Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vraceni psa prodejci - psychicky narušený pes

Od: veronika* odpovědí: 26 změna:

Pred trema tydny jsem koupil psa.Jeho stav jsem konzultoval s nekolika odborniky a vsichni se schodli, ze je pes psychicky narusen a ze ho mam vratit.Majitel chovne stanice nam nechce pejska vzit spatky jenom kdyz podepiseme ze se zrikame vraceni penez.prosim o radu.Dekuji Mach

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

5x

I když se jedná o psa, je to v podstatě zboží, jako každé jiné. Žádal bych zrušení kupní smlouvy a prodejce upozornil na to, že uplatním žalobu u soudu, nechám zpracovat znalecký posudek a on že ve finále zaplatí nejen cenu psa, ale i posudek a soudní výlohy.

hodnocení

4x

Jaká je to rasa, jak je starý, co dělá, že se vám zdá narušený?*hej*

veronika*
hodnocení

Jedná se cane corso, pětiměsíční štěně.

Klepe se strachy,spí velice neklidně, útočí na psy, štěká na zbytek rodiny, když někam přijedeme nevystoupí z auta, uhýbá před pohlazením, při procházkách se najednou vzpírá, na procházky jde pouze s přítelkyní.

Bohužel mám strach, že by mohl být v dospělosti nebezpečný.

Raději potřebuji poradit, jak psa vrátit.

borax*

Máte nárok na vrácení peněz, "záruka"na psa je 6 týdnů od podpisu smlouvy. Smlouva stačí ústní, ale špatně se to dokazuje. Je to pes s PP? Snad by vám poradil poradce chovu... canecorsoklub.cz/...

Rozhodně to bude problém, pes je nevyrovnaný a může být nebezpečný.

marttes*

5měs-3neděle´= 4měs...u takové rasy psa si nemůžete vzít 4měsíční štěně..proboha!..už jenom proč ho prodávají tak staré by mě bylo divné...vím že se majitelé smějou ještě teď jak Vás oškubali o pár tisícovek a nadělili Vám neprodejnýho psa...samozřejmě že máte nárok na vrácení peněz a udělejte to tak,že je smích přejde a neprodají už ani štěně

veronika*
hodnocení

To je všechno jasné,ale nevíme jak jim psa vrátit,protože si ho prý převezmou když jim podepíšem kupní smlouvu na jednu korunu jinak od nás psa nepřevezmou

marttes*

trestní oznámení*cert*

veronika*
hodnocení

Tresní oznámení podáme, ale nevíme jak předat psa původnímu majiteli. Peníze můžeme dořešit později, víme, že jsme v právu.

guuru

Ten pes není narušený, pouze se bojí pokud chce jít s přítelkyní a má ji radeji nevidím problém, je lepší když poslechne přítelkyni než vůbec nikoho, dejte mu čas také jsem měl takového psa/ německého ovčáka / bál se uplně všeho a ted v pohodě chodíme na cvičák a jezdí autobusem

elvirka*
hodnocení

2x

Jen tak pro zajimavost, tito kanarski psi kterymi se to na Kanarech jenom hemzi, se tam maji moc zle. Bud jim majitele ostrihaji usi a udelaji z nich neco, co charakterizuje cloveka, ktereho omezenost nezna hranic, nebo tam jen tak behaji po ostrove, lovi ty male kralicky a jsou neskutecne potrhane a zjizvene, s otevrenyma ranama, protoze se dostali mimo lidi, a mezi sebou si musej vytvorit hierarchii. Pes je zvire, ktere nutne potrebuje spolecnost - svorku, a kdy byste je tam videl, s jak velkym strachem v ocich kolem vas v tech horach chodi, vyzable, pokousane, bez ucha, bez oka, nikdy by Vas nenapadlo, ze neco tak krasneho a smutneho je mozno povazovat za tovar, a kdy bych ja mela prostredky, pak by jsem tem spanelum pritvrdila trochu zakony, taky vuci jinym postojum ke zviratum, ale, umim si predstavit, ze tenhle pes neni pro polovicniho pejskare, no kamarad, ktery tam zil, jich mel denne kolem obydli snad 20, a byly to cizi psi, s blechama, klistatama, ruznyma voskama, vychrtli, s ranama, ktere jsme jim osetrovali z rizikem kousnuti, ktere ale nebylo na miste, kazdej z tech psu byl dobrak vuci lidem, i cizim, a vdecny za kazdej kousek zvance a ciste vody, a taky podrbani a pohlazeni. Psi jsou vsini stejni, jejich oci, jen clovek je vsak formuje, tak, jako sve dite.

vladislav*
hodnocení

1x

A co obrátit se na tohohle pána www.psycholog-psu/... a pokusit se psa zachránit?

roboot*
hodnocení

1x

Všichni se shodli? Kdo se shodl? Vy, rodina a nějaké ostatní chovné stanice? Proboha to že mají chovnou stanici přece neznamená, že jsou odborníci!

