Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psí chlupy z koberce

Od: romanknin* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den.Nemáte někdo nějaké rady jak odstranit chlupy od psího mazlíčka z koberce?Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

2x

romanknin, nechci Vám brát iluze, ale sebelepší vysavač Vás od psích chlupů neochrání. Smiřte se s tím, že když máte psa , máte tu a tam i chlupy i když uklízíte sebepečlivěji. To byste musel za psem bezpřestání s tím vysavečem chodit *smich*. Karina

marenka*

Pravda. Nás zachránila plovoucí podlaha. Každý týden vysypávám z vysavače neuvěřitelné množství chlupů. *sok*

kato*

A když okny zasvítí sluníčko tak je všechno na podlaze nádherně vidět.*smich*

hodnocení

1x

My jsme to vyřešili nákupem vysavače s elektrickým turbokartáčem (Elektrolux Twin Clean). Od té doby máme koberce čisté, ačkoliv naše borderka i nyní dost líná... *palec*

doplněno 20.01.11 18:51:

Samozřejmě mám na mysli každodenní čistění, což je u chlupáčů nezbytné!

binka*

Souhlasím se Strejcem. Turbokartáč máme u vysavače také a je to perfektní věc. Chlupy ze tří koček jsou pryč. Ty potvory línají i v zimě, sice míň, ale přece.

Pokud máte malý byt, dá se koberec mírně navlhčit, nebo jen mokrou houbičkou chlupy stírat. My máme barák a kočky se pohybují všude, to bych se ulezla a nedělala nic jiného. Ulehčete si práci, opravdu jsem maximálně spokojená.;)

jabraka*
hodnocení

1x

Romane,zabývám se čištěním koerců a používám mokré čističe.Největší problém je zlikvidování psích chlupů.Po vyčištění koberce od prachu a špíny vezmu do ruky vlhkou houbu a ručně chluby vymetu.

JABRAKA

claire*
hodnocení

0x

Základem je samozřejmě dobrý vysavač se šikovným nástavcem. Někdy ale stačí trochu koberec zvhlčit rozprašovačem a dlaněmi chlupy setřít.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

A pokud nechcete vysavač, kupte v IKEI lepicí válečky. Stojí tuším 19 Kč a náhradní 4 náplně myslím 49.

marenka*

S lepícím válečkem jsem v půlce černých společenských kalhot (na riflích se chlupy nedrží) vztekle sekla. Po pár tazích nelepil.

cocinkamichalka*

Mařenko, to chce vytrvalost :) Já mám na odchlupení kalhot cca 4 "vrstvy" toho válečku. Ale né, že by to nefungovalo :)

ar*
hodnocení

0x

Souhlasím se Strejcem, jen bych upřesil nejedná se o turbokartáč, ale o elektrický rotační kartáč. Turbokatráč je jen poháněn nasávaným vzduchem a to není to pravé ořechové na chlupy a že jich ze dvou kokrů taky je.:D

hop®
hodnocení

0x

Bohužel, radosti s našimi mazlíčky s sebou nesou i určité problémy a neradosti. Na chlupy z koberce jedině vlhká molitanová houba, na kolena a drhnout, a houbu obírat aby byla opět čerstvá... A nebo počkat a použít vidle...

Jabraka *palec*...

ivysek*
hodnocení

0x

Na koberec zkus použít nástavec na plovoucí podlahy - má štětiny jako smeták, s úspěchem ho používám na odstranění vlasů a drobných smítek z koberce, ale nevysaje tolik prachu z hloubky vláken.

Na kalhoty můžeš použít izolepu namotanou na dlaň, vyjde to levněji než lepicí válečky. Stačí jednou obtočit, na dlaň namotávej tou lepicí stranou ven :))

petra29
hodnocení

0x

Dobry den, na psi chlupy na gauci ci koberci je super vysavac s elektrickym kartacem. Neni to vubec draha zalezitost a opravdu to funguje:))

A pokud se jedna take o chlupy na obleceni... ja jsem posledni rok stravila tim, ze jsem pred kazdym zehlenim nejmene 1hodinu odchlupovavala pradlo lepicim valeckem...funguje to, ale zabere to tolik casu a do zehleni se vam chce jeste mene nez predtim:)

Od te doby co jsem si konecne nechala od kamaradu poradit a koupila jsem si susicku, nemam na pradle JEDINY chlup, vse jen setru z filtru a je hotovo. Pradlo take vubec neprasi a zehlit uz musim jen tak 10% pradla. Jinak vse slozim rovnou do skrine.

Opravdu je to to nejlepsi jak se zbavit chlupu z obleceni. Ale pozor, pokud chcete susicku, koukejte se na spotrebu energie, nejlepsi jsou susicky s tepelnym cerpadlem. Ty berou 40% energie mene. A daji se sehnat uz i za 15000kc.

kejki
hodnocení

0x

Náhodou jsem potkal starší test, takže ne všechny vysavače jsou stejně bezmocné ekonomika.idnes.cz/...

pecenkav*

Nevim jake mate zkusenosti, ale ja pouzivam leta s uspechem a bez problemu vysavac Vorwerk, ktery ma rotacni kartac a jsem nadmiru spokojen. Mame opravdu hodne vykony turbo vysavac a ani ten nema sanci vzit chlupy z koberce s kratkym chlupem, ale Vorwerk je bere bez sebemensich problemu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]