Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Náš pejsek se docela dost škrábe- drbe, hlavně na zádech. Prohlíželi jsme ho a blechy nemá. Nevíte čím to může být? A přitom máme 2 pejsky a ten druhý se nedrbe vůbec. A jsou spolu. Děkuji
Příčin může být fůra.
- krmení, alergie na nějakou složku v krmení.
- zánět kůže (podívejte se mezi chlupy, jestli není zrůžovělá,nebo jinak zbarvená, než má být, záleží na rase)
- lupy = časté koupání, nevhodný šampon
- přípravek proti blechám, nějaký může pes nesnášet
- demodex canis
- blechy, nemusí být vidět, podívejte se, jestli nemá v srsti takové malinké tmavé drobečky, když ten drobeček dáte do vody, tak zčervená, rozpustí se.
a další.
Tak jsem prohlížel srst a žádné blešky nemá, ani drobečky . A barva kůže taky normální, jen na břiše mi připadne, že má takové malinké stroupky - asi jak se škrábe.
Já bych skočila k vetovi na seškrab. A nemůže to mít od soli? Jste z města? Jestli si nezacákal břicho špínou z ulice.
Každopádně u stoupků, nic nezkazíte, když si naředíte Betadinu a pejska tím na břiše otřete. Nechat uschnout. Já si tuhle desinfekci nemůžu vynachválit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.