Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
máme psíka, fenku, 13 let. Vzhledem k jejímu vyššímu věku už tzv "neudrží svěrače" a neustále, kam si lehne, tam je loužička. V jedné knížce o homeopatii pro psy jsem objevila, že na to doporučují: Dusičnan stříbrný, sodu, bolehlav, sépii a koniklec... Není mi jasné, co z toho a jak psovi aplikovat, kde ty věci sehnat apod. A vždyť bolehlav je prudce jedovatá rostlina!? V knížce nic bližšího o podávání než prostý výpis těchto pěti léků není. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Samozřejmě podáváme i veterinární přípravky, ale chtěly bychom to ještě podpořit, protože si pomalu začíná na tu látku zvykat a čůrá i přesto, že bere léky...
Díky všem za rady
Přesně tak. Mám psa s epilepsií a veterinář mi řekl ať mu léky nedáváme, právě kvůli játrům. Záchvat jednou za rok je menší zlo než ty léky.
K té inkontinenci. Je to jak u lidí. Léky nepomáhají, jedině operace, ale ta je ve stáří taky s pramalým efektem. A ve 13 letech je operace riziko všeobecně. Řešila bych to kalhotkami na doma.
Měla jsem kokršpanělku a sama jsem ji pomáhala homeopatií-po ůleku z přepadení druhým psem-neslyšela a neviděla ho-reagovala do 1 minuty na hom.lék-ihned usnula ze spánku štěkala.Mám homeopatickou školu a trochu praktikuji. Je to ůžasné..lék Vám doporučuji dávat v potenci cH3o , možno i CH15.Níž ale ne, t.j. ne CH5,9-ty působí biochemicky-tam je ten zbytek jedů. Od cca CH 15 a spíše 30 působí informačně.V knihách se píše, že opium cH15 ještě cvičený pes na vyhledávání drog vyčuchá...Na inkontinenci je víc léků, ale musíte vysledovat, z čeho inkontinence je a jaká je Vaše fena-tím se ty léky liší. Já si v začátku pomáhala kyvadlem, Dala jsem si tubičky s léky z lidské lékárny od výrobce boiron na dvě hromádky , kyvadlo mezi ně a trochu níž a zeptala se kyvadla, ať mi ukáže kývnutím na správnou homádku s lékem na inkontinenci pro pejska jménem Borka...A pak ty hromádky dělila dál.až mi zbyla poslední a tu jsem si zkontrolovala v knihách, zda se hodí ...U Vás: Nejčastější lék je Caustikum..ten je spíš na inkont. po únavě a fena je chladná, další Pulsatila..je-li fena mazlivá a poddajná, milá a má ráda pozornost, a má ráda čerstvý vzduch a málo pije vodu,nebo Sepie-to je ale fena ne moc mazlivá-spíš odtažitá a lhostejná k pozornosti druhých...Je.li už hodně nervozní a trochu pomatená-pak nux moschata,..Já bych to viděla na to kyvadlo a spíš na Pulsatilu. dávala bych ji pak lék v potenci CH3O1x denně dle potíží týden až dva. Jinak se nebojte, pokud se správně trefíte, zlepší se (reakce dobrá je po podání usnutí či naopak obveselení,..)pokud se netrefítE, nic se nestane-tedy nedávejte ji ale ty cH 5,9-to byste vyvolali obraz toho, co máte vyléčit,a vlastně i trochu otravu.
Tu kuličku ji dejte do huby-je to sacharoza-moje fena si je ráda brala, trochu by se to v čumáku mělo pozdržet, aby jazyk si z toho vzal informaci. Pokud ne, pak stačí dát kuličku do vody ve sklevičce, po chvíli zamíchat a poklepat dnem o stůl a nabrat do stříkačky a stříknout do čumáku-tak to teď dělám kocourovi.zrovna na silvestra mu jiné zvíře stisklo zubami zadní tlapu a malinko natrhl-tak dostal Symphycum a aconitum na šok...vše se pak rychle hojí...
Nevím, zda bydlíte u potoka-to pak dulcamaru.
Držím vám palce, zdaví "borka"
Schválně jsem si vytáhla jen tu dulcamaru. Co má rostlina z Madagaskaru společného s českým potokem?
Víte, když jsem četla ve Vašem příspěvku tu hromadu odborných názvů, říkala jsem si, že tomu rozumíte. Ale neumím si představit, že byste na mého psa vytáhla kyvadlo pro určení léčby. Od té doby, co léčím psy rozumem a ne práškem při každé blbosti, jsou kupodivu zdraví.
4 roky Tobín neviděl veta, kromě očkování, to je jasné. Před tím to byl chudáček.
,,borka,já nechápu,jak nějaké kyvadlo,může ukázat nemoc či léčbu,,naprosto poro mne promiňte hloupost. To si mohu koupit náušnice a je to stejné ,akorát ty mi udělají parádu. Nechápu to ,,nezlobte se.
diskutéři mají pravdu..alopaticky-tedy klasickou medicínou toto nejde, homeopatie toto umí. Nejlépe , když zajdete k homeopatovi. Jinak doporučuji přečíst si knihu amerického.veterinéře Dr.Don Hamilton-Homeopatická léčba psů a koček..léčil desetiletí klasicky a dále dnes i homeopaticky-v knize popisuje. Ostatním nevěřícím před vyřčením kritiky doporučuji prostudovat přidělování nobelových cen..jedna je přidělena (souběžná) za obrovský počet cca 30 000 lidí vyléčených homeopatií jedním z největších světových homeopatů-řekem Georgem Vithoulkasem,dále knihu Petera Chappela-Druhé similimum, kde popisuje léčbu AIDS v Africe homeopaticky a boj proti němu výrobci klasických léků...Léčí aids africký, postválečná traumata v bývalé Jugoslavii, posttraumata po zemětřesení v Haity,...(znám ho osobně z přednášek, dnes žije u Frýdlantu nad Ostarvicí.).dále doporučuji prohlédnout nafocené krystaly vody japonským fotografem, ..dále poslední výsledky práce francouze Luc Montaguin-nositele Nobelovy ceny za virologii v oblasti nanotechnologie v detekci virů...a další a další...Pak vás ještě navádím, ať si přečtete i historii moderní medicíny-není až tak dlouhá, ještě nedávno byla medicína jen jedna...Jinak já osobně nemám zájem Vás přesvědčovat, jdete si každý svou cestou, která nám je dána...Ahoj borka
vlk, pejsek už má krásných 13 let. Pokud je to zatím jeho jediné trápení , ještě to vydržte, poraďte se i jiným s veterinářem, jak mu ještě prodloužit žití. U starých psů se může jednat např. o prostatu, postižení periferních nervů močového ústrojí, nebo už i o demenci.
Pokud je to jen stářím, tak pravda ovšem je, že se toto asi bude postupně zhoršovat. Pak Vám každý veterinář řekne, že se musíte rozhodnou Vy sám a najít ten správný okamžik. Což je pro to páníčka nejtežší.Jakmile začnou selhávat životní funkce , většinou nadchází jeho čas...Nemá smysl prodlužovat mu žití za každou cenu. Sám uvidíte, jak se to bude vyvíjet i přesveškerou léčbu. Určitě choďte k vetovi a věřte mu. Karina
doplněno 30.01.11 11:43:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.