Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Royal canin vs. orijen

Od: lucielucie82* odpovědí: 17 změna:

Dobrý večer,

co je lepší krmivo pro štěňě pražského krysaříka? Royal canin mini junior nebo orijen puppy ( ten nemá speciální krmivo pro štěňata malých plemen)? Zatím máme Royal, ale pejsek z toho není moc nadšený. Díky za názory. Lucie

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zima*
hodnocení

0x

Pokud krmivem krmíte teprve pár dnů pejsek si může ještě zvyknout. Doporučují spíše krmiva zaměřená speciálně na vašeho psa.

dea*
hodnocení

0x

Pro štěně bych se rozhodně vybral Royalku ... krmil sem s tímto krmením také a hlavné i psovi moc chutnalo, teď už je dospělej, máme za sebou RTG vše OK takže sem přistoupil na levnější krmivo

cr4stycz
hodnocení

0x

mno,asi bych nevolil ani jedno,ja krmim ted arden grandem a nemuzu si ho vynachvalit,ale myslim si ze nemaj recepturu pro male plemena tak bych ti spise doporucil artemis :)

matejka*
hodnocení

0x

Souhlasim, ze spis ani jedno. Specialky pro jednotliva plemena jsou jen reklamni tahaky a pekne si za to zbytecne priplatite. Doporucuji bud vyse zmineny arden grange nebo canine caviar. Tam platite za kvalitu a ne za znacku. Jinak co se me tyce, tak granulemi nekrmim vubec, lepsi je masicko, kosti a zelenina a u takhle maleho psa by vas to vyslo i mnohme levneji nez granule :) ale zas chapu, ze spousta lidi se s tim nechce patlat.

jolinar*

Jako rodič 3 krysaříků, bych doporučovala tyto granule, odzkoušené u nás:*houpy*

Artemis - ale žlutá po nich zčervenala, černá v pohodě,Biomill, ale jsou na krysu trochu větší, Almo Nature - ty máme teď pro 2 starší, mladá dlabe Platinum Natural.

Pokud bych si měla vybrat mezi RC a Orijenem brala bych pro krysu Orijen.

horsik*

Já krmím RC a musím chválit. Neříkám, že jsou nejlepší, nikdo není vševěda, ale říct, že speciály pro jednotlivá plemena jsoureklamní taháky, to asi také nelze. Srovnejte si takové krysaříka s ovčákem, landseerem, jezevčíkem, německou dogou.. Každý asi potřebuje něco jiného, to z toho je snad jasně znát... Já bych volila RC...

lucielucie82*
hodnocení

Tak přítel už koupil RC, štěndovi to chutná, ale dneska během hodiny 4x čural, samozřejmě doma, tak nevím jestli to byla nehoda, nebo se mám bát nějakého onemocnění.

zima*

Jelikož je to štěně, můžete to být jen nehoda. Pokud by se to během zítřka opakovalo a počůrával se i po vyvenčení raději bych navštívila veterináře, aby to nebylo třeba nějaké nachlazení.

lucielucie82*
hodnocení

veterinář už mně taky napadl, ale nechci být za cvoka, jenom se bojím noci, aby mi nepočural postel.

jolinar*

Je miminko, může to být opravdu nehoda. Když se to bude opakovat, mohl nachladnout, skočte k vetovi. Jak často v noci čůrá?

lucielucie82*
hodnocení

Jdeme ve 22h a potom kolem 2 nebo 3h , pejsek mně začne oňuchávat, tak vyrazíme, ale dneska se fakt bojím, jestli vydrží.

jolinar*

Uvidíte, držím palce. Kolik mu je?

A mezi námi krysaříci jsou prasátka.

DESATERO KRYSAŘÍKA

1. VÁŽÍM JEN 2 KILOGRAMY. ALE NIKDY SI TO NEPŘIPUSTÍM

2. KDE JE POHODLÍ, TAM JSEM JÁ

3. NEJDŘÍVE JEDNÁM, PAK TEPRVE MYSLÍM

4. NEJDŘÍVE ŠTĚKÁM, PAK TEPRVE MYSLÍM

5. ŽIVÍ TVOROVÉ SE DĚLÍ NA ČLOVĚKA A NA TY OSTATNÍ

6. ČLOVĚK JE OD TOHO, ABY ZAJIŠTÓVAL WELFARE

7. TY OSTATNÍ JSOU URČENI K ULOVENÍ,ČÍM VĚTŠÍ, TÍM LEPŠÍ

8. NEJLÉPE SE VYKONÁVÁ POTŘEBA NA SAVÝ POVRCH (KOBEREC, KŘESLO, ČERSTVĚ POVLEČENÁ POSTEL)

9. VÍM, ŽE SE TO NESMÍ.PROTO TAK ČINÍM KDYŽ SE VEDENÍ ZADÍVÁ NA CHVÍLI JINAM

10. NEJSEM NĚJAKÝ ČOKL, ABYCH SI LEHAL NA ZEM A SPAL JINDE NEŽ V ČISTÉ POSTELI, POKUD MOŽNO OBSAHUJÍCÍ ČLOVĚKA

lucielucie82*
hodnocení

je mu deset týdnů a děkuji.

jolinar*

Je ještě miminko, já vstávala s holkama třeba i 4x :) Nebojte bude to dobrý :)

lucielucie82*
hodnocení

tak se nechám překvapit, teď už hodinu nebyl, snad to byla nějaká přeháňka.

danik*
hodnocení

0x

Orijen je špička co do složení a zdravotní nezávadnosti, našemu psovi navíc docela chutná a nejvíce Adult

blondyna
hodnocení

0x

Taky bych z uvedených nevolila ani jedno...ale to, co už tady zaznělo Arden Grange, Artemis, Canine Caviar, Canidae a další - když jsem koukneš na psí diskuze...za nás hlasuji pro Fish4dogs ;).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]