Nejste přihlášen/a.
Optal bych se na obecním úřadě ve Vlčnově. Ale teď vážně. Nevím, co Vás vede k tomu pořídit si štěňátko vlka, když zdaleka nejlepší psovitá šelma je jorkšírský teriér. Ale na Vašem místě bych kontaktoval :
- pana Desenského (psycholog psů, co chová i vlky), najdete spoustu odkazů na něho ve vyhledavači
- lesníky
- zoologické zahrady
Ale jak jsem už psal výše, rozyslete si to .
Díky za odpověd,shodou okolností mám ve Vlčnově tetu.:DPřišlo pár odpovědí a není to asi opravdu dobrý nápad,i když zvíře je to krásné.
S jorkšírem na mne vubec nechoďte! Zaprvý do šelmy má daleko a za druhý jediný štěstí že je tak malej protože bejt velkej jako ovčák byl by to byl největší zabyják psů a lidí co existuje. Teda hned po jezevčíkovi.
Většinou za to může majitel, ale stejně. Mýt ho doma je asi fajn, ale jít s nim ven mezi jiný psy nebo na vejlet by mne teda vubec nebavilo. Pes má bejt kurva pes! ne?!? Neni to nic na hraní nebo rvaní. a rozhodně to neni ozdoba. Rozhodně nepořizovt vlka kvuli vzhledu! Jinak pro rozumného a svědomitého páne ten nejlepší kámoš, ochranář a šprýmař co může bejt.
Ehmm, tak vlka bych si rozmyslel, pamatuju si z mladi, ze soused meho dedy mel vlka v kotci peknych par let a nikdo se k nemu neodvazil priblizit krome neho. Kdyz chlapek umrel, tak ho museli policajti zastrelit...
vůbec je potřeba si rozmyslet jestli si pořídíte psa. Není to hračka a není to záležitost na pár let. A viditelně chcete velkého psa - je potřeba ho pravidelně cvičit - a pravidelně znamená denně + o víkendu cvičák... Zabere to spoustu času - rozmyslete si to dobře. Zvažte všechna pro a proti, jinak budete vy i pes trpět.
Já mám Huskyho kříženýho s vlkem je to ten největší dobrák ze všech. vychovat vlka neni žádná věda, ale pot, dřina a tuhý nervy. Jenom se nesmí zavřít do klece...! Jsou to smečkový zvířata a když je na kontakt s lidma a psema zviklej je to ten nejnekonfliktnější a nejmilejší mazlíček. Jenom snad když se při hře rozparádí (což já rád) tak muže omilem ubližit, ale nic hroznýho jen oděrky od drápů a někdy zubů.
Leda tak štěně Československého vlčáka, je vlku hodně podobný. Pročpak ho chcete?
Pepin, ale i Československý vlčák má geny vlka. Doporučuji pročíst diskuse, stránky chovatelů. Já mám dva malé psy a musím přiznat, že na tohle plemeno nemám. Nejde o finance, ale o vlčí povahu. Není to žádná sranda.
Promiň, za to jak se teď vyjádřím... ale chtít vlka, protože se ti líbí jak vypadá.. Tak to seš debil... Psa chci proto jaký je povahou a né proto ajk vypadá.. Mám doma landseerku, nejen proto že se mi líbila, ale hlavním kritériem při výběru bylo to jací jsou... Já, ač máme doma dvě ovčandy říkám, e se mi NO nelíbí, ale proto jak jim šlechtilé zprznili klouby a úplně je přeměnili ve výstavním dem.enty... ale když pak s No sdílím jejich problémy, city, emoce, nálady, pocity, líbí se mi, líbí se mi proto jací jsou...
V rodině máme 75% vlčici. Ze začátku to byl děs, běs. S vlkem se musí zacházet úplně jinak než se psem. Je to velmi odlišná povaha. Teď jí budou už 4 roky a tak je to lepší a lepší. Může být i v hotelu. A když mladí někam jedou tak je v psím hotelu a je to v pohodě. Ale stejně bych si to velmi rozmyslela. Hlavně to chce dost zkušeností. Byli s ní i u pana Desenského na poradě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.