Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Korela,samice -samec

Od: muck123* odpovědí: 10 změna:

Prosim o radu,muze mi nekdo podle fotky rict jestli mam,samice,samce nebo parecek?Jedna ma ciste zlutou hlavu druha spis popelavou.Ta ktera ma zlutou hlavu ma ocas zlutosedy.Druha ma ocas sedy a bile skvrny.Dekuji Lenka

Korela,samice -samec

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Podle popisu i foto, to vypadá na páreček. Ten se žlutou hlavou je sameček. Podle barvy hlavy a ocásku je samička ta vzadu.

doplněno 28.12.10 22:41:

I když je zváštní že sameček nemá ocaz ze spodu černý, nebo jsou ještě nedospělé?

muck123*
hodnocení

Dekuji moc za odpoved,mam radost! Ano mate pravdu nejsou jeste dospele oba jsou caa 6. mesicu stare.

ar*

Tak to ještě přepeří (asi tak na 10 měsících)a ocásek pak bývá u samečka černý a hlava oproti samičce výrazně žlutá a červené lícní skvrny jsou červenější. No ,ale už to nějaký pátek bude co jsem je měl , tak snad nejsou další barevné mutace. Za ten ocaz se omlouvám.

zima*
hodnocení

2x

Taky bych řekla, že se jedná o páreček. Sama mám doma korelu a stoprocentně jistá o jejím pohlávím jsem byla až když začala snášet vajíčka.

muck123*
hodnocení

DEKUJI I ZA VAS NAZOR

monishkah
hodnocení

0x

Pohlaví se dozvíte podle chování. Samička je krotká, nichá.. za to sameček je pořádnej divoch - o jeho přítomnosti se dozví celý dům, protože jeho hlasové projevy nejsou nejtišší.

Doma mám korelu stračenu, jsou druhy kde sameček i samička vypadají stejně a ten můj divočák je zrovna ten případ. Nejdřiv jsem se ptala ve zverimexu, tam mi řekli ať přinesu třeba fotku, že mi řeknou co to je - řekli že to je samička, v dalším se mě ptali jestli je víc uřvanej nebo tichej - když jsem jim řekla, že od rána nezavře zobák, tak mi odpověděli že mám 100% samečka. Mám ho rok a zatím nesnesl vajíčko, takže bych opravdu víc vsázela na to jak se projevuje korelka.

zima*

Zajímavý je, že jsem někde četla pravý opak. Psali, že samička je uřvanější. *smich*

borax*

Možná je uřvanější, ale jen vykřikuje, samečci "zpívají", mají širší repertoár.

zrut

ja mam korelu ben den a este neznasa vajicka*palec**zed*

monishkah

jestli chceš vajíčka, tak to si pořiď slepici

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma korela

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]