Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bígl si nechce nechat vykartáčovávat chloupky

Od: monika12345* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěla bych moc požádat o radu. Máme teď už 5ti měsíční fenečku bígla. Někde jsem vyčetla, že péče o srst bíglíka je jednoduchá, ale mě se to něják nezdá. Na to, že je doma, tak jí docela chloupky padají, tak jsem se rozhodla jí po každé vycházce trošku vyčesat takovým gumovým kartáčkem, co je prý vhodný na kratší srst, ale nechce se nechat česat. Tak mě tak napadlo, jestli jí to není nepříjemné a jestli by jste mi někdo neporadil čím jí mám česat. Děkuji moc za rady. Monika

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to věcí zvyku. Pes si na tyhle manipulace musí zvyknout. Úplně stejně si musí nechat nakouknout do huby a do uší. Je to třeba naučit. A pak pochválit s odměnou. Někdy stačí položit pamlsek z dosahu a po akci dát. *hej*Zkuste si na ruku natáhnout staré silonové punčocháče, ty také vytáhají spoustu mrtvé srsti. Dají se koupit i rukavice, tu používá moje dcera na kocoury. Slyšela jsem, že takto funguje i obyčejná mycí houba nebo kousek smirkového papíru. A já jsem česala plátkem pilky na železo. A u všech nástrojů jet lehce po i proti srsti. A pak nešetřit chválou!*jasne*Jinak budete mít zachlupacenou celou domácnost a všechno oblečení. A do pračky je dobré dát k prádlu koupelnovou houbu na mytí, posbírá většinu chlupů v prádle.

marenka*

Babkazov, koupelnovou houbu na mytí, to myslíte tu podobnou houbičkám na nádobí? (strukturou myslím). S tím mám největší trápení, když vytáhnu vyprané prádlo a je chlupaté...*zed*Děkuji moc *srdce*

Jojo, právě takovou, ale větší. A půl problému je pryč! Říkala sousedka. *jasne*

marenka*
hodnocení

0x

Mám dva mopsíky, mají podobnou srst a gumový kartáč nesnáší ani jeden. Měla jsem na zkoušku i ten s drátkama, to utekli taky. *hi* Jediné, co snesou je takový hodně hustý hřebínek pro psy a normální kartáč, co je na obuv. ;)

doplněno 15.12.10 08:48:

Ještě jsem chtěla dodat. Tobiášek je takový náš psík protestující zásadně proti jakékoliv manipulaci se svým tělem.*smich* Česání bral pomalu jako operaci životu nebezpečnou, tak jsem ho musela naučit držet, ukázat mu, že mu doopravdy neublížím. V klidu, u televize, když skoro spal, tak jsem měla připravený kartáček, nenápadně aby ho neviděl, jinak by si ustlal mimo zónu nebezpečí. No a pak jsem vzala kartáč, mluvila na něj, udělala jsem z toho spíš hlazení než česání. Dneska drží už pěkně, ještě se i natáčí, jak mu to dělá dobře. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]