Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očkování a morče?

Od: lindalka

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli se musí morče očkovat? A pak jestli se musí koupit kšírky abych s ním mohla jít někam na trávu. A ještě jak často se může koupat? A ještě sice to sem nezapadá ale napsali byste mi sem zákl. výbavu pro štěně Jack Russell teriéra? Předem moc děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

naftalin*
hodnocení

0x

To vodítko bych si být tebou pořídila, aby ti pak někde venku nezdrhlo... *smich* A k tomu koupání, sama morče nemám(mám králíka, který se koupat nemá), ale někde jsem četla, že morče koupat můžeš (?). Raději si do vyhledavače zadej koupání morčat a zjisti si informace od chovatelů;)

zima*
hodnocení

0x

Nejzákladnější výbava pro psa- pelech, vodítko, obojek, misky a pomůcky k péči o psa (např. hřebeny, kartáče, šampon).

doplněno 02.01.11 15:58:

a nějaké hračky

lindalka
hodnocení

Děkuji za odpovědi :)

bena*
hodnocení

0x

Kšíry není nutné kupovat, pokud je morče naučené. Sám morčata chovám a v životě jsem kšíry nepotřeboval. Morčata venku šla hlavně po trávě a okolní svět jim byl dalo by se říct, ukradený.

doplněno 02.01.11 21:11:

A morčata koupu v létě jednou za 14 dní, v zimě pak jednou za měsíc. Jinak morče se koupat asi nemusí.

borax*
hodnocení

0x

No tak já vživotě morčata nekoupala, není důvod.

Jinak k tomu štěněti: hlavně načíst jak na výchovu, Jack je temperamentní a často také tvrdohlavý psík..

brunecova*
hodnocení

0x

Chovám morčata několik let. Nikdy bych morčarům nedávala kšíry, nebude vám chodit jako pejsek. Viděla jsem to několikrát na ulici, podle mě je to trápení, tahat za vodítko a nutit jej k chůzi. Pokud chcete s ním chodit na pastvu, tak tam ho bude zajímat pouze tráva. Neměli by tam být v blízkosti psi. Choďte pouze na trávník, který nenavštěvují zajíci a kde nejsou klíšťata. Může se vám stát, že se morče nebude ze strachu pást. Co je naučíte od mládí, to si budou pamatovat. Koupám je dle potřeby a používám antiparazitní šampon pro psy. Koupat se nemusí, zaleží na vás. Chovám je v bytě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]