Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,máme 6ti měsíční fenku labradora Niky a chci se zeptat jestli může být přes zimu venku nebo jestli je pro ní lepší být doma třeba ve sklepě. Má zateplenou boudu přesně podle rozměrů pro labradory.
Děkuji za odpověď
Marťa
Máme 20ti měsíčního Zlatého retrívra (on a Labrador jsou dost podobná plemena) od přivezli jsme si ho domů, když mu byly 3 měsíce, (květen 2009) od té doby přespával v prádelně, z které vedou dveře na zahradu, tam vydržel do prosince, kdy taťka vyrobil zateplenou boudu, ven jsme ho chudáčka malýho vyštvali, zrovna v noci, kdy bylo asi -5 stupňů ale přežil to bez sebemenších problémů tak v boudě spí dodnes
Abych to shrnul jednou větou: Šup s ní do boudy (nebojte se na 99% to bude bez problémů)
Pokud jste ji měli doteď doma, tak nechat doma a pokud venku, bez problémů venku vydrží. Jde o to, že podle toho kde doteď byla má taky silnější nebo slabší srst (podsadu) . Já měla labrouše venku od jara do zimy a v pohodě přespala v zateplené boudě na slámě i velký mrazy. Dávala jsem ji i hadr přes výlez z boudy a ona měla stejně čumák venku i v těch mrazech a v boudě měla teploučko. V menších mrazech (do -10) většinou spala venku u dveří. Teď ji mám celoročně doma a je nacpaná pod radiátor a tam je jí nejlíp Ven jde jako za trest když jdeme na vycházku, váží si toho , že je s námi doma.
Dobrý den,
náš labrador Nero je toho zářným příkladem vleze totiž i v tomto počasí do potoka! Domů si ho bereme na chvíli hlavně proto, aby byl s námi...on se ale spíš cpe ven! Chovatelka nám sama říkala, že je to pes venkovní a pokud bude bydlet v domě bude nám tam celoročně línat... Pokud má kvalitně zateplenou boudu kam si může zalézt, tak na tom nevidím nic špatného že je venku..prostě to na něm poznáte kde je mu líp!Docela mě pobavil názor že má labradorský retrívr stejnou srst jak čivava!
Vzhledem k tomu že labradora mám, nemusíte mne poučovat že celý offiko název je labradorský retriever ale to není to samé co zlatý retrívr , pardon, blbě jsem to napsala Ale to na podstatě věci nic nemění
Když máte doma labrouše tak proč teda píšete že má stejnou srst jak Pražský krysařík to nějak nechápu?(s tou čivavou se omlouvám):D
Já se zase směju Vám když neumíte odpovědět na jednoduchou otázku a píšete sem taková moudra
Dobrý den
také máme labradora a u nás je to tak, že je skoro pořád venku. Když ho vezmeme někdy domů za chviličku je mu takový hic, že sedí u dveří a chce jít na zahradu řádit. Když jsou přes noc extrémní mrazy "bivakuje" v hale, kde se moc netopí, ale přes den je venku i když je mráz. Pokud má dobře zateplenou boudu nechala bych jí klidně venku..labradoři jsou na to stavění.Furt lepší než přes noc doma v teplíčku a ráno šup na celý den do mrazu...
Tak venku vydrží o tom žádná, ale bude mu zima A nesrovnávejte tu retrívra s labradorem, retrívr má o poznání delší srst a to je celkem zásadní rozdíl na zimu. Nezlobte se ale v těchto mrazech a s takovými krátkými chloupky ho chcete nechat venku? Srst má stejnou jak pražský krysařík, toho byste taky nechala venku? Přes noc by měl být pes alespon an chodbě. Pokud jste chtěli venkovního, měli jste si pořídit huskyho, takto ho budete trápit.
není to pravda, labrador má jinou srst než krysařík - má vrchní tvrdší chlupy a podsadu. Jestli je zvyklý být venku tak mu na zimu narostla krásná hustá podsada a doufám, že jste ho nekoupali v šamponu a nezbavili srst přirozené mastnoty - protože by neodpuzovala vodu = pes by promokl na kůži a pak by to určitě odnesl na zdraví.
Pokud je pes zvyklý pobývat venku - berte ho dovnitř jen na kratíš omezenou dobu (2h) aby neměl tendenci ztrácet srst... Pochopitelně podmínkou je zateplená bouda vycpaná nejlépe slámou v silné vrstvě.
Nebudu se s Vámi hádat Tvrdit ale, že Labrador je venkovní pes...nekomentuji. To že to přežije neznamená, že je venkovní...Ale on je přeci šmudlik spokojený, jistě to říkal :D
jasně, stejně jako je šmudlík spokojený na gauči. Je to prostě o přístupu, možná byste mu mohli uplést svetříček a bundičku ne?
je to pes, poměrně odolné plemeno a když je zvyklý na zimu tak mu zima nevadí.
Jiná věc je, jestli mu vadí nebo nevadí větší nepřítomnost pána - který je zalezlý doma. Jeslti se s ním chodí na dlouhé procházky, jestli se mu věnuje apod. ale to je jiná otázka
Pokus si někdo chce pořídit psa, který má být venku v zimě i při minus 20 °C je u mě vůl, pokud to má být plemeno Labrador a jiné mu podobné! Mezi námi - většina lidí je inteligentních a nedělá to. Je to o přístupu a než být Vaším psem, raději se nenarodit.
doplněno 03.12.10 13:15:Oprava - pokud
Mě tam nesedí to retrívra s Labradorem protože celé jméno Labradora je Labradorský retriever ([retrívr]) Jo a mimochodem Labradoři v Labradorském zálivu, kde byli vyšlechtěni původně pomáhali rybářům s vytahováním sítí ze sakra studené vody a samotné slovo retriever doslova znamená vraceč, Takže je to dost venkovní pes (pes do domu je spíš čivava, i když to)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.