Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mam dvouměsíční fenečku maltezáka

Od: verca* odpovědí: 11 změna:

mam dvouměsíční fenečku maltezáka,včera jsem si ji dovezla,byla jsem upozorněna na prujem,ale netusila jsem že druhy den mi bude 3krat zvracet žaludečni štávu.kručelo ji v bříšku a chvilama citim zapach po celem pokoji jak kdyby prděla.a taky mi nechce žrát.Od majitelu byla zvykla jen na maso,pak to michali s granulama.tak nevim jestli ji mam nechat o hladu a o vode,nebo ji dat neco žrat?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

2x

Mám také maltézí slečnu,jsou jí již 3 roky.

Je trošku nezodpovědné od majitelky,že Vám předala pejska s průjmem.Vůbec se mi nelíbí,e pejsek zvrací a nechce jíst.Taktéž na maso se mi ve 2 měsícíh zdá brzo.Prostě je to celé nějaké prapodivné.

My jsme dávali namočené granule Brit junior,(které si mimochodem tak oblíbila,že dosud jiné nechce).Někdy trošku tvarohu se žloutkem,ale jen malinko toho ,je to malý pejsek,miminko,vše se teprve učí.Masíčko jsme určitě dávali poze vařené ,libové kuřecí a taky jen trochu,ale ve dvou měsích se mi na něj zdá dost brzy.

Máte očkovací průkaz ke štěňátku?Bylo odčervené?Pořádný chovatel Vám ke štěňátku dá OP a krmení na pvních pár dní až týden.My jsme dostali i hračku ,aby měla vůni maminky z domova...

Za sebe bych vám radila jediné ,vemte OP a pejska a jděte k veterináři.Ozvěte se,prožívám to s Vámi.Byť mám dva syny,tak naše "malá" je naše dcera.

verca*
hodnocení

očkovací prukaz mam,ale granule na par tydnu jsem nedostala,taky mi to prijde divne.zatim mi pospava a je v klidu

lm®

Určitě to tak nenechte,a k tomu veterináři zajděte.Je sice neděle,ale někde musí mít pohotovost,nebo nějaký ochotný hodný v okolí.Večer se může situace zhoršit.Berte to takže je to prostě miminko.

Ta chovatelka by potřebovala vyčinit!Předá vám o víkendu nemocné štěně bez jídla!

Já jsem si pro tu naši jela 150km,s paní jsme si psali ještě když byla u maminky v bříšku,mám i fotky její těhotné maminky.Doma slavíme i narozeniny.

Nedejte na momentální klid a zajděte tam.

marenka*

Verčo, odkud máte fenečku? Já mám podezření na nějakou "množírnu", kde pejsci žijí v otřesných podmínkách a pak jsou takovéhle problémy.

verca*
hodnocení

mam fenečku z Jihlavy.

kt8d5*
hodnocení

1x

Asi mne nějaký SYSlík napomene ale napsat to musím - původního majitele pejska bych nakopal do pr.dele :(.

zima*
hodnocení

0x

Dneska bych jí nedávala k jídlu nic, max. třebe suchý piškoty. Zašla bych co nejdřív k veterináři. Nejpozději zítra. Pokud má průjem už delší dobu a ještě navíc začalo zvracet může to být pro štěně nebezpečné.

verca*
hodnocení

ani ten piškot mi nechce,zkousela jsem ho namočit do vody a ani to mi nechtela...

marenka*
hodnocení

0x

O víkendu hromada veterinářů ordinuje i odpoledne. Běžte okamžitě, tady bych hladovku ani nedávala, protože štěně už bude vyřízené i tak. *plac* V lepším případě bude štěně začervené až hrůza. Nemá velké, nafouklé bříško? V horším to bude nějaká ze štěněcích chorob. Je očkované? Psinka, Parvoviroza, apod...?

verca*
hodnocení

trochu na foukle bříško ma,začína mi od rana pšikat a prdi tak mam zapach po celem pokoji,je 2krat odčervena a v utery mame jit na druhe očkování

hodnocení

0x

První vaše cesta by měla vést na veterinu, se všemi doklady. Vet ji poslechne, prohmatá a dá pár doporučení, případně doplní očkování a odčervení. A on vám také nejlépe poradí, jak se stravou. A jesli mu vezmete do skleničky hovínko, neuděláte špatně.;)A také se ho zeptejte, jak snáší telefonické dotazy, když budete v nouzi.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]