Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kříženec pudla - nohy obalené sněhem

Od: cl odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Máme křížence pudlíka. Na zimu jsme mu nechali trošku delší kožíšek aby mu nebyla zima. Problém je, že teď co nasněžilo tak má po návratu z procházky packy jak 4 sněhové koule. Ani ten sníh nejde sundat - musí se nechat roztát. Je na to nějaká finta? Nebo máme pořídit nějaký obleček (není na ně zvyklý)? Nebo srst na packách ostříhat? Díky za případné rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nicozjb*
hodnocení

1x
známá obléká takovou kombinézu přímo pro pudla jen šustak a je to až po kotníky

hodnocení

1x

Do vany a sprchu vlažné vody. Koule jdou pryč a solanka z pacek mezi prsty také. ;) Dorotka má šusťákový overal. Až k tlapkám.

doplněno 01.12.12 06:47:

V koupelně mám ještě židli, zvanou štokrle a na na něm její ručník. Za 3 minuty není co řešit. ;)

Toto je nejlepší co jsem pro psa kdy měla. Není to proto, aby mu nebyla zima, ale proto, že má zmazané a mokré pouze jen tlapky. :D

Kříženec pudla - nohy obalené sněhem

elisme45
hodnocení

0x

Tak mu je vzdycky fenem nechte rozpustit, je to ale celkem neprakticky jestli chodi ven 3x denne.

hodnocení

0x

Pejsci si to obyčejně odstraní z chlupů pomocí zubů sami. Pak je ale potřeba ty sněhové koule posbírat.

hodnocení

0x

Svého psa jsem obvykle v takovém případě šoupl do vany a sněhové koule rozpustil vlažnou vodou ze sprchy.

andrea1*
hodnocení

0x

Také jsme měli 15 let trpasličího pudlíka. Sama jsem ho stříhala. Packy -to zahnuté dole a mezi prsty - se vyholují el. strojkem a ještě trochu nad. A to právě kvůli zanášení těch venkovních nečistot. Drápky se zastřihávají. Pomůckou na délku drápků může být to, že nemá být slyšet drápky "cvakat", když jde pejsek v bytě po podlaze. Pejskům se právě kvůli sněhu v zimě a dalším nečistotám dají koupit boty. Přikládám jeden odkaz. srovnanicen.cz/... Těch odkazů je třeba na google víc. Do mrazů jsem pudlince upletla svetřík. Pudlinku už nemáme, ale svetřík je líto mi vyhodit.

joudic*
hodnocení

0x

my meli kokra, mel to i na usich... ostrihat tlapy dole at nechodi chudak po ledovych koulich, co mu prirostou mezi paraty a doma prece stejne sprcha tlapek

kajinas*
hodnocení

0x

Mám doma bišonku, a tohle není žádný problém, prostě po procházce pořádně vykoupat.
Děláme to tak pokaždé, a problém je jedině když se vrátíme domů a zrovna je někdo ve vaně :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]