Nejste přihlášen/a.
Mám doma 5 hrdliček 4 páry a 1 samečka.2 nejmladší páry nechtějí mít pořád mladé a já nevím proč klec dostatečně velkou mám hnízdo mají sami jsou.Jeden z nich pořád sedí na hnízdě a cukruje a dhuhý nic.Už si nevím rady!
Záleží také jaký druh chováte. Trochu se ztrácím v těch párech a počtech, ale pokud jsem to pochopila dobře, tak máte celkem dva páry ( samičku + samečka a samičku + samečka) a ještě jednoho samce. Nějak jsem nepochopila jestli je chováte všechny společně, nebo páry odděleně. Pokud by však byly páry a snima ten sameček, myslím si, že by tam mohl působyt jako narušitel. Přebývající hrdličku by v době hnízdění bylo nutné oddělit, nebo obstarat další samičku a vytvořit tak třetí pár.
V zimě bych, ale nechala hrdličkám klidový režim a nenechávala bych je zasednout. Je brzo tma a ptáci by v tomto období mohli být vysílení, což může být přičina, proč je druhý pár neaktivní. V přírodě se přirozeně množí přibližně 5x ročně asi od března zhruba do října a v zimě jen vyjímečně. Počkejte do jara a teď je nechte odpočívat.
Já je na zimu dávám do skleníku mají tam tepleji a nefučí na ně a jsou tam dohromady.V létě je mám v klecích které jsou vedle sebe.V 1 kleci mám 1 pár hrdličky zahradní (chci aby měli mladé) v 2 kleci mám samečka (druh nevím) a ve 3 mám 1 pár (druh asi hrdlička chechtavá ale nevím to jistě.
Počkala bych s tím rozmnožováním až do jara, kdy budou ptáci v klecích rozdělení do páru. Aspoň si teď odpočinou. Když jsou na zimu takhle pohromadě, mohl by vznikat boj o pozice. Hlavně, když ten jeden nemá partnera.
Myslím, že stačí rozdělení ve voliérách, které jim vytyčí jejich teritórium. Vidět na sebe mohou. Doporučila bych vám se kontaktovat s nějakým chovatelem, který této problematice rozumí a určitě vám poradí. Zkuste se podívat na internetu např. na chovatele hrdliček, někteří uvádí kontakt na sebe, takže vám určitě poradí. Našla jsem třeba chovatele, který má kromě jiných ptáků i chov hrdličky divoké.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.