Toto (de facto diagnozu) Vám může sdělit pouze veterinární lékař . Váš pes není fyzicky ani psychicky postižen, jen je bázlivější, je malý a bojí se.

Vy máte pouze nechuť se o něj starat jelikož to bude chtít o 100% více trpělivosti než s jiným psem.

Naše fena jako malá taky byla bázlivá, strašně se bála, štěkala a držela se jen mě a jaký z ní vyrostl spokojený a klidný pes.

Máte pravdu, radši ji vraťte, ale pro její, ne Vaše dobro!*modla*

doplněno 13.01.11 10:37:

Did a pt *hej*

shinikami*
hodnocení

1x

Pokud jsi porizujete psa ( jakekoliv plemeno ) nebo jakekoliv zvire musite to brat ze je to jako dite , pes stejne jako dite se neda jen tak odhodit! kdyz se o nej nechcete 100 procentne starat tak proc jste si ho vzali?! Pes je zivy tvor stejne jako clovek, dite taky nemuzete vyhodit jen proto ze neposloucha nebo ze vas uz omrzelo!

veronika*
hodnocení

Co to tu povídáte za blbosti.Ten pes je naprosto neovladatelný vystresovaný a agresivní vuči mojí rodině.Já už jsem psa měla a s tím jsem se nesetkala.Jsem s ním od rána do večera a zadný uspěch se nekoná.

lindalka
hodnocení

0x

A kolik stál? No cane corso je docela velký pes. Tak si z majitelem ještě zkuste promluvit o tom vrácení. Ale do útulku bych ho nedávala už by se nikdy nedostal ven-myslím. A neznáte někoho který by se ho ujal i když je takhle psychicky narušen?

did*
hodnocení

0x

Víte, pořád jde o velké štěně. On asi nazažil nic dosud tak mimořádného jako s Vámi, je velmi nejistý a asi i vyděšený, když se takto chová...tady je třeba trpělivost. Zkuste pejska brát jako normálního a nereagovat na jeho strachy a výhružky, chovejte se k němu normálně. On není přece narušitel. Na novou rodinu si musí zvyknout. V tomto věku je už socializovaný, má vytvořené návyky a teď se diví, jaká že to změna se mu to udála...prodali ho dlouho. Chovatelé většinou pečují o štěňata v malém věku, pak je prodají. To co zbyde - nemusí být vždy nejhorší!, jak si myslí lidé - někdy prostě nepřijde dost kupců, někdy někdo odřekne a někdy drží štěně - někdy i výběrové! - někomu kdo ho pak nekoupí... no a štěňata rostou strašně rychle.Chovatel většinou nemá čas ani chuť se mu věnovat - pokud to není rodinný odchov - čím profesionálnější tím horší (také neplatí vždy). Nemyslím, že by to bylo v jádru špatné či narušené štěňátko - rodiče jsou uchovněni, tudíž splnili určité charakteristické rysy plemene a tudíž i podmínky pro chov - je to souběh více věcí, že se Vám zdá problémový. Na odborníky kašlete - znám jich řadu - každý je chytrý a generál po bitvě. Vy se snažte pejska pochopit a brát ho. tím že Vám přijde problémový, a on to cítí, je jen ještě vyděšenější a chová se hůř a hůř. Zkuste ho pomazlit, dát mu čas, zvykněte si na novou psí osobnost a on si zvykne na Vás. Nenechte si namluvit, že zrovna tahle rasa musí být do tří měsíců u nového majitele jinak je špatná, apod. nesmysly. Vezměte rozum do hrsti. Jsem chovatelka velké rasy - služební a vím co říkám. Pokud se však zatím skrývá touha nemít psa, protože ty povinnosti jste nečekali, tak ho vraťte a nechtějte peníze - pes není reklamovatelný zkažený párek. :)

veronika*
hodnocení

Než jsme se k tomuto kroku rozhodli ,byli jsme osobně na třech chovných stanicích cona corso a všichni se schodli na tom , ze pejsek není psychicky v pořádku a převýchova by byla nejistá a v dospělosti by mohl být nebezpečný. Že ho máme vrátit. Vubec se nám to nedělá lehce.

