Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes nechce žrát z nové misky

Od: janci* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám jen dotaz co s tím, když pes nechce žrát z nové misky? Ježíšek mu nadělil nové misky na vodu i na granulky (původní jsou v dezolátním stavu) a on z té nové nechce jíst. Pít, to ano, ale jíst ne. Když přesypu granulky do nové misky, hned je zblajzne, ale z té nové ne. nedala jsem mu na výběr, hned jsem staré vzala a schovala - intuice, že se budou ještě hodit :) Náš pejsek není v jídle vybíravý, nevadí mu, když mu do jídla saháme apod., takže už jsme zkoušeli všechny možné způsoby, ale ne! Co pak až stará miska nebude držet pohromadě a budeme ji muset opravdu vyhodit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Psům je úplně jedno jak miska vypadá! Je pro ně však nepříjemný některý pach, který může na nové misce být. U těch nerezových to může být např. plastová obdoučka na hraně (brání posunování)... Misku dobře umyjte a pokud krmíte pravidelně (např. jako my jen jednou denně), pes si velmi rychle bude nucen na misku zvyknout. Já sám používám výhradně misky porcelánové, masivní. Pes je s oběmi velmi spokojen, ale pokud s ním někam cestuji, vezu sebou právě ty nerezové a není s tím problém... Buďte tvrdí a prosaďte novou krmící nádobu!

*palec*

doplněno 05.01.11 13:13:

... nikoliv obdoučka, ale obroučka! *smich*

marenka*
hodnocení

1x

Janci, já jsem měla ten samý problém. I s pitím. Zkusila jsem všechny možné misky, talířky a já nevím co, nakonec tomu našemu tvrdohlavci zůstala malá, štěněcí miska. Takže po každém druhém napití jí musím dolít, protože je prázdná. *smich* Jsem měkota. *hi*

S miskama na žrádlo je to skoro to samé, nakonec si náš milostpán vybral hluboký talířek pro děti. Z toho jí rád a na trhu je pořád, tak jsem alespoň v tomhle v klidu.

Nemá ta miska výraznou barvu? Nebo není to jiný materiál? Naši totiž nesnáší nerez, chtějí keramiku. *zed*

janci*
hodnocení

Obě jsou nerez. Ta stará je právě moc malinká a poničená *nevi*Zajímalo by mě, jestli když se prostě zapřu a misku vyhodím, jak dlouho mu bude trvat trucovat a nejíst a jestli si skutečně pak z hladu vezme z té nové nebo budeme muset tu zničenou mít napořád.

marenka*

Vy krmíte granulemi? Ti, co nerozmazlují své psy mě asi pěkně vynadají, *hi* ale já bych zkusila na granulky položit něco dobroučkého. Tohle mi fungovalo, když nevím proč přestal Tobiáš jíst, ale veterinář nic nenašel. Dala jsem mu na granulky tu kousek sýra, nebo kousek masíčka, nebo tuňáka z konzervy a rozjedl se natotata.

hodnocení

0x

Možná, že je to zvuk, který miska vydává, když granulky padají zpět. Anebo, že tam vidí, jako v zrcadle, svůj čumák.*smich*Ale stejně, je to sranda.

lui*
hodnocení

0x

Berte to jen jako nápad od laika. Psa nemám. Zkuste mu dát ty dvě misky(starou a novou) do sebe, jednu do druhé, pokud teda nejsou obě stejně velké.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]