Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka kálí mimo záchodek

Od: jitka1* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci se poradit. Naše kočka vykastrovaná / před 2 měsíci/ - věk 6 měsíců - začala už i před kastrací chodit mimo její WC. Máme i kocoura - jejího sourozence, na kterého je zvyklá odmalička. Záchodky máme dva, ale vypadá to, že kocour chodí na oba. Kočka tam chodí čůrat, ale zbytek dělá vedle. Máme i pejska, ale to, co platí na psa / pokárání/, neplatí na kočku. Neustále to opakuje. Má přístup i ven. Chodí tak 2-3x. Jaké máte zkušenosti? Co dělat? Děkuji Jitka

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pttt
hodnocení

0x

Pravděpodobně není čisté stelivo.Některé kočky snesou i dost pročůrané jiné ne.Některé se do steliva,ikdyž už je pro...no příliš přeexponované :D,ještě vyčurají,ale na velkou do něho jít už odmítají. Zkuste třeba změnit stelivo,nebo častěji vybírat výkaly.Kočky jsou perfekcionalisté,ve vyměšování nevyjímaje. :D Naše kočky,když se opozdíme s čištěním a májí už pocit,že to překročilo únosnou mez,čůrají do umyvadla,do sprcháče,na bačkory,na předložky u dveří atd. :D

kejki
hodnocení

0x

Kočky jsou nerváci, zkuste si pročíst ještě nejaké věci na kocky-online.cz/...

shinikami*
hodnocení

0x

Mam doma dva pejsky a jedmu kocku , predevsim kocky jsou haklive na cisty zachod , takze je mozne ze kdyz tam kocka jde neni podle ni dost cisty a tudiz dava na jevo nespokojenost , moje kocka kdyz jde na zachod jde tam pouze jednou a pak ji ho musi vycistit.

Dalsi moznosti:

spinavy zachod

naschval ( upoutani pozornosti )

nemoc

miax
hodnocení

0x

Dobrý den, my to máme úplně stejné, starší kočka a dvě koťata z nichž jedno mi pořád běhalo kajdit za skříňku na televizi... Pak jsem vypozorovala, že když je záchůdek čistý (nemusí být nové stelivo, jen vybrané bobíky a ztvrdlé hromádky po čůrání), tak jde na záchůdek, tak jsem začala záchůdek čistit, obden, někdy i každý den. Ale i tak se stalo, že běžel za televizi, párkrát jsme ho tam nachytali a dostal dvakrát pořádně na zadek a od té doby je klid. Tedy zatím:) cca tři týdny chodí jen na záchůdek.

Pokud to začne znovu, tak vyzkouším sprej proti kočkám (nastříkat na místo, kam nechcete aby kočka chodila). Ale zkušenosti s tím nemám, tak nevím jestli to bude účinné.

Musíte zkoušet, každá kočka je jiná, ta naše nejstarší může jít na záchůdek i kdyby nebyl čištěnej měsíc...

Naši mladí mají tři kocoury a vyberou z wecka vždycky ihned to, co tam nepatří spešl lopatkou a dosypou stelivo. Žádné dnes ne a zítra ano. Kočičáci mají stále čisto. Neexistuje nic mimo záchůdku. A ty mají dva. Vždycky čisté. Když slyší, že se něco děje, zlikvidují to.*placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]