Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v červenci 2010 jsem dostala džungarského křečka, bohužel mi po měsíci umřel. Klec a vše ostatní jsem důkladně vyčistila a koupila si dalšího opět džungraského křečka, ten mi bohužel po 2. měsících také zemřel. Po nějaké době jsem si koupila křečka zlatého, který mi také po necelých 2. měsících zemřel. A minulý týden jsem si koupila zase džungarského křečka, pořád jsem se o něj starala, dala ho i na jiné místo... a bohužel mi i on ted zemřel měla jsem ho pouhý týden. Jsem opravdu zoufalá a nevím čím to je... Prosím o pomoc
Ahoj Moniiii, dlouho jsem tento dotaz nějak obcházel, teď jse si problém přečetl. Trošku lituju, že jsem na to nemrknul dříve, ale teď mám aspoň větší možnost posoudit i ostatní názory.
Vůbec nechci nikoho osočovat ani obviňovat. Ale: Džungaráček je velmi odolný kámoš, který přežívá i hodně velké výkyvy v pravidelnosti stravy nebo v čemkoli jiném. Na teplotu je trošku citlivější, ale asi jsi ho určitě nepřesunovala z trouby do lednice. Umírání Tvých křečků bych po těchto více zkušenostech nehledal ani v Tobě a Tvé péči o tyto malé kamarády, ani v životní cestě těch Džungů.
Spíš bych popřemýšlel o rodinných vztazích, třeba Tvoji ségru něčím (pro ni důležitým) štveš, a ona si to nějak kompenzuje tím, že škodí Tobě v oblasti, kde Tě přesně a nejvíce zraní.
Moniii, byl bych moc rád, kdyby se tahle moje teorie nepotvrdila, ale máš nad čím přemýšlet...
Děkuji všem za odpovědi Ale křečci opravdu neprožívali nějaké výkyvy teplot
Mé ségře jsou teprve 4 a určitě ještě tohle moc nechápe, aby mi chtěla tímto ublížit... a navíc spolu máme velice dobrý vztah. Jediné co mi napadá je, že může být škodlivá voda z kohoutku, kterou jsem jim dávala, ačkoliv pro mě a pro psy škodlivá není. Možná to byly jen náhody, ale nechce se mi tomu věřit...
Ve zverimexu zrovna nejsou zdravi zvirata a obzvlaste pak krecci!
NEDOPORUCUJI KUPOVAT VE ZVERIMEXI JAKAKOLIV ZVIRATA , NENI ZARUKA ZE JSOU ZDRAVI!
Já sice křečky nechovám, mám morčata. Pokud si chcete opět koupit křečka, zkuste koupit úplně jiné krmení. Nekrmte pouze směsí, podávejte seno, ovoce a zeleninu. Někde je něco špatně. Také by mě velmi bolelo, kdyby mi zemřelo zvířátko.
Mně se zdá, že děláte všechno správně... Poslyšte, nechci malovat čerta na zeď, ale není možné, že je v dobré víře krmíte i něčím jedovatým? (např. některé pokojové rostliny jsou jedovaté). Nebo jestli jim někdo z rodiny zlomyslně třeba nepodstrčil něco nedobrého? (Doufám, že to tak není, ale ta možnost existuje
)
Nebo to byla jen sakramentská smůla a brzy ji už jistě překonáte.
Žádné rostlinky jsem jim nedávala... mám mladší sestru, ale tu do pokoje moc nepouštím jen když jsem tam já... možná to byla opravdu jen náhoda...
4x po sobě - to mi už nepřijde normální... něco je špatně.
co třeba klec (akvárko) co zkusit jiné? nesvítí mu tam sluníčko oknem (přehřátí?)
křečky džungarské chovám už asi 30 let a tohle se mě ještě nestalo, každého jsem měla přibližně 2,5 - 3 roky, od minulého týdne mám poprvé zlatého. Křeček má raději klidnější chladnější ale bez průvanu část bytu - domu, krmné směsi ze zverimevu + suché pečivo, ovoce a zeleninu, občas v létě pampeliškový list - ale jen ze zahrady kde se nevenčí pejsci a podobně. Jinak je to naprosto nenáročné zvířátko
Ahoj, vyndavala jsi ho někdy? Možná, že jsi ho jenom špatně chytla... Nesmí se jim mačkat bříško, musíš za kůži na krku, jako kotě. Mají citlivé orgány...
Doporuciji
1. koupit krecka od chovatele ( zdraveho )
2. davani dobreho krmiva ( pro krecky ) nekupovat to nejlevnejsi jidlo ( neni nejvhodnejsi )
3. aby mel neustale dostupny jidlo a piti
4. kontrola vody pokud je z vodovodu!
5.pokud zaznamenas neco zvlastniho na nem ci jeho chovani jit ihned ke zverolekari!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.