Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám 8 měsíční fenku výmarského ohaře a máme s ní tento problém.Bydlíme v rodiném domě,v přízemí babička,my nahoře s fenkou. Místo a pelech má v obýváku na křesle.Chodí tam ochotně a ráda.Problém nastává večer,kdy se dokoukáme na televizi (fenka spokojeně chrní) a jdeme spát do ložnice,ložnice je s obývákem propojená dveřmi,které necháváme otevřené. Zhasne se a fenka něco uslyší (lupnutí v topení,babičku v přízemí,něco venku) okamžitě začne štěkat,na povely ticho nereaguje,poslat na místo nejde,dám ji na místo,příjde k nám k postely,štěká,vrčí,evidentně se bojí a má strach.Tahá mě abych se šla s ní na chodbu podívat. Toto se opakuje i několikrát za noc,často před usnutím a brzké ráno. Jsme už zoufalý,nevyspaní,ted sem fence udělala místo i v ložnici pod stolem aby byla s náma v místnosti.Co byste radil,děláme dobře i s tím novým místem v ložnici pod stolem?jak tohle řešit? Ještě bych podotkla,že fena je jinak sebevědomá a není nijak ustrašená (z ničeho) jen v tu noc ze zvuků kolem. Mysleli jsme že prostě hlídá,ale to není hlídání to je strach a my nevíme co s tím.
Nemyslím si, že se psina bojí. Spíš to je proto, že za vás všechny cítí zodpovědnost a tak hlídá. A hlásí vám, že se něco děje, co ona neumí vyřešit. Mi Dorka pod moji peřinou také hlásí něco nezvyklého na chodbě tichým vrčením. Klidně jí řeknu, že se vrací sousedi z hospody a je potichu. Uklidní se. Okřikovat je nesmysl. Plní si svou povinnost :D Hlídá.
Když se psisko bojí, tak to je problém. Zde bych doporučil navštívit psího psychologa, který poradi a případně naordinuje nějaké antidepresiva .Nevím jaký mate režim, ale možná by stačilo psisko k večeru pořádně vyvenčit, unavit.
Jsem zásadně proti antidepresivům. Viděli jste někdy vlka žrát prášky?
Pes je smečkové zvíře a podle toho se chová. Buď je šéf (což je špatně), nebo podřízený pánovi. A tak si jenom hlídá svého pána. Ustrašeně to může znít, protože má strach o pána, aby se mu něco nestalo. Přesně jak píše Babkazov, u nás taky funguje uklidnění. Jak začne Maxík blafat, jen potichu řeknu "to je dobrý" a pohladím ho. Pes vidí, že já, šéf, jsem v naprostém klidu a tak se zklidní taky. Ale to, že "to je dobrý", musíte myslet v sobě, uvnitř, naprosto vážně. Nebýt vynervovaná z toho, že mám psa hysterku, ale v klidu. On to vycítí.
A viděli jste chrápat někdy vlka pod posteli nebo pod peřinou? Podle mne je lepší dat prášky na uklidnění psovi, než jimi nacpávat majitele. Jak dlouho myslite, že to tazatelka vydrží, jestli se to opakuje každou noc. Já nejsem přiznivcem medikamentů, to si radějí dám achtlik slivovice, ale přece se nenechám několikrát za noc budit od psiska.
já vím,rady jsou hezký,promlouvat hezky do duše že je to Dobrý nefunguje,štěkala pořád,ignorovat její štěkot je taky nesmysl,přijde mi k postely a blafe prostě u postele,mluvit klidným hlasem taky moc nezabíralo,snažím se to řešit s klidem,ale když člověka pes 3 a vícekrát zbudí za noc,tak to už se vidí jinak.Za nějaké tiché vrčení bych byla ráda,ona prostě nahlas štěká jen něco uslyší a v přízemí domu bydlí babička která brzy vstává a tak ráno máme po spaní zaručeně,fenka hned hlásí.Já už fakt nevím jsem z toho už podrážděná kdykoli zbytečně zaštěká už vyjedu.
doplněno 11.12.10 20:17:mám ji strašně ráda,ale tohle přeci tak furrt nejde,jak jste to vy učili psa v domě?přitom fenka ví,že dole je babička,achjo
Já Vám fak nechci vnucovat svůj názor, ale zkuste se podívat na tento odkaz : www.psycholog-psu.com. Nic za to nedáte a možna tam najdete nějakou radu(já jsem to celé nečetl). Máme take psisko, které v mládí mělo tůzné tzv. tiky (kousání uší, tlap, někdy až do krve). A rada byla od veta -par tablet na uklidnění a pak - plesk svinutými novinami. A pomohlo. Potom začal 3 x i více za noc,se dožadovat pouštění ven (škrabal na dveře). Podobně -plesk svinutými novinami a důrazný pokyn - do pelechu. A přestal. Síce to chvíli trvalo, ale teď v klidu vydrží celou noc. Každý pes je jiný, ale každý, pokud pozna, že mu je vše dovoleno tak si začne poroučet. A pak pomůže jen tvrdší režim.
Přeji hezké svátky. Stafan.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.