Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jack Russell Teriér

Od: jackrussell odpovědí: 17 změna:

Ahoj pořídil jsem dceři tohoto psa je to fena štěně nikdy předtím jsme psa neměly (kočky ) takže se ptám co to obnáší mít štěně Jacka? Kolik dát žrádla lépe granule nebo konzervu? Kdy na procházky atd Předem děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Jacku nezlobte se, ale dříve nežli pejska koupím, tak se napřed informuji od majitele fenky.

knihomolka*
hodnocení

0x

Ach jo, vy jste si koupili psa a vlastně ani nevíte jak se o něj postarat*ee*. Dobře pár rad: Je to 8-měsíční štěně, takže dávkování žrádla si najdete na pytli s krmivem(podle váhy).Co dávala chovatelka štěňatům? jestli granule, zůstala bych u granulí+ějaké místečko s novinami kam bude chodit na záchod, často choďte na procházky. Co dávala chovatelka štěňatůmk jídlu? Jestli granule, zůstala bych u granulí. Chce to taky pelíšek, domů se hodí s kraji. A 2 misky. Voda by měla být pořád čerstvá

P.S.:Podstatné věci byste měli znát :(

S pozdravem Knihomolka

doplněno 12.12.10 15:57:

Nějak mi zlobí počítač, promiňte za opakvání vět :)

zima*
hodnocení

0x

Taky mě udivuje, že si napřed pořídíte psa a pomalu o něm nic nevíte. Doporučuji vám pořídit si alespoň nějakou knihu ať už vztahující se k péči o štěně, nebo přímo k plemenu. Dnes se dá sehnat celá řada literatury pro začínající chovatele, která většinou obsahuje kapitoly vztahující se ke krmení i péči o psa.

Jack russell teriér je velmi živý pejsek, proto potřebuje hodně pohybu. Pokud nemáte zahradu a bydlíte v bytě, pravidelné procházky jsou nezbytné a to aspoň 4x denně, kdy jedna by měla být delší, ostatní převážně, aby se pes vyvenčil.

Ke krmení: někteří chovatelé dávají přednost granulím a vařenou stravu odsuzují, někteří střídají. Pokud si pes zvykne, myslím, že střídání vařené a granulí mu nedělá problém. Někdo říká, že by však mělo probíhat např, týden krmení granulemi a týden vařeným, neboť si tak pes lépe přizpůsobí a nemá s rychlými obměnami potíže. Dospělý pes se krmí jednou denně (někdo krmí 2x). Štěně je s ohledem na věk krmeno během dne častěji, nebo jsou mu ponechány v dosahu granule, které si bere dle potřeby.

Pro začátek vám doporučuji přečíst si, alespon neco malo na techto stránkách:

jarute.wbs.cz/...

repe
hodnocení

0x

A hlavně, jestli jste zvážili, že pes je závazek na 10 až 15 let a né žádná hračka!

jackrusell

Prosim vas ja jsem vychoval 4 deti mam 2 vysokoskolaky tak co mi to tady povidate.

marenka*
hodnocení

0x

Knihomolka píše, že máte 8 mi měsíční štěně? Nebo je osmi týdenní?

8 týdnů. (budu psát pouze vlastní zkušenost)

Ráno v 6 - vyčůrat, vykadit (v mrazech mazat packy, nebo sledovat, až je začne zdvihat, že ho bolí od mrazu, tak vzít chvilku na ruku, jednou se nám stalo, že mu polštářek od ledovky prasknul), nasypat denní dávku granulí, podle návodu. Superprémiové.

Pak šel spát do pelíšku, poté, co se trochu najedl. Kolem 10 hod, pokud si pejsek neřekne dřív, zase čůrat, pohrát si doma, znovu ven kolem druhé, kolem šesté, pak ve 22 hod. Někdy nás k ránu, kolem druhé probudil na čůrání. (odpoledne jsme chodili na delší dobu)

8 měsíců- ráno kolem 6 vyčůrat, vykadit. (půl hoďky venku). Odpoledne, kolem 15-16 hod. Na dlouhou procházku, po procházce nasypu půlku dávky granulí (cca na půl roce měl tendenci sežrat všechno najednou ráno). Pak si hrajeme doma, kolem 19 hod další procházka, cca hodinu, druhou dávku granulí dávám kolem 21 hod a ve 22 hod jdeme naposledy čůrat, 15 minut.

Záleží na pejskovi, mám dva, stejné plemeno, každý je jiný. Jednomu by stačilo být venku 10 minut a hurá na gauč, druhý by byl venku pořád v jakémkoli počasí. *nevi*

Tobí byl můj první pes, našla jsem si na netu forum vyloženě k jeho plemeni, koupila si knížku a veterináře bombardovala otázkami. U něho jsem se dopustila hrozného prohřešku a to je překrmování, je chudák tlustý, tak hubneme.

Na procházkách nechte pejska, ať se pozdraví s jinými psy, učte ho soužití s nimi. V osmi týdnech ale pozor, jestli už jste komplet přeočkovaní. Další věcí je odčervování, já do dvou let odčervovala jednou za 3 měsíce, teď odčervuji jednou za půl roku a stačí. Každé 3 měsíce jim dám kapičku za krk, Frontline, proti blechám. Kontroluji min. 1* týdně zuby, uši, oči. U fenky si zjistěte, jak je to s háráním, pak se ještě kontrolují anální žlázky.

knihomolka*

Omlouvám se, šoatně jsem to napsala, myslela jsem 8 týdenní *hi*

kocot
hodnocení

Dobrý den dostal jsem od souseda stěně cca 5 měsíců starý problém je ,že nic nechce žrát opravdu už nevím co mám dělat je hubený nechce ani granule a ani konzervy občas něco sežere ,ale opravdu málo co dělat?

marenka*

Dceři jste koupil štěndo, teď jste dostal další? Hmm, to je nadílka. *frajer* Může mít problém s trávením, nebo mu nechutná to, co mu dáváte. Čím krmíte?

kocot
hodnocení

Dceři? žádnou nemám! Však to píšu granule pedigree + konzervy pedigree domácí stravu kuře salám nic nechce nechutná mu.

marenka*

Kocot, tohle jste psal VY

Ahoj pořídil jsem dceři tohoto psa je to fena štěně nikdy předtím jsme psa neměl

kocot
hodnocení

Opravdu nevím my jsme 6 členná rodina a máme jen 1 pc tak ,že by někdo z rodiny?

sebod*

kocot. *zed* Tohle se dá fakt léčit. Nemyslím štěně *nevi*. Myslím Vás. Nebo je Vám smutno a tak si tady sám se sebou povídáte? *vtip*

findit1*

ehm, to psal " Ahoj pořídil jsem dceři tohoto psa je to fena štěně nikdy předtím jsme psa neměl" Jack russell terier nikoli pan KOCOT. Jen pro upřesnění :)

marenka*

Findit... máme tady na poradně jeden fígl, podle kterého se pozná, pokud si někdo změní nick. Víte, občas sem zavítá vtipálek, který se nudí a tak se třeba na něco zeptá, pak si odpoví, nebo zavede řeč kam chce a potřebuje. Trochu napovím. Hledejte rozdíl mezi kocotem, jack russellem a ostatními přispěvateli v tomto vláknu. Určitě na to přijdete. ;)

kocot
hodnocení

Vy tady řešíte blbosti ,ale dotazu se nikdo nevěnuje.

findit1*

Aha tak to sem nevěděl...člvěk se pořád učí. No snaha byla :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]