Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, tam u nás už napadlo dost sněhu a silničáři začali solit. Jak řešíte problém s rozežíráním tlapek u psa? A ještě bych se chtěla zeptat jak to děláte s vodou pro psa když mrzne
? Děkuji za rady. Knihomolka
Tlapky opláchnout čistou vodou. Taky někdo používá indulonu.
Vodu můj pes nemá když mrzne. Zalévám hodně granule. Pokud máte obavy, můžete udělat vývar, ten psi vypijí hned. Někdy stačí v půl litru vody rozpustit pár granulí, to taky voní a pijí i když žízeň nemají.Jinak vezmu lopatu a hodím mu do rohu kotce sníh. Dělám to tak už 15 let a žádný problém...
no náš pes vodu má... prostě ji často měníme za teplou aby tak rychle nezmrzla... Připadá mi že sníh je málo... a chodí pít i kočky
Navíc vařím polívky s hodně vodou...
sůl na tlapkách neřešíme, protože u nás nesolí a v polích už vůbec ne. Když jsme byli v Praze, tak jsme mazali psovi tlapky indulonou (modrou) a samozřejmě opláchnout nebo nechat prolítat čistým sněhem...
My ted řešíme sněhové kuličky mezi polštářky ... nemáte někdo fígl?
Nejlepsi je zespoda a mezi prsty vystrihat srst a pripadne namazat nejakou vazelinou nebo olejem, na mastnou srst se to nelepi.
a nemá tam ta srst nějaký účel? jako proti zimě nebo tak? každopádně namastíme tlapičky...
díky za radu...
No, to je dobry dotaz, vubec jsem o tom nepremyslela, protoze mam psy v byte. Nicmene pokud srst vystriham (neni to az na kuzi, to by se mi asi nepovedlo, proste jen ostrihat nuzkama), tak jedina zmena, kterou pozoruju je, ze se tam netvori hrudky. Ani pri celodennich vyletech psovi zima neni, takze tezko rict.
U nás solí hodně a když jdu s Amálkou na pole, musím jít přez solený chodník, Amča je z toho celá nešťastná a kulhá. Je to ještě štěně, tak se bojím jestli jí to nemůže moc ublížit.
knihomolka, místo indulony jsem i používala mast zakoupenou přímo u veterináře. Byla v kelímku a nebyla tak mastná jako indulona. Něco na bázi jako tady ten odkaz kosmetika-a-uprava-psa.he/...
Ten včelí vosk je dobrý i pro lepší hojení, pokud je tlapka rozpraskaná. Kar.
Dorotka je malý psík, takže když mám podezření, že je tam sůl, přenáším a obcházím. Stojí před bytem, dokud ji nepostavím do vany a tlapky neumyju kvalitním mýdlem a neutřu dosucha. Pokoušela jsem se celý život psům tlapky mazat, ale olizovali to, někdy až do krve. Tak teď nemažu. :D A sníh se pejskům líbí, že? Vždycky, když vyběhne ven, zatváří se nadšeně a lítá jako blázen. A strká hlavu do sněhu i s ušima a všechny dookola provokuje k běhání. Nadšení veliké!
Pod hrncem na vodu mam vyhrevnou podlozku 15W pouzivanou puvodne pod napajecky holubu a funguje to bezvadne. Da se taky pouzit nejmensi plastove topitko do akvariji bezne 25W, nebo do zelvarii to ma chranenou privodni snuru proti okusu, kazdopadne privodni snuru nejak ochranit pac je otazka zdali psisko nebude mit tendenci k okusu elektrickeho kabelu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.