Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat, když pes bručí

Od: panliska odpovědí: 9 změna:

Máme cca 7 letou fenu rhodéského ridgebacka a poslední asi dva měsíce pokaždé když lehá nebo leží a převaluje se při tom, tak prostře bručí, mručí, nevím jak to popsat. Byli jsme s ní i u veterinářky a ta nic nezjistila, žádné nemoci, nádory, prostě nic, ale každopádně je to pro nás znepokojující, neřešil jste někdy někdo podobnej problém?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

2x

náš pes taky bručí...odjakživa... (a není medvěd *smich*)

připadá mi to normální, spíš takový jako "mmmhhhmmm" jako rozkošnický... nevím.

nemyslím si, že by psovi něco bylo...

marenka*
hodnocení

1x

Já si myslím, že je to u Vaší fenečky věkem, prostě stárne. Hned jsem si vzpomněla, když můj táta zhodnotil stárnutí slovy: "Hekáš při tom, když vstáváš z postele? Až budeš, tak budeš stará." *frajer* Možná bych zkusila změnit pelíšek na měkčí a teplejší - klouby, zimomřivost. ;)

zima*
hodnocení

0x

Máme dva psy a oba taky občas "bručí", většinou to dělají ze spokojenosti.

zvedavost*
hodnocení

0x

Myslím, že se nemáte čeho obávat. Veterinář by Vám jistě řekl, kdyby bylo něco v nepořádku. Evidentně je hodně pejsků, kteří si pobrukují...

jenik*

Náš pes také mručí, ale blahem. A pokud je mu zima, jde do ložnice, kde má svůj druhý pelíšek a je tam tepleji (navíc chce být s námi a ne sám v předsíni*hi*. No jo prostě hlídač)

kejki
hodnocení

0x

Pokud si předtím nepobrukávala, tak jí teď něco bolí. Ale i když budete vědět, jestli páteř, nebo kloby, stejně jí nebudete moct pomoci.

polinek*

,,přesně tak ,ten pes jak ulehá,tak si k tomu zabručí ,,má to takový slastný obřad hlasitý. Nic víc.

Co dělat, když pes bručí

liskovi
hodnocení

0x

To je náhoda, my jsme taky Liškovi a máme taky fenku ridgebacka. Už jsem si myslela, že tu otázku píše někdo z naší rodiny, ale nikdo se k tomu nehlásil. My máme 8,5 letou fenku a začala mručet a bručet asi před půl rokem a teď to dělá čím dál častěji. A vždycky jen v leže při jakémkoli pohybu. Byla na ultrazvuku, rozboru krve a nic jí nezjistili co se týká bručení. Bohužel zjistili dylatační kardiopatii, což je onemocnění srdce. Jestli to s tím má něco společného zatím nevím, ale začne teď v první fázi dostávat speciální granule s L-karnitinem, kdyby to nepomohlo tak léky. Velká plemena na to trpí často.

sari*
hodnocení

0x

Dobrý den můj pejsek kterému je 1 rok vždycky bručí když se mu něco nelíbí nebo když se protahuje*smich* takže u nás to je úplně normální

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]