pt®

Veroniko, nejlepší odpověď Vám napsala "did". Myslím si, že psa prostě už nechcete a tak jej potřebujete vrátit za každou cenu. Uvědomte si, že je to živý tvor a reaguje jen na Vaše chování k němu, on vycítí, že ho nechcete a neví chudák proč. Myslíte si, že je problémový? Mně se zdá, že jste problémová Vy. Vzpamatujte se, vemte rozum do hrsti a postavte se ke svému rozhodnutí, mít psa, zodpovědně. Má u vás nový domov, tak mu ukažte domov laskavý, s pochopením a trpělivostí. Přeji Vašemu psíkovi jen to nejlepší, ale to záleží na Vás. Co mu budete rozdávat, to budete také dostávat. - stařenka

borax*

Nevím kolik máte zkušeností, ale toto je problém a plemeno, se kterým by neměl lehkou práci ani zkušený kynolog. Proto s vámi souhlasím, psa se snažte vrátit. Tady ty rady o lásce a trpělivosti jsou sice krásné, ale stačí nějaká i nevědomá chyba a psa budete muset dřív nebo pozděj dát pryč. To je můj názor. Držím palce.

elvirka*
hodnocení

0x

Jasne, pul rocnej korso je mentalne na tom jako dvoumesicni jezevcik, dospiva ve dvou letech, kdyz byl doted pri matce, pak musi mit velkej stres i strach, treba trpelivost, laskavost, odmenu, laskominku, pohladeni, kamaradeni se venku s dobrymi jemnymi pejsky a taky deti at mu davaj dobrutky, spoji si tyto veci s odmenou, chce to jenom trpelivost a lasku, hlavne tu. A veterinar, ktery rekne ze pul rocnej vystresovanej pejsek v uplne neznamem prostredi v nezname svorce ktery steka protoze se boji a hlasi to, je clovek, kteremu bych uz nesla, mozna tak na ockovani... Zkuste si pane, predstavit, jak by jste se citil v jeho kuzi, a je to. Jednoduchy. Drzim Vam i psovi palec, at najdete k sobe cestu, a udelate si vzajemne zivot stastny. Je to ziva bytost, navyse moc inteligentni, a kdyz je vam lito penez oproti te praci, ktera Vas takhle ceka, pak ano, sezente kynologa, ktery se ho ujme, no jestli Vam zaplati, to nevim.

buss
hodnocení

0x

Rada jediná, nebrat si psa jako hračku. Ta se dá vyhodit.

chimera*
hodnocení

0x

Ja si pred 17 lety taky vzala problemovou fenku mela necely rok,me varoval majitel ze je moc problemova a mel 100 duvodu jak se ji zbavit,ze ji nezvladnu,byla agresivni to jo,ale postupne se z fenky stalo*slunce*loni v litopadu umrela na stari *andel*,mela bez 3 mesicu 18 let.Ten kdo se chce psa zbavit,tak hleda duvod.Takovymu cloveku bych nedala ani plysovou hracku.Kazdy pes se da zvladnout pokud ho chci,chce to jenom trpelivost,lasku a pejska zamestnat.Odbornici jsou na dve veci.

repe
hodnocení

0x

Ano je to pravda, někteří lidé si pořídí psa jen pro parádu, a když potřebuje péči, tak je to omrzí a chtějí se ho zbavit. Měl by si každý uvědomit, že pes je závazek min. na 15 let a stojí také po tuto dobu dost peněz. A čím větší pelemno, tím větší nároky a finance.

irenka*
hodnocení

0x

Já mám labíka, který také není košér:) Ale vracet ho se mi ho nechce a nemám důvod proč bych ho neměla mít ráda, protože se nepovedl:) veterinář mi také tvrdil, že je jak víno, jako štěně vypadala standardně... Ale časem se ukázalo, že má špatné uši a že je podvraťák. A nyní jí miluju, za to jaká je, nikdy nevrčí a umí napodobit sanitku a hasiče:) Je to nejlepší přítel, ikdyž nemá standard...

borax*

No to je ok, také bych ho na vašem místě nevracela, ale tady se nejedná o exteriérovou vadu...

biba

...uhýbá před pohlazením? A nebyl tou rukou vaší či jinou jindy trestanej? Jak má vědět jestli ho

chcete pohladit nebo praštit? Nevěřím, že je pes je psychicky narušenej, možná má špatné zkušenosti.

Souhlasím s did. Myslím, že si zaslouší zkušenějšího a trpělivého páníčka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]