpovědět [nahlásit]
je to bohužel,zase jeden ze smutných příběhu našich psích kamarádu,jeden by brečel-tak dopadla fenka u jednoho ožraly co bydli vedle tchyně/bydlí sám / říkali jsme mu , aby ji vzal domu ale skončilo to umrznutím v sedě v boudě/honosný název pro děravou bednu-co se potom nabrečel,hovado-,snad dopadne lépe pejsek od Vašich sousedu
doplněno 25.01.11 21:11:

babkazov, máte pravdu *palec*, chudák pes.

petr11*
hodnocení

Děkuju, moc mi to pomůže.

petr11*
hodnocení

Myšleno pro Kato

hodnocení

1x

petr11- Prosím vás vysvětlete mi, na co toho psa máte? Proč ho potřebujete mít, když s ním nechcete být? *sok*Pochopila jsem, že jako kamaráda a společníka ne. Ve voliéře by nic neuhlídal. Tak na co, Proč ho máte?*nevi*

doplněno 26.01.11 10:57:

Nechtěla jsem vám nadávat, chtěla jsem, abyste se zamyslel. Ale jezefčíci jsou myslivečtí psi, vyšlechtění nejen na práci, ale celé generace byly s myslivcem téměř 24 hod. denně. I v hospodě ležel pod lavicí. *sok*A vy takovéhohle kontaktního psa zavřete do klece, co já vím 2x2m? S chvilkami, kdy se vám uráčí mu přinést žrádlo, vyklepnout led z misky, vynést zmrzlá hovínka a sklouznou se po zmrzlé moči. Proč to žrádlo kupujete, proč platíte daně? Proč to všechno, když vám chybí láska a soucit?

petr11*
hodnocení

Nevím kde jste vzala, že psa už máme doma a, že sním nechceme být*sok*? Musíme taky chodit do práce a do postele ho brát taky nebudu, (nevím jak vy a jemi to jedno). Vidím, že jste vůbec nepochopila otázku, protože na věci, které píšete se Vás nikdo neptal a pokud někoho chcete poučovat, tak by jste měla znát okolnosti.

Vidím, že máte problém sama se sebou, tak se nesnažte radit druhým.

Jinak děkuji všem jako je např.Kato, kteří odpovídají a radí na to, na co se dotazující ptají.

eulalie*
hodnocení

0x

Pes je společenský tvor, pobyt za mřížemi voliéry není to, po čem baží jeho psí duše. Dle mého názoru je to psychické týrání zvířete, pro kterého je člověk jeho smečkou. Co v té voliéře bude chudák sám dělat? Nudit se, štěkat, zmrzat... chřadnout. Svému psovi bych toto udělat nemohla. Mám ho totiž proto, aby mi byl společníkem.

van

Jezevčíka ven ne a ani jiná plemena bez podsady,kterým to v zimě škodí. Venku jsme měli jezevčíky přes léto a to ještě jen někdy ale svou retrievří smeču mám v kotcích (!) celoročně! A že jsme tyran? Nejsem. Psovi tam nic nechybí. Kotce mají umístěné tak,že vidí kdo přichází a odchází, vidí projíždějící auta. Mají venkovní zastřešený výběh a venkovní nezastřešený výběh (mohou si vybrat) a dále mají vnitřní část zateplenou a nezateplenou (zase si mohou vybrat). Bydlí ve zděném domku,ze kterého mají jen malá psí dvířka ven aby si v zimě nevětrali. Kotec je jejich domov. Mají tam svůj klid a soukromí. Nikdo je nenapomíná ,,nechoď do kuchyně" , ,,nelez ke stolu" , ,,neštěkej", ... prostě je to tam jejich a dělají si tam co chcou. Když si to tam budou chtít rozkousat tak je to jejich věc a tak dále. Venčím je 3-5x denně (štěňátka častěji). Z toho 3x krátká procházka vážně jen na vyvenčení, 1x náročnější cvičení (to chodí jednotlivě) a pak ještě jednou alespoň jedna dlouhá procházka s celou smečkou. Vodu dostávají dle potřeby alespoň 3x za den a krmení večer. Mají takto nastavený režim a jsou spokojení. Pořád jsou to jen psi a nemusíme je přeceňovat. Mám je ráda a jednoho ,který nechce moc jíst beru an večerní krmení a na noc domů (rozhodně nespí v posteli) ale ráno zase šupajdí do kotce. Nevím co proti kotcum stále všichni mají. Voliéra zní sice divně ale pořád je to kotec.

karlinek
hodnocení

0x

Pracoval jsem 3O let se psy a jezevčík ven n i k d y! opakuji n i k d y! nepatří.

petr11*
hodnocení

Díky za věcnou připomínku a zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]