Nejste přihlášen/a.
Máme čtyři slepice, nevíme kdo, koho klove, ale jedna má krk oškubaný,oklovaný do krve. Jak tomu zabránit a proč se to tak děje? Děkuji za radu lanina.
z dlouhé chvíle nebo nedostatek prostoru,ostré bílé světlo v kurníku,příliš teplý a nevětraný kurník,jestli i toto přetrvává po odstranění ,tak už si navykly ...je ale na to sprej,tento prostředek slepici nevoní a tak od klování upustí..vyklovávání peří je také často dědičné... chozadru.wbs.cz/N/...
někde jsem četla, že slepicím se nemá dávat ŽÁDNÉ syrové maso (odkrojky, zbytky apod.) i když to mají rádi. že si zvyknou a pak se klovou navzájem, protože jim to chutná... A že odnaučit je to nejde... tak nevím. Našim jsem nidky maso nedala a neklovou se...
Je to stejné i s vajíčky - aby je nerozklovávaly dávájí se jim skořápky vysušené a rozmačkané (tvar vejce+chuť). Funguje to.
doplněno 29.12.10 10:30:p.s. jak píše barbakan - slepicím natřít holá místa genciánkou (koupit v lékárně)
ještě pak existují spreje proti klování a agresivitě - má to co dělat s pachem slepice...
Dobrá rada: slepicím postříkat značkovací (fialovou) barvou krky a je po klování.Slepice jsou tak blbé,že fialovou barvu nevidí. Vyzkoušeno v praxi!
To nás trápí také. Máme 10 slepic a strašně se klovou. Maj obrovský výběh prostě všechno. Někde jsem četla že to je prostě normální. Jedna slepice je prostě nadřazená, a když nějaká udělá něco co se jí nelíbí, tak ji klovne. Pak je tam další slepice, která je jí sice podřazená, ale nadřazená ostatním...atd.Nevim co je na tom pravdy...
dobrý den ja jich mam 14 7 horalek a 7 kropenatek a kropenatky klovou ty horalky ale pritom jsou horalky fak pekny veliky a ty asi tri jsou oklovany ale nejvedsi mensich si nevsimaji cim to muze byt jidla maji silene hodne proste jak prasata v zite ale zadnicky zacinaji mit ozdubany poradte radili ustrihnout horni cast zobacku ale to se mi zda drasticke dik za radu monika
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.