Nejste přihlášen/a.
Ahojky! potřebuji rodiče přemluvit ke koupi psa doufám ze mi poradíte jak na to!psi jsou pro mě vším!
ale oni je mají taky rádi jen ho nechtějí mít doma!prosím pomozte mi...⇒( ) za odpovědi předem děkuji
CITÁTY
Pes k člověku vzhlíží, kočka ho přehlíží a prase ho považuje za rovnocenného partnera.
Jestliže v ráji nejsou psi, potom chci po smrti jít tam, kam odešli oni.
Člověk je bohem psa. Pes nezná nikoho jiného, nechápe nikoho jiného. Jeho celá psí duše se rozplývá v jeho bohu, všechny jeho síly jsou zasvěceny jeho službám.
Ten, kdo řekl, že štěstí se nedá koupit, zapomněl na štěňata.
Pes naučí vaše dítě věrnosti, vytrvalosti a třikrát se zatočit před ulehnutím.
Kdybych věřil na nesmrtelnost, bylo by jisté, že znám dost psů, kteří se dostanou do nebe, a jen velice, velice málo lidí.
Abychom získali správnou představu o své důležitosti, měl by každý mít psa, který ho bude zbožňovat, a kočku, která ho bude ignorovat.
Není na světě lepšího psychiatra, než je štěně olizující vám obličej.
Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.
Spatřil jsem v psích očích prchavý výraz pobaveného pohrdání a jsem přesvědčen, že psi si v podstatě myslí, že lidé jsou blázni.
Můj manžel mi dal na vybranou - buďto on nebo pes. Občas se mi po něm stýská...
My s manželem pomýšlíme, že si buď koupíme psa nebo pořídíme dítě. Nemůžeme se rozhodnout, zda si máme nechat zničit koberec nebo životy
Dát psovi kost není laskavost. Laskavost je podělit se se psem o kost, když máš hlad jako pes.
Jakmile jednou podrbete psa, máte navždy vystaráno o zábavu.
Ať už dáte psovi do misky jakoukoliv pochoutku, pes vás bude vždycky podezírat, že vy máte k jídlu něco lepšího.
To všechno je pěkné, pejsek je radost a štěstí, ale nepíšeš jaké bude mít pejsek podmínky, zda nebude většinu dne sám bez venčení a zda máš promyšleno jak to všechno bude vypadat. Nevím kolik je ti let, protože pejsek je radost i na 15 let. Zapřemýšlej, zda je to pro budoucnost reálné. A to je jen špička ledovce, co obsahuje chování pejska.
Děkuji za odpovědi je mi 14let a všechno sem si promyslela.Vím že pes je velký závazek a je sním tolik práce ,výdaje zrovna nejsou malé,ale už jsem párkrát venčila psi kamarádek a moc mě to baví protože je hrozně miluju a pohled do těch jejich oči mě nutí zapomenout na všechny starosti.Už jsem si nalepila na nástěnku ty citaty děkuju moc dekuju.
Podívej...je ti 14...počkej tak 11 let...až doděláš školu...budeš mít vlastní byt...možná se do té doby vdáš..a pak si pořiď třeba celou smečku.
Teď si ale musíš uvědomit...že "párkrát venčit psa" není to samé jako psa opravdu mít doma.
Pokud se opravdu o psa máš starat tak jak si zaslouží, tak to je OBROVSKÝ závazek..na 10 i 15 let..
1. potravu pro psa je potřeba koupit..., ale také uvařit.., umýt pak misku...atd...denně..
2. zpravidla 3x denně venčit pejska..., i třeba v 5h ráno...a ve 22h večer...tj.za 15ti letý život pejska 16425 venčení
3. pejsek také může být nemocný..a pak se částky na jeho léčení mohou pohybovat v tisícikorunách..,ale i ve větších sumách
4. za dva roky půjdeš z domu...na střední školu...pak možná na vyskokou...takže možná se "tobě o tvého pejska" budou muset starat 10 let rodiče...
5. podle toho jaké to bude plemeno, možná se stane že spolu již nikdy nemusíte jet na dovolenou všichni společně.., někdo bude muset s pejskem zůstat doma
6. pokud je Vaše ženská část domácnosti zvyklá mít stále uklizeno...s pejskem to nemusí být zrovna jednoduché...
7. stačí jeden člen domácnosti, který pejska "nechce tak úplně moc"...a může to být velký problém
atd...atd.
1. když se mu kupuje pytel granulí tak pro menšího psa to vydrží skoro na měsíc
2. když je to štěně tak zezačátku je to docela otrava ale pak si zvykne na režim že chodí třeba v půl 7 ráno pak odpoledne třeba ve 3 podle toho jak kdo přijde ze školy nebo z práce a večer stačí s nim jít v 6 a pak zase ráno
s trojkou a čtyrkou souhlasím
5. nebo se může dát někomu hlídat to myslím že se dá taky vyřešit když máte příbuzné nebo známé
6. jestli nemáte všude po bytě koberce tak to taky není zas až takový problém akorát pozor na blechy klíštata atd ale to se dá vyřešit ruznýma repelentama atd
Teda jít se vyvenčit v půl 7. a pak až ve tři - docela chudák pejsek. To by musel mít možnost i někde doma.
Je mile ze chces pejska ale musis si uvedomit ze se o toho pejska budes starat:koupat ho,chodit snim ven,cesat,a mazlit se s nim...Na to abys mohhla myt pejska musis rodicum slibyt ze se o nj budes starat:vencit ho koupat atd...Ale byt tebou vyberusi nejakeho poslusneho hodneho pritulneho..A muzes jen doufat ze ti ho koupi
Pes je přítel a člen rodiny, dobře zvaž zda chceš obětovat lítání po venku nebo sezení u PC, ven chce za každého počasí, ráno asi v 7h. pak 2x přes den a naposledy večer kolem 22h aby chudák nestrádal a neničil si měchýř. Také strava cosi stojí a nemálo i povinná a nepovinná očkování nemluvě o léčbě nemoci. Dovolené musíš podřídit kamarádovi, tahat ho k moři je nesmysl. Je to radost,i starost, není to hračka a pokud ho některý člen rodiny nechce je lépe počkat až budeš mít vlastní domácnost. Zkus nabídnout venčení psa někomu v okolí, nebo přesvědčit babičku aby si koupila psa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.