Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký druh?

Od: evča odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer. Chtěla bych se zeptat jaký druh pejska se hodí k maličkým dětem, konkrétně k miminkům, myslím tím, kteří jsou mírumilovní. A je vhodné pořídit si pejska z útulku, když partneři plánují potomka? Děkuji Za odpověd.Eva

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanny*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Především záleží, jestli si můžete dovolit velkého psa, kt. potřebuje prostor. Z těch velkých se k dětem určitě skvěle hodí labrador nebo i retrívr. Mají svatou trpělivost, jsou neagresívní a velice učenliví. Z malých plemen bych nedoporučila teriery...ale záleží na povaze a hlavně výchově pejska. Pořídit si psa z útulku je sice šlechetný čin, ale pokud jsou doma malé děti, není to zrovna nejlepší - nikdy nemůžete vědět, co pejsek prožil u bývalých majitelů... Hodně štěstí Hanny

ja2*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Po zkušenostech s různými plemeny (všichni byli miláčci), jsme nakonec zůstali i kvůli astmatu a malému synovi u plemene čínský chocholatý pes a peruánský naháč.Tato plemena jsou absolutně neagresívní, mírumilovná a hodně mazlivá. Navíc jsou většinou chudozubí, takže nemají ani čím pokousat. K dětem ideální, není nad pohled,když náš malý leží na gauči obklopen z každé strany tulícím se hafíkem. A další výhoda je ta, že naháčci nelínají, nemají blešky a ... a tak dále. Přeji šťastný výběr.

piter*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
vseci psi jsou mirumilovni!psa z utulku nebrat!nemeckeho ovcaka a nebo jak rika hanny labrador ti jsou podle mne nejidealnejsi pro deti najit agresivniho labradora je strasne obtizne priznam se,ze jsem vylozene agresivniho labradora jeste nevidel

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Psa k miminku? Nedomnívám se, že je to až tak dobrý nápad. Ale pokud už takovou potřebu pociťujete a považujete to za moudré, volte mimojiné psa, který neběhá po venku s čumákem u země*stop*...

S tím naháčem to není tak úplně blbej nápad, ale je to vůbec ještě pes? Nehledě k tomu, že nikdy nikdo neví, co se v hlavě i toho nejhodnějšího psa může zrodit za nápad. Pokud nějaký pes někoho pokouše, obvykle se konstatuje, že to přece nikdy neudělal, proč tedy tak najednou? Jsem sám majitelem psa, ale k miminku bych ho nedal ani náhodou. Je to fena a naštěstí má v sobě něco, co jí nutí od dětí chtivých jí hladit odvracet hlavu. Ale stále si kladu otázku - udělá to vždycky?

Je to ale jen můj názor:)

piter*
ja mam znamy co mely miminka i psi kocky a nic se nestalo ,ale osobne bych taky pockal s porizovanim nez to miminko vyroste uz jenom co miminko da zabrat casu a starosti e k tomu psa jeste ktery zabira tez more casu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]