Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový dotaz ohledně očkování. Mám rok a půl starou fenku a chodíme se očkovat co 6 měsíců. 1x za rok na vzteklinu a 1x za rok na psinku atd. není to často?Moc tomu nerozumím, našla jsem si různé články a hlavně psali o kvalitě očkování. Na vzteklinu byla očkována NOBIVAC RABIES, která prý má vydržet 3 roky, nicméně nás pozvala veterinářa opět za rok na přeočkování... a na tu psinku očkuje BIOCAN DHPPi, což prý není zas tak kvalitní vakcína, kteoru vet koupí za 80 kč a prodá ji za 250... Jde mi o to, že fenečka to špatně snáší, bývá ji zle a je zasažena imunita. Máte někdo stejný problém?
K dispozici jsou i vakcíny proti vzteklině, které zaručí imunitu déle jak rok. Jsou asi tři. Zbytek vakcín, kterých je něco kolem 15, má imunitu právě jen jeden rok. Proto je nutné přeočkování právě jednou za rok. Pokud má tedy vakcína Nobiva Rabies působit až tři roky, nemusela by jste chodit na přeočkování každý rok (bylo to platné v roce 2008 a myslím, že platí i dnes). Raději si prostudujte aktuální veterinární zákon, ve kterém by to mělo být uvedeno. Očkování proti psince není povinné, ale pokud psa nenaočkujete, vystavujete ho riziku onemocnění. Veterinář by měl mít k dispozici více druhů vakcín. Pokud tedy má váš pejsek problémy, zkuste se zeptat jestli by mu nemohl dát vakcinu od jiného výrobce. Pokud odmítne, navrhuji změnu veterináře.
Vakcina Biocan DHPPi je určena proti těmto nemocem: psince, infekční hepatitidě, infekční laryngotracheitidě, parvoviróze a parainfluenze psů. U ní se doporučuje revakcinace jednou za rok. Je zbytečné chodit co 6 měsíců. Jestli myslíte, že jednou jdete očkovat proti vzteklině a za půl roku proti těm následujícím nemocem, tak je dobré nechat naočkovat psa jednou ročně proti vzteklině + ta kombinovaná vakcina. Doporučuje se, ale asi použít vakciny od stejného výrobce např. Biocan vakciny jsou i proti vzteklině, ale to už bude vědět veterinář. Jinak jestli myslíte, že chodíte co půl roku očkovat proti vzteklině i na kombinovanou vakcinu, tak to je podle mě nějaké divné.
ne co půl roku na vzteklinu...ale co půl roku očkovat...pozve si mě např. 1.1 2010 na vzteklinu, a 1.7. na psinku...atd. a zase 1.1.2011 na vzteklinu a 1.7.2011 zase na tu psinku...nevím, jestli to píšu tak, abyste to pochopili správně, ale rozestup mezi očkováním je 6 měsíců...mezi vzteklinou a psinkou...nevím, musím se ho na to poptat příště...ale přijde mi, že si mě tam zve kvůli peněz, přitom očkování není nutné...navíc očkování zasahuje imunitu psa, tak bych to chtěla co nejvíce oddálit a ne tam chodit jen tak protože to je pro ně lepší.
No zkuste se zeptat, jestli by to nešlo aplikovat obě vakciny naráz. Třeba se tam stavte domluvit i bez pejska. Navštěvuji 2 veterináře, mám dva psy a vždy jsou očkovaní na vzteklinu i psinku při jedné návštěvě. Já bych k veterináři zašla až v březnu, což je období mezi očkováním vztekliny a mezi aplikací injekce proti psince. Snad by očkování proti psince o ty tři měsíce snad tak nemělo vadit. Raději, se ale opravdu poptejte.
Mám taky jorkinku a schválně jsem nakoukala do očkovacího průkazu a do účtů. Letos jí vet píchal Novibac DHPPi+ Novibac Lepto+ vakcinace. To celé za 334,-kč, platné do r.2011. A vloni Novibac Rabies, platný do r.2012 Vždycky chodíme jednou za rok, jen jedinkrát, když jsme byly na hromadné vakcinaci, tak jsme musely jít několikrát, protože to nebylo v jedné injekci. Měla byste si to nechat od veta vysvětlit, proč tomu tak je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.