Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Potřebuji poradit. Budu mít samičku rosely pestré, ale nemůžu se rozhodnout, jaké jmén jí mám vybrat. Mam sáhodlouhý seznam jmen, jedno hezčí než druhé, a nemoůžu se nějak rozhodnout.
Chtěla bych, aby se to jméno naučila říkat. Chce to něco kratšího.
Co třeba Zoe (Zouí), Zakie (Zakí), Zazu (Zazu)? Nebo třeba Viky (Viky) nebo Kuky (Kuki)? Nemohu se rozhodnout, pomocte!
Děkuji předem.
Šikovný papoušek by se měl naučit vyslovit všechna jména, která uvádíte. Pokud chcete učit mluvit roselu, mělo by se jednat o ručně dokrmené ptáky, které budete mít v péči brzy po vylétnutí s hmízda. Některé rozely nemají vůbec vlohy, proto se naučit mluvit. Někde jsem četla, že se jedná o ptáka, který je nevhodný pro ty, kteří jej chtějí naučit mluvit. Ale samozřejmě, že existují rosely, které se dají naučit mluvit. Vhodnější by byl třeba papoušek žako, který je velmi učenlivý na učení slov.
Já to myslela tak, že jestli se mu to bude dobře říkat, nebo jestli se to naučí, a nepřihlášená tam mam proto, že se na tomhle servru nechci rgistrovat!
Já budu mít sice samičku rosely, ale už mluví jedno slovo a je vypiplaná od vylíhnutí. Nikdy nepoznala svoje rodiče.
Myslím, že se bude jmenovat bud Kyara, nebo jí pojmenuju Zoe... Ještě si ale nejsem jistá.
Já papouškům moc nerozumím, ale někde jsem nečetla, že lépe se vyslovjí ty jména, kde je třeba r... lépe jim to zní asi, ale jinak je to celekm logické...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.