Nejste přihlášen/a.
Při dnešním dokumentu přežila jsem vzteklinu, jsem byla doslova vyděšená. Chtěla jsem se jenom zeptat, zda-li je možné, že při píchnutí do prstu o trn v zemi v lese je možnost přenosu vztekliny, kdyby se tam předtím píchlo například infikované zvíře. Nemáte s tím nějaké zkušenosti.?
Ten dokument byl docela "hustej". A obávám se, že při špatné konstelaci hvězd opravdu může k podobnému náhodnému nakažení od trnu dojít...
V takovém případě to nehrozí, to se bát nemusíte. Virus bez živého organismu rychle zahyne, v podstatě hned, takže to bych se fakt nebál. Podle toho, co píšete, se spíš nakazíte tetanem, ale to už je jiná věc a proti němu jste asi očkovaná...
Petrl: "Zahyne rychle, v podstatě hned" - definujte, prosím, časový úsek "hned", jedná se podle Vašeho názoru o sekundy nebo dny, nebo něco mezi tím? Pokud se jedná o desítky minut či hodiny, tak je to přibližně ten časový úsek, který jsem označil jako hodně blbou a nepravděpodobnou náhodu, ale kterou jsem nemohl vyloučit.
Spíš sekundy, max. jednotlivé minuty. Virus sám o sobě nemůže existovat, potřebuje k tomu jiný živý organismus.
A pokud vezmeme v úvahu určité množství krve, které popíchané zvíře na trnu zanechá jako živnou půdu pro přežití viru? Opravdu se nechci hádat, jen přemýšlím nahlas o "katastrofických scénářích"...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.