Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,moje dcera je přesvědčena o tom, že levné granule jsou karcinogenní, a že je pejskům nutné kupovat pouze drahé,které jsou zaručeně kvalitní a psům neškodí. Takové jim tedy kupuje, ale psům nechutnají. Zato však se vrhnou na levné, které jsem jim koupil já, a které jim rozhodně vyhovují. Možná, že bych měl pro přesnost uvést značky výrobků, ale mně jde spíš o zjištění, je-li možné připustit, že by se zdravotně závadné granule mohly bezproblému volně prodávat. Budu vděčný za Vaši radu a odpověď.
S pozdravem
Jan Fröhlich, tel.: 774594285
Když to tu tak čtu, napadlo mě, jak jsme vůbec mohli chovat psy, když ještě žádné granule nebyly...Žádný z našich psů v životě neviděl ani nežral granule, přesto byli zdraví a zemřeli stářím. Ovšem granule jsou určitě dobrý byznys...
Pravdomluvný, to je jednoduché. Měli domácí stravu. Víte, kolikrát jsem přemýšlela, jestli by nebylo lepší, abych začala klukům vařit? Věděla bych, co do misky dám.
Zatím mě od tohoto rozhodnutí brzdí finance, nevím, jestli by to nebylo moc drahé a taky čas, resp. pohodlnost.
Nevěřím, že jste dávali psům cokoli zkaženého, nebo plesnivého, stonky z rostlin, peří ze slepic. A právě to je v levných granulích. O tom to je.
Mařenko, není to jen o pohodlnosti...
Moje Britunka ovčanda měla vždy vařené a byla spokojená, tenkrát moc granule nebyly.
Můj Ričinek - opět německý ovčák - (jen na pár let na hlídání) měl vařené na chuť a na "doucpání" žaludku granule (ale to byl fakt popelnice!).
Moje následující Bettynka (půjčená navždy) zezačátku žrala to, co jsem jí dával - tedy vařené a granule. Nejdřív žrala vše, pak z vařeného vybírala maso, a pak dobrovolně hrábla po granulích a ani to maso v té druhé misce nekontrolovala - no a tak jsem přestal vařit...
doplněno 20.12.10 22:44:...ale Bettynka byla stejně fešanda! (Americko-kanadský bílý ovčák)! ...BYLA...
Krásná, fakt. Mě se tihle psíci líbí, moc, jak já bych chodila na procházky do lesa, řádit na louce... Jenže bydlím v bytě, bez zahrádky, ve městě. Takže bych takového psa akorát trápila, jak by čekal, než se vrátím z práce. Mám dva gaučáky, ti jsou nejspokojenější doma. Procházky venku je moc neberou a ten starší už je ani neujde. U staršího granulemi krmit téměř musím. Po rybě zvrací, po vepřovém má průjem.
Svíčkovou by si dal, ale bylo by mu špatně. Oni mopsíci už moc psí nejsou. To je tak přešlechtěné, až trestuhodné. Ale mají úžasnou povahu, neříkám to ve zlém.
Jinak. Granule které haním, sama nevyrábím. Pracovala jsem ale v potravinářství, výrobna pro lidi a viděla jsem už i tam rozdíl, co se vezlo do řetězců a co třeba "ven". Jedné firmě nevadilo ani to, co já bych se už styděla prodat. Takže rozdíly tam jsou. A jak můžete vyrobit 10 kilo granulí za 200,- Kč z kvalitních surovin? Ale nechci se hádat, opravdu ne. Já jsem vystresovaná z vánoc a tak hodlám přežít v klidu.
Mařenko, hlavně klídek!
O týhle pesince (na foto) jsem říkal, že to byla nejlepší ženská v mým životě, a zatím se to nezměnilo...
Jinak bydlím ve dvougarsonce v paneláku, a Bettynka - stejně jako většina ostatních pesanů - většinu dne prochrápala. Akorát jsem jí pak musel vyndat ven z bytu a trošku prohnat... A když jsem ji trošku zanedbal? :
Tak si tak jednou vařím večeři, a najednou telefon: "Hope, padá ti pěna na pivu, Betka už je dávno tady!" "JO", na nic víc jsem se nezmohl. Jdu do předsíně, tam otevřené dveře. A bylo jasno... Betka si otevřela dveře, z baráku ji pustil kdokoliv a ona šla na své náhradní místečko. No tak jsem vypnul guláš, vzal na sebe bundu a šel do hospody - a pak nemám bej alkoholík,když mě tam tahá vlastní pesa!
P.S.: od té doby jsem měl hodně dlouho přemontovanou kliku směrem dolů - Betka už to skoro uměla, akorát kamarádi to nějak nepobírali... (jo, pejsci...)
Tak mi to připadá, že ty levné granule sama vyrábíte, když jejich recepturu znáte lépe než výrobce a státní veterinární správa dohromady. :D
Jo, přesně tak, měli domácí stravu - žrali to, co my Což je samozřejmě špatně, protože pes má žrát granule, v nichž je rovnoměrně zastoupena složka jakýchsi pilin, barviva a smradu. Schválně dej svému psovi na výběr mezi zbytkem svíčkové s knedlíkem a těmi nejdražšími granulemi. Klidně si tipnu, na co se vrhne.
Tak se podívejte na složení... Levné granule šly kolem masa obloukem... je to samý šrot a popel...
Psovi chutnají, protože jsou ochucené solí, kořením (chemií) apod.
Na druhou stranu - co jsou "levné a drahé" granule? Levné ze supermarketu za 200Kč pytel? a drahé? za 500 nebo 1500?
Ty nejlevnější fakt nebrat! nebo aspon přidávávat vitamíny, občas vařit maso...
myslím si že je jedno jestli se kupují drahé nebo levné, hlavně že pejskům chutnají. já takhle kupovala kočičkám levné krmivo a kočičku jsem mělla zdravou a bratr kupoval drahé krmivo a pořád s kocourkama lítaly na veterinu. Myslím že v tom není nějaký převratný rozdíl rozdíl rozdíl je v tom že se připlatí akorát za značku.
Dobrý den, nevím, jestli jsou levné granule karcinogenní, ale já krmím taky drahými. Ano, levné granule psům chutnají více a víte proč? Protože jsou narvané solí a chemickými příchutěmi, právě proto, aby psům chutnali. Nebo si myslíte, že by pes jen tak žral něco, v čemž jsou namleté stonky a listy rostlin, tzv. vedlejší rostlinné produkty? Z masa tak akorát v pár procentech namleté pařáty, peří, zobáky apod.? Z čeho jsou levné granule tak barevné? Že by přírodní složky? O tom pochybuji. Já bych tím nekrmila.
Vaškeré granule musí projít kontrolou. Z levných granulí typu - noname, pedigree jde o to, že si pes z nich nic neodnese, nedodávají živiny ani sílu. Psíkovu chutnají, samozřejmě, ale sežere jich mnohem více. K konečném důsledku zaplatíte více než kdyby se koupily dražší, kdy psovi stačí méně a nasytí se více.
Určitě znáte čipsy, které voní šunkou, ač v nich žádná není a že zelenina proti tomu nevypadá tak lákavě. A to je přesně rozdíl mezi levnými a dražšími granulemi. Ale ani cena nemůže být jediné vodítko.
Prostě oč méně masa, o to více atraktantů - ochucovadel, která mají zvíře nalákat. Vzhledem k tomu, že kočičí granule uvádějí 4% masa v hnědých granulích (směs je různobarevná) si o obsahu psích granulí 10kg za 150kč myslím svoje. Koneckonců, naši psi ochutnávali pravidělně čistý šrot a moc jim chutnal. Takže omastit, nagranulovat a je to...
je to hrozne co ty levne marketove granule obsahuji,na prvnim miste jsou obiloviny? co pak pes je slepice? kdyz se podivate na slozeni masa tam je 4% nejmin ze vsech tech sracek takze tohle urcite ne.proste to psum skodi uplne nejvic,a stejnak ty penize budete muset dat za veterinare atd prtz.to obnasi ruzne kozni problemy a prtz krmna davka marketingovych granuli je mnohem vizsi jak u superpremiovych granulek